Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İktidar gündemi oyalıyor” – Kocatepe Gazetesi

Saadet Partisi (SP) İl
"İktidar gündemi oyalıyor"

Saadet Partisi (SP) İl Eğitim Kampı İhsaniye ilçesine bağlı Gazılgöl beldesinde Hilal Termal Otel’de hafta sonu gerçekleştirildi. Kampa katılan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak basın toplantısı düzenledi.
“DÜŞMAN OLUNMAYAN KOMŞU YOK”
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak basın toplantısında medya temsilcilerine söylediklerini aynen iletmemeleri ve yanlışını bildirip düzeltmemeleri halinde kendisinin ve insanlığın haklarının üzerinde kalacağına vurgu yaptı. Tüm insanların bir bakıma aynı geminin yolcuları olduğunu belirten Kamalak; “Türkiye cumhuriyet tarihinin en zor ve en güç döneminden geçiyor. Türkiye hiçbir zaman bu kadar yalnızlığa itilmemişti. İktidar komşularla sıfır problem diyordu. Ama dediğinin tam tersi oldu. Bugün sıfır problemi bir tarafa bırakalım, düşman olmadığımız bir komşu var mı? Takım tutar gibi parti tutmayalım. Ben bu sözlerimle de şu ya da bu partiyi eleştiriyor değilim, gerçekleri ifade etmeye çalışıyorum. Milli görüş düşüncesi iktidarda olsaydı kanaatimiz o ki bugün hem Türkiye’miz hem Ortadoğu hem de İslam alemi bambaşka bir durum içinde olurdu” dedi.
TERÖR ALABİLDİĞİNE KOŞTURUYOR
Türkiye’nin de, içinde bulunduğu bölgenin kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren SP Lideri Mustafa Kamalak, ülkenin en önemli sorununun terör ve işsizlik olduğunu belirtti. Kamalak; “Cumhurbaşkanı meclisteki parti liderleri terör ve işsizliği bitirme amacıyla bir araya gelmiyorlar. İşsizlik meclisin gündeminde değil. Özellikle gençlerde, üniversite mezunlarında işsizlik yüzde 25’e vurmuş durumda. Dört gençten biri işsiz. Terör alabildiğine koşturuyor. Neredeyse uluslararası alana taşınma durumuna gelmiş vaziyette. Bütün bunlara rağmen mevcut parlamento neyi tartışıyor? Mevcut parlamentonun gündeminde işsizlik var mı?” diye konuştu.
SUNİ GÜNDEM OLUŞTURULUYOR
“Başbakanın, cumhurbaşkanının, diğer parti liderlerinin bu konularla ilgili bir araya geldiğine şahit oldunuz mu? Neyi tartışıyorlar? Yeni anayasa ve başkanlık sistemi.” diyen Kamalak; “Anayasanın değişmesi gerekiyor. Ama anayasa tartışmalarından bir sonuç çıkacağına inanmıyorum. Söylenenler gündem değiştirme amaçlıdır. Elbette ki bu anayasa değişmelidir. Bir darbe ürünü olduğu için değişmelidir. Yüzden fazla maddesi değişmiş, maddeler arasındaki bağ kopmuştur. Bu yüzden de değişmelidir. Yamalı bir bohçaya dönüştüğü için değişmelidir. Bu kadar değişikliğe rağmen ceberut darbe ruhu bünyesinde taşıdığı için değişmelidir. Ama şu an Türkiye’nin öncelikli acil meselesi bu mu? Bir şey çıkacak mı? Hayır. Bunlargündemi oyalamaktan başka bir şey değildir. Her gün Güneydoğu’dan birkaç şehit haberi ile sarsılıyoruz. Bunları geri plana atmak için bu suni gündem oluşturuluyor. Anaların feryadı arşı titretiyor” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti