Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İktidar bu sınavları geçemedi”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, bu hafta sonu yaklaşık 2,5 milyon gencin girdiği sınavları iktidarın geçemediğini vurguladı. Arslan, “İktidar bu sınavları geçemedi. Ama inşallah geçlerimiz bu sınavları geçecek ve en hayırlı neticeleri alacaklardır.” Dedi

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan haftalık gündemi değerlendirdi. Arslan, Pençe-Kaplan operasyonu şehidine ve koronavirüs sebebiyle vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi.
“İKTİDAR BU SINAVLARI GEÇEMEDİ”
Eğitim konusunun siyaset üstü ve milli bir konu olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Arslan, “Hiç kimsenin unutmaması gerekir. Geçtiğimiz hafta sonu velilerin ve öğrencilerin, salgın hastalık bulaşma tehlikesinden dolayı yoğun şekilde, sınav ertelensin taleplerine rağmen LGS sınavı yapıldı ve bu sınava yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrencimiz girdi. Yine, ilk önce 25-26 Temmuz’a ertelendiği duyurulan, daha sonra da ani bir kararla, 27-28 Haziran tarihlerine çekilen üniversite sınavına ise, bu hafta sonu yaklaşık 2,5 milyon gencimiz girdi. İktidar bu sınavları geçemedi. Ama inşallah geçlerimiz bu sınavları geçecek ve en hayırlı neticeleri alacaklardır. Açıklanacak sonuçların gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İktidarın eğitimi devlet politikası ve maarif dava olarak görmesi gerekmektedir. Gençlerin geleceği üzerinden siyasi hesaplar yapılmamalıdır. Salgın sürecinde bu sınav tarihi kargaşası ile birlikte, Türkiye’deki eğitim sisteminin çağı ne derece yakaladığı ve nitelikli eğitime ulaşmada ne derece, fırsat eşitliği sağladığı yeniden gündeme gelmiştir.” dedi.