• Haberler
  • Gündem
  • 'İktidar olunca hesap soracağız' – Kocatepe Gazetesi

'İktidar olunca hesap soracağız' – Kocatepe Gazetesi

Toplantıda İYİ Parti Merkez İl Genel Meclisi Üyeleri Alper Yağcı, Şakir Cirit ve Murat Orhan da hazır bulundu.'VATAN SAĞ OLSUN'İslam Âleminin geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, geçtiğimiz 15 gün içerisinde vatanı ve milleti için şehit olan tüm Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. 'Artık şehit ve [&hellip]

Toplantıda; İYİ Parti Merkez İl Genel Meclisi Üyeleri Alper Yağcı, Şakir Cirit ve Murat Orhan da hazır bulundu.
“VATAN SAĞ OLSUN”
İslam Âleminin geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, geçtiğimiz 15 gün içerisinde vatanı ve milleti için şehit olan tüm Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. “Artık şehit ve gazi son günlerde o kadar çok gelmeye başladı ki hangi yiğidi hangi gün kaybettik şaşırdık” diyen İnkaya, “Hangi yiğidim ne gün gazi oldu şaşırdık. Sebep olanlar layığını bulacaktır. Buna hiç şüphemiz yoktur. İlimizden de son 15 günde şehit düşen kardeşlerimizi toprağa verdik. Aileleriyle görüşüp sabır ve vatan sevgilerine şahit olduk. Vatan sağ olsun dediler. Biz de bu sözlere yürekten katılıp acılarını duymaya çalıştık.” dedi.
“RİCAMIZ İMAMOĞLU’NA OY VERİN”
İYİ Parti’nin 81 İl Başkanının İstanbul İl Başkanlığı ev sahipliğinde toplandığını kaydeden İnkaya, “İl Başkanları Toplantımızda 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek olma kararı çıktı. Bu konuda bir deklarasyon yayınladık. Basınımız aracılığı ile İyi Parti’ye oy vermiş il merkezimizdeki 50 bin vatanseverden, ilçelerimizde yaşayan yaklaşık 50 bin kişiden şunu rica ediyoruz. Telefonla, mesajla, sosyal medya hesaplarıyla veya bizzat giderek Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu’na oy vermelerini rica ediniz.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN UMUDU
OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
İYİ Parti olarak sınırsız devlet imkânları, sınırsız para kaynakları olmadığını ifade eden İnkaya, “Biz eski bakanları, milletvekillerini, ilin ve ilçelerin mülki amirlerini bayramlaşma bahanesiyle siyasi propagandaya götüremeyiz. Ama kıt imkânlarımızla İyi Parti olarak iktidara sahip olanların siyasi korkulu rüyası, Türkiye’nin umudu olmaya devam edeceğiz. Başaracağız, başaracağız, başaracağız diyoruz.” şeklinde konuştu.
“KOMŞU KÜRDİSTAN’A DAHİ TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”
Mehmet İnkaya, doğu ve güneydoğu ilerinden şehitlerin geldiği günlerde, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki bir konuşmasında bölgeyi Kürdistan olarak imasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. İnkaya şöyle konuştu:
“Bu sözleri, o imayı, şiddetle kınıyoruz. Yazıklar olsun. Biz o bölgeye Kürdistan denmesin diye, daha evvelsi gün Şuhut İlçemiz Balçıkhisar beldemizde Yasin Çubuk’u ertesi gün, İscehisar ilçemiz Alanyurt köyümüzde Ferhat Tomruk’u kara toprağa verdik. Aklını başına al eski Bakan, eski Başbakan yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan AKP adayı Binali Yıldırım Bey. Osmanlı’dan beri orası vatan toprağından kopmasın diye döktüğümüz kan dereleri doldurur. Haberiniz yoksa duyurayım Türkiye Cumhuriyeti dış politikasında bırak doğu ve güney doğuya Kürdistan demeyi, sınırlarımıza komşu bir Kürdistan kurulmasına asla tahammülümüz yoktur.”
“KÜRDİSTAN DENİLMESİNİ KİM İSTEDİ?”
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın oy toplamak için saf ve temiz insanların duygularını sömürmemesi gerektiğini savunan İnkaya şunları söyledi:
“Kim istedi sizden buralara Kürdistan deyin diye? Bunca akan kana, gözyaşına bakar da insan Kürdistan demeyi ar eder. Sizin kazanacağınız Başkanlık batsın. Mübarek Ramazan Bayramını fırsat bilip il il oy dilenmeye çıktınız. Düne kadar yarısına illet, zillet dediğiniz bu millete gidip biz 82 milyonu kucaklıyoruz diyorsunuz. Meydanlarda siz bağırırken biz zillet, illet dedikleriniz hesap soracağımız günü kolluyoruz. Bir de doğu ve güneydoğu illerine gevşek, gevşek ağızla Kürdistan iması yapıyorsunuz. Zaten devlet imkânlarıyla bu milletin, devlet adına size tahsis ettiği araçlarla, imkânlarla propagandanızı yapıyorsunuz. Sizde ne adalet var, ne kalkınma var, ne hak var, ne hukuk var.”
“İKTİDAR OLUNCA HESAP SORACAĞIZ”
İYİ Parti’nin iktidara geldiğinde mevcut iktidarın yaptıklarından tarafsız yargı yoluyla hesap soracağını söyleyen İnkaya şu ifadelere yer verdi:
“Siz kral değilsiniz. Her istediğinizi söyleyemezsiniz. Bu asil Türk Milletinin Metehan’dan bu güne getirdiği bir devlet geleneği var. Kürdistan’mış, Lazistan’mış zorla eyalet yaratma derdindeki sorumsuzlar. İYİ Parti size tek devlet değil Türk Devleti, tek bayrak değil, Türk Bayrağı, Türk Milleti, yerli üretim değil, Türk Malı demeyi öğretecek, ezberletecek.”
İNKAYA’DAN TAYTAK’A CEVAP
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın siyasi parti bayramlaşmasında  “Bizim oyumuzla gelip bizi satanları sandığa gömdük”  sözlerine atıfta bulunan İnkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Taytak isim vererek nezaket kurallarını da çiğnemiştir. O bizim oyumuzla geldi dediğiniz adamlar; AKP’nin ‘’Kandan beslenenler, vampir’ ‘Fatiha bilmezler’  ‘Şehit cenazelerinde tekbir getirerek siyaset yapıyorlar’ ‘Milliyetçiliği ayaklar altına aldık’ sözüne, ‘Bunlar kafatasçı, ırkçı’ v.d sözlere rağmen AKP ile Partili Cumhurbaşkanlığına evet demenize dayanamadılar. Ülkücülere, daha nice hakaretlere dayanamadılar. Gururlu adamlardır, bu bizden ayrıldı dediğiniz Ülkücüler, çok gururlu adamlardır. Onlar için makamların hiç önemi yoktur. Türk Milletinin ilkeli yaşam biçimi vardır. Dostlarına liderlerine hakaret ettirmezler. Türk Milletine ve Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlıdırlar. Şimdiye kadar ki hayatlarında dünya nimetlerine tamah etmediler. T.C harflerini kaldıranlarla hiç barışmadılar. Okullarda okunan andımızı kaldıranları hiç alkışlamadılar. Dağlardan önce vatan cümlesini silenlerle birlikte hareket etmekten gurur duymadılar. Bir başka adamdır bu bizim seçim kaybeden ülkücü, milliyetçi Belediye Başkanlarımız Saffet Acar, Aykut Okumuş Başkanlarımız. Bir başka adamlardır.  Allah herkesi iyilik için yarışanlardan eylesin.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme