Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İktidar, çalışma şartlarını zorlaştırıyor – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet
İktidar, çalışma şartlarını zorlaştırıyor

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “İşsizliğimizin ve işsizlik maaşına başvuruların zirveye ulaştığı, genç işsizlik oranımızın neredeyse yüzde 20 olduğu bir dönemde hükümet tarafından Türk gençleri yerine Suriyeli mültecilerin işsizliği ile ilgilenilmesi gerçekten şaşırtıcıdır. 3 Milyar Avro karşılığında ülkemizi mülteci cennetine çevirenler şimdi de zaten yeterince bozuk olan çalışma düzenimize bir yük daha getiriyorlar” dedi.
Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan mültecilerin elbette ortada bırakılamayacağını kaydeden Mehmet Parsak, “İtirazımız zorda kalan insanlara kapı açılması değil bu insanları ülkemizin sosyal ve ekonomik düzenini bozacak şekilde kontrolsüz bir yaklaşımla yurdun her yanına dağıtılmasınadır. Suriyeli mültecilerin yaşadığı illerde kiralar olağanüstü bir şekilde artmakta, asayiş bozulmakta ve milletimizin huzuru kaçmaktadır. Şimdi de Türkiye’de yeterince işsiz yokmuş gibi çalışma hayatına giriyorlar. İşverenler ucuza çalışan Suriyeli mültecileri tercih ederse, bizim işsizlerimiz nereden iş bulacak?” şeklinde konuştu.
Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Parsak, “Hükümet olarak Önce Suriye’deki iç savaşı körüklediler ve Esad’ın karşısında önce Özgür Suriye Ordusu’nu sonra PKK uzantısı PYD’yi desteklediler. Şimdi de IŞİD ile irtibatları konuşuluyor. Başta yaptıkları hataları daha büyük hatalarla örtmeye çalışıyorlar. Esad gitsin de kim gelirse gelin anlayışının bir sonucu olarak bugünleri yaşıyoruz. Bu terör örgütleri ülkemizde bir biri ardına canlı bomba eylemleri yapıyor, yüzlerce güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız şehit düşüyor. Bir yandan da Avrupa Birliği ile vize serbestisi ve 3 Milyar Avro karşılığında mültecileri geri kabul anlaşması imzaladılar, ülkemiz mülteci cennetine dönüştü. Şimdi de Suriyeli mültecileri çalışma hayatımıza sokuyorlar. Artacak işsizliğin, bozulacak asayişin sorumlusu kim olacak?” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)