• Haberler
  • Genel
  • “İktidar kural çiğnemeyi sürdürüyor” – Kocatepe Gazetesi

“İktidar kural çiğnemeyi sürdürüyor” – Kocatepe Gazetesi

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, seçim propaganda döneminde iktidar partisinin kural çiğnemeyi sürdürdüğünü söyledi. Demirkırkan, Vali Hakan Yusuf Güner’i ve AK Parti yetkililerini gerekenin yapılması için hassasiyet göstermeye davet etti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan dün akşam üzeri partide basın toplantısı düzenledi.İKTİDARA YASAĞI DELME ELEŞTİRİSİCHP Merkez [&hellip]

"İktidar kural çiğnemeyi sürdürüyor"

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, seçim propaganda döneminde iktidar partisinin kural çiğnemeyi sürdürdüğünü söyledi. Demirkırkan, Vali Hakan Yusuf Güner’i ve AK Parti yetkililerini gerekenin yapılması için hassasiyet göstermeye davet etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan dün akşam üzeri partide basın toplantısı düzenledi.
İKTİDARA YASAĞI DELME ELEŞTİRİSİ
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, haftalık olarak yapmayı adet edindiği mutat toplantıda hem yerel hem de ülke gündeminde ki konulara yönelik düşüncelerini açıkladı. Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak seçim yasakları doğrultusunda AK Parti Milletvekili adaylarının merkez ilçe güzergahında kanunsuz biçimde tanıtım materyalleri bulundurdukları yönünde İlçe Seçim Kuruluna dilekçe verdiklerini hatırlattı. Daha önce medyaya da açıkladığı tanıtım metaryallerinin bulundukları yerden kaldırılması gerektiğini yineleyen Demirkırkan; “Yüksek Seçim Kurulu imzalı yazıda gereğinin yapılması için AK Parti İlçe Başkanlığı ve Valilik makamına bilgi verildiği belirtiliyor. Bu süre içerisinde gördük ki, kanunun emrettiği İlçe Seçim Kurulu’nun ön gördüğü süre içerisinde tanıtım materyallerinin bulundukları yerde kalmaya devam ettiğini gördük.” dedi.
KANUN VE NİZAM HERKES İÇİN
Dr. M. Kemal Demirkırkan, seçim yasaklarının delindiğine yönelik daha önce yaptığı basın açıklamasında Afyonkarahisar’ın kimsenin malı olmadığını, şehrin taşında, toprağında iktidar mensupları kadar muhalefet olarak kendilerinin de hakları ve hukukları olduğunu belirttiğine dikkat çekti. “AKP’liler de diyorlar ki, bu şehir bizim.” diyen Demirkırkan; “AKP’liler biz ne dersek o olur anlayışındalar. Bizim bu anlayışa karşı olduğumuzu bir kere daha belirtmek istiyorum. Kanunun, nizamın herkes için uyulması gereken kurallar olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Ayın 12. günü itibariyle seçim yasaklarının bir kısmı sona erdi ve seçim serbestisi başladı. Bu toplantıyı düzenlemeden önce seçim afişlerinin bulunduğu mekanları bir kez daha gezdim. Bu mekanlarda yine maalesef kanunda belirtilen özelliklerin hiçbirine uyulmuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe yetkililerine özellikle sorumluluklarını yerine getirip, kanunlara, kurallara uymaya davet ediyorum.” diye konuştu.
“VALİMİZ GEREĞİNİ YAPSIN”
İlgili kanunda, “Konut ve işyeri olarak kullanılmayan binalar ile iskana açılmamış, inşaat halindeki yapılara siyasi partilere, bağımsız adaylara ait bayrak, afiş, poster gibi tanıtıcı malzemeler asılamaz.” ifadelerinin yer aldığına değinen Dr. Demirkırkan; “Ancak görüyoruz ki birçok inşaat bir bina da bu yasağa uyulmuyor. Örneği Gazlıgöl caddesinde iskana açık olmayan, ruhsat verilmeyen Demiryalayan türbesinin karşısındaki binada bir tane poster varken şimdi üç tane poster var. Kural çiğnemeye devam ediyorlar. Biz bu kuralların çiğnenmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. İlçe Seçim Kurulu ve Valiliği de bir kez daha kurala davet ediyoruz. İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karara rağmen bu kararı uygulayamayan, uygulamayan Valilik yetkililerinin değerlendirilmesine ve Valimizi bu konuda gerekli girişimleri yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
CHP HUKUKİ
YARDIM SAĞLAYACAK
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, gündem de yer alan konulardan bir tanesinin de iktidar partisine yakın olmayan ve “havuz medyası” olarak tanımlanan gruba yakın olmayan bazı televizyon kanallarının Digitürk gibi platformlardan kaldırılması olduğunu belirtti. Bu kanal kaldırmaların hiçbir kanuni gerekçeye dayanmadığını, bunlarla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir açıklama yaptığına değinen Demirkırkan; “Başkaca platformlarda da söz konusu kanalların kaldırılması açıklandı. Sayın Genel Başkanımızın verdiği direktifler doğrultusun da biz bu plaftormu kapatmakta sıkıntı çeken insanlarımıza destek olmaya karar verdik. Hükümet isteği dışında hareket etmeyen bu nedenle de vatandaşın haber alma özgürlüğünü sınırlayan Digitürk platformuna üye olan vatandaşların üyeliklerini sonlandırma haklarının bulunduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Eğer üyelik sonlandırması ile ilgili bir sorun yaşayan olursa partimizin Merkez İlçe Başkanlığı olarak her türlü hukiki yardım kendilerine yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.
ÇAMUR BAŞLAMADAN KAPATIN!
Kış mevsimi başlangıcında Afyonkarahisar Belediyesi’nin yaya yolu yapmaya başladığını söyleyen Demirkırkan şöyle konuştu: “Yollar da kazılmaya başlandı. Kazılan yolların da kolay kolay kapatılmadığını hep beraber görüyoruz. Belediye Başkanımıza ve yetkililere bir kez daha söylüyoruz; önümüz kış. Bu çukurların bir an önce kapatılmasını ve çamurun ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizim için biraz fantazi olabilecek birşeyden söz edeceğim. Yollarda kazılar yapılırken eski hali gibi bir özen ne yazık ki gösterilmiyor. Bu konuyu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.” Dr. M. Kemal Demirkırkan, kendilerinin İlçe Başkanlığı olarak 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri bazında her türlü ziyareti sürdürdüklerini, CHP’nin geçen seçimden farklı bir ilgiye mazhar olduğunu görmenin kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme