• Haberler
  • Gündem
  • “İktidar dilini değiştirmeli” – Kocatepe Gazetesi

“İktidar dilini değiştirmeli” – Kocatepe Gazetesi

Gündemi yorumlayan SP Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, birliktelik mesajı verdi. Şenel, iktidarı eleştirerek, “dilinizi değiştirin” uyarısında bulunarak, “Bugün kamplaşmanın ve kutuplaşmanın had safhada olduğu ülkemizde bu haftanın önemine binaen 1920'lerden bir örnek vermek istiyorum. 1920'de ülkemizin en kötü şartlarda olduğu bir dönemde 1. Meclis açılmış ve bu mecliste her görüşten her toplum tabakasından insana [&hellip]

Gündemi yorumlayan SP Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, birliktelik mesajı verdi. Şenel, iktidarı eleştirerek, “dilinizi değiştirin” uyarısında bulunarak, “Bugün kamplaşmanın ve kutuplaşmanın had safhada olduğu ülkemizde bu haftanın önemine binaen 1920’lerden bir örnek vermek istiyorum. 1920’de ülkemizin en kötü şartlarda olduğu bir dönemde 1. Meclis açılmış ve bu mecliste her görüşten her toplum tabakasından insana yer verilmiştir. Sağcısından solcusuna, mufazakarından liberaline her düşünceden, çiftçisinden, askerine, eğitimlisinden eğitimsizine, şeyhinden şairine toplumun her tabakasından insana yer verilmiştir. Milli Mücadelenin başarılı olmasındaki en büyük sebeplerden birisi bu toplumsal uzlaşmanın sağlanmış olmasıdır. Ayrıştırmadan kutuplaştırmadan bu milletin insanı hangi görüşe mensup olursa olsun ülkenin zor zamanın birlikte hareket etmiştir. Buradan bugün Türkiye’mizde bir beka sorunu olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Madem ülkemiz bir tehlike ile karşı karşıya işte bundan kurtulmanın formülü ortada. Bu ülkenin insanını ayır etmeden, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Sağcı, Solcu, Muhafazakar, Milliyetçi demeden bir araya getirirseniz bugün ülkemizin içinde bulunduğu sorunları hep beraber aşabiliriz. Ama siz toplumun yarısını hain, zillet ve benzeri olarak görürseniz bu ülkemizin zararına olur.” dedi.
Kemel Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleşen saldırıyı da değerlendiren Şenel, bunun kullanılan siyasi dilden kaynaklandığını ifade etti.

Bakmadan Geçme