'İktidar öğrencilere yeterli desteği sağlamıyor'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, eğitim masraflarının üç katına çıktığını bu nedenle öğrenci ve velilerin zorlandığını dile getirerek, 'İktidar öğrencilere yeterli desteği sağlamıyor.' dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yazılı bir açıklama yaparak, eğitim giderlerindeki fiyat artışlarını eleştirdi. Mısırlıoğlu, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlayacak olmasının, öğrenci velilerini giderler konusunda endişelendirdiğini belirtti.

“EĞİTİM ÖĞRETİM GİDERLERİ ÜÇ KATINA ÇIKTI”

Geçen yıla göre eğitim masraflarının yaklaşık üç katına çıktığını dile getiren Mısırlıoğlu,  “Okul kıyafetlerine, kırtasiye malzemelerine, yardımcı kaynaklara, servis ücretlerine ve kayıt paralarına dair masraflar, velileri kara kara düşündürüyor. Özellikle de artan fiyatlar, velilerin öğrenci giderlerini karşılamasını zorlaştırıyor. ” dedi.

“KYK YURT SAYISI YETERSİZ”

Yükseköğretimdeki öğrencilerin öğrenim bursları ve kredilerinin, öğrencilerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Mısırlıoğlu, “KYK yurt sayısı yetersiz.  Yüksek konut kiraları nedeniyle öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor ve bu durum, farklı şehirlerde kazandıkları bölümü tercih etmekten vazgeçmeye neden olabiliyor.” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR ÖĞRENCİLERE YETERLİ DESTEĞİ SAĞLAMIYOR”

Vakıf üniversitelerindeki yüksek eğitim ücretlerinin öğrencileri mağdur ettiğine dikkat çeken Mısırlıoğlu, “Vakıf üniversitelerinin bir yıllık ücretleri 200 bin liradan başlıyor ve 600 bin liraya kadar çıkıyor. Böyle olunca, bu üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, öğrenim ücretlerini karşılamakta zorlanıyor. İktidar öğrencilere yeterli desteği sağlamıyor. Sosyal devlet ilkesi ve Anayasa hükümlerine dayalı olarak devletin, öğrencileri desteklemesi gerekirken, durumun giderek daha içinden çıkılmaz bir hale geldi.” dedi

Bakmadan Geçme