• Haberler
  • Genel
  • 'İktidar asla Başmakçı'da gençlik merkezi yapamayacak'

'İktidar asla Başmakçı'da gençlik merkezi yapamayacak'

Başmakçı İGM üyesi Doğan Kısa, AK Parti iktidarının ilçesine asla gençlik merkezi yapamayacağını ileri sürdü İl Genel Meclisi (İGM) MHP Başmakçı üyesi Doğan Kısa, Grup Başkanı İsa Çağa ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında ilçesine mevcut iktidar döneminde tek bir çivi çakılmadığı eleştirilerini sıraladı.'İNSANLAR YANILGIYA SÜRÜKLENİYOR'Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başmakçı İGM üyesi Doğan Kısa, Temmuz ayının [&hellip]

“İktidar asla Başmakçı’da gençlik merkezi yapamayacak”

Başmakçı İGM üyesi Doğan Kısa, AK Parti iktidarının ilçesine asla gençlik merkezi yapamayacağını ileri sürdü

İl Genel Meclisi (İGM) MHP Başmakçı üyesi Doğan Kısa, Grup Başkanı İsa Çağa ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında ilçesine mevcut iktidar döneminde tek bir çivi çakılmadığı eleştirilerini sıraladı.
“İNSANLAR YANILGIYA SÜRÜKLENİYOR”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başmakçı İGM üyesi Doğan Kısa, Temmuz ayının son toplantısında mecliste yaşanan tartışmanın nedenlerini açıkladı. Konu hakkında bilgi veren Kısa; “Sayın Başkanın okumuş olduğu metinde bakanlıktan Başmakçı ortaokuluna 4 derslik yapımı için ek bütçeden para geldiği doğrudur. Bu para Başmakçı İmam Hatip Orta Okulu yapımı içindir, ayrı bir paradır. Ama mevcutta Başmakçı ilçemizin Atatürk İlköğretim Okulu vardır. Bu okulumuza bütçe döneminde ek 4 derslik parası ayrılmıştır. Ayrılan bu parayı bakanlıktan para geldi orada kullanılacak gibi insanları bir yanılgı içerisine sokarak bu paranın ilçede Gençlik Merkezi adı altında yapılacağı konusunda tahsis değişikliği yapılması istenmekte.” dedi.
İLGİLİ RAPORLAR HAZIR
MHP Başmakçı İGM üyesi Doğan Kısa, ilçesinde Gençlik Merkezi yapımı için tahsis değişikliğinde 320 bin TL gibi bir rakamın yeterli olmayacağı ve bu paranın atıl olarak o kalemde bekleyeceğini belirttiklerini aktardı. Kısa; “Ek bir bütçe ihtiyacı olduğunda meclisten böyle bir talep olduğunda sınırlı imkânlar olduğundan dolayı asla yapılamayacağını, 2014 döneminde bütçeye ek para konularak buranın yapımı konusunda iddia da bulunacaklarını ve bu şekilde yapacaklarını iddia ediyorum. Mevcut olan Atatürk İlköğretim Okulu ile ilgili Teftiş Kurulu Tebliğini de okudum. Bu tebliği İl Denetmenleri yaptı. Burada taşımalı gelen öğrenciler için alt kat, yemekhane ve lavabo. Üst katta ise en az iki derslikli bina yapımı konusunda bir tebliğ vardır. Bu göz ardı ediliyor. Bu işi gerçekten iyi bilenler konunun ne derece önemli olduğunu, tebliği İl Milli Eğitim Müdürlüğüne rapor halinde sunuyorlar.” diye konuştu.
“PLANLAMA BİÇİMİNE KARŞIYIZ”
Doğan Kısa, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek paranın söz konusu okulda yapılacakmış gibi kullanılacağı düşüncesi ile yanılgı ile hareket edildiğini ileri sürdü. Kısa; “Başmakçı Orta Okuluna yapılması gereken ek derslik elzemdir. Çünkü köylerimizden gelen öğrencilerimiz var. Mevcut kullandıkları yemekhane çok kötüdür. Artı şu an bu okulumuzda iki derslik başka bir okulumuzun bölünmesi ile mevcut dersliğini verebilmektedir. Komisyon raporu Başmakçı ilçemizin gerçeklerini yansıtmamaktadır. 320 Bin TL ile yapılacak olan gençlik merkezi 6 bin nüfuslu bir Başmakçı’ya yeterli olmayacak. Bunun planlaması sadece 2-3 bin nüfuslu ilçeler bazında bir düşünce ile seçmelerinden dolayı biz buna karşı çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.
“İŞ OLSUN DİYE
YAPACAKLAR”
İGM’nin Temmuz ayı son toplantısında Başmakçı ilçesine yapımı planlanan gençlik merkezi ile ilgili konu görüşülürken şahsı hakkında inceleme gezilerine katılmadığı yönündeki ifadelerin kişilik haklarına hakaret olduğunu söyleyen Kısa; “Ben kesinlikle ve kesinlikle tüm toplantılara katılıyorum. Bütün toplantılara gidiyorum. İnsanların işi çıkabilir. İşim çıktığı için katılamamış olabilirim. Bunu kişisel olarak gerçek raporlar ve yanlış algılamalar olduğunda bile sadece bu konuyu saptırma amaçlı kişiliğimi kamuoyunda karalamaya yönelik cümleler kurulmuştur. Ben bunu kınıyorum. Kendilerine özellikle ve özellikle iyi düşünmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü herkesin kusurları vardır. Herkes görevini dört dörtlük yapamayabilir. Ben onlardan isterdim ki; gerçekten bu karar yanlış bir karardır. Bakanlıktan gelecek olan rakamın aslında imam hatip ortaokulunda kullanılacağını açıklamalarını isterdim. İhaleye çıkabilmek tekrar ek bir bütçe koyamayacaklarını iddia ediyorum. 2013 yılında AK Parti iktidarında Başmakçı’da asla ve asla Gençlik Merkezi yapamayacaklarını belirtiyorum. Yapacakları merkez ise inat uğruna 2-3 bin nüfuslu ilçelerin projesi baz alınarak yapılacağını söylüyorum. Yapılan yatırımın iş olsun diye yapıldığını söylüyorum.” ifadelerini kullandı.
TEK ÇİVİ ÇAKILMADI
O3 Temmuz Çarşamba günü meclisin üçüncü oturumunda bir küçük tahtaya çakılı çiviyi oturduğu sırada sergilediğini hatırlatan Kısa şöyle konuştu: “Geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığım küçük bir eylemin amacını bu vesile ile açıklamak istiyorum. Başmakçı’da eğitim, kapalı spor salonu, gençlik merkezi gibi konularda 11 yıllık AKP iktidarında Başmakçımıza bir tane çivi çakılmamıştır. Bana 11 yılda bir çivi çaktık desinler ellerini öpeceğim.” Toplantıda İGM MHP Grup Başkanı İsa Çağa’da hazır bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme