'İkindi sohbetleri'nde ilim ve bilgi deryası

Ramazan ayı ruhuna uygun farklı konu başlıklarında programlanan Ramazan'da İkindi Sohbetleri'nde akademisyenlerden, kanaat önderlerine kadar her gün farklı konuşmacılar çeşitli konularda bilgiler veriyor Ramazan'da İkindi Sohbetleri 2022 yılı Ramazan ayında aralıksız devam ediyor. Sohbet programı hergün İkindi Namazı akabinde Zafer Meydanı'nda saat 17.30'da başlıyor. MUSAHANLI: İMAN EDİP SALİH AMEL İŞLEYENLER YARATILMIŞLARIN EN HAYIRLISIDIR 2022 Yılı [&hellip]

Ramazan ayı ruhuna uygun farklı konu başlıklarında programlanan Ramazan’da İkindi Sohbetleri’nde akademisyenlerden,
kanaat önderlerine kadar her gün farklı konuşmacılar çeşitli konularda bilgiler veriyor

Haber

Ramazan’da İkindi Sohbetleri 2022 yılı Ramazan ayında aralıksız devam ediyor. Sohbet programı hergün İkindi Namazı akabinde Zafer Meydanı’nda saat 17.30’da başlıyor.
MUSAHANLI: İMAN EDİP SALİH AMEL İŞLEYENLER YARATILMIŞLARIN EN HAYIRLISIDIR
2022 Yılı Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin beşincisini AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden “İman ve Amel İlişkisi” konusunda Doçent Dr. Orhan Musahanlı verdi. İman ve Amel İlişkisi ile ilgili ayetler hakkında açıklamalar yapan Musahanlı, “İnsan ve Amel İlişkisi ile ilgili ayetler Ramazan ayının ruhaniyetine uygun ayet-i kerimelerdir. Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor, ‘İman edenler ve ameli salih işleyenler yaratılmışların en hayırlısıdır.’ Yani meleklerin, cinlerin, görünür görünmez tüm varlıkların yatarılmışların en hayırlısı iman edip salih amel işleyenlerdir. Klasik kitaplarda iman; İman dil ile ikrarda bulunmak olarak tanımlanmaktadır. Allah’a iman etmektir, Resulüne (SAV) iman etmektir. Bunu da ikrar etmek yani dil ile söylemektir. Dil ile kabul etmektir. Dil ile söylediğimizide kalp ile tasdik etmektir.” dedi.
ERTÜRK: SORUMLULUĞUMUZ CİDDİ MANADA AĞIR
Altıncı sohbeti İHH Afyonkarahisar Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, “Mazlum Coğrafya’daki Yetimleri Sahiplenmek” başlıklı konuda verdi. Her 10 saniyede bir çocuk ya da insanın açlıktan hayatını kaybettiğinin altını çizen Ertürk, “Birden ona kadar saydığımız süre içerisinde bir kişi açlıktan öldü. Her 6 saniyede bir çocuk ölüyor. Her 15 saniyede bir çocuk dünyada yetim ya da öksüz kalıyor. Hal böyleyken üzerimizdeki sorumluluk ciddi manada ağırdır. Bu anlamda yılda 30 milyon insan açlıktan ölüyor. Çağın en büyük vebası olan Covid-19 virisüde 3 yıldan beri devam ediyor. İnşallah sona yaklaşıldı. Toplamda 6,2 milyon insan öldü. Bir tarafa 3 yılda 6,2 milyon insan Covid-19 virüsünden bir tarafta da yılda 30 milyon insan açlıktan ölüyor ve bu konunun gündeme gelmesi sözkonusu değildir.” diye konuştu.
HIZARCI: YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM 4 UNSUR ÜZERİNDE YÜKSELİR
Yedinci sohbeti programında “İşim, Ailem ve Ben” başlığında Hayrat Vakfı Afyon Temsilcisi Mesut Hızarcı konuştu. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerimin tevhid, ubudiyet ve adalet, haşir ve nübüvvet üzerinde yükseldiğini belirten Hızarcı, “Beni buraya kim getirdi ilk sorudur. Yani bizi bu dünyaya gönderen, bizi bu dünyada bir imtihana tabi tutan zat kimdir? O’nun varlığı ve birliği tevhid konusunu bize ders verir. İkinci mevzu bu zat bizleri bu dünyaya, bu hayata niçin göndermiştir? İşte Kur’an-ın ubudiyet, ibadet ve adalet konusuda Kur’an’da bize bu cevabı verir. Kur’an Azimmüşan’ın haşr ve ahiretle ilgili konuları ise bizim bu sorularımıza cevaptır. Dördüncü olarakta bu soruları yani şu hayatın arkasındaki sırları ben kimden öğrenebilirim sorusunun cevabı da Kur’an Azimmüşan’da nübüvvetle yani peygamberler sizin bu sorularınızın cevabını almanız için gönderilmiştir. Bu soruların cevabını ondan anlayabilirsiniz demektir.” şeklinde konuştu.
KURT: KUR’AN-I ANLAYABİLMEK İÇİN SİYER BİLGİLERİ GEREKLİDİR
Sekizinci sohbet programında “Siyer İlmi Işığında Kur’an-ın Değeri” konusunda AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Dr. Eyüp Kurt konuştu. Katılımcıların Ramazan-ı Şerif ayını tebrik eden Kurt şunları kaydetti: “Covid-19 küresel salgın nedeniyle uzun süre Ramazan’da İkindi Sohbetlerini yapamadık. Şu ana kadar her ne kadar tam geçmediyse de çok şükür biraraya gelebildik. Etkisi üzerimizden büyük ölçüde geçti. Bu süreçte hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, halen hasta olanlara da acil şifalar temenni ediyorum. Zafer Meydanı’nda icra edilen Ramazan ayı etkinlikleri nedeniyle; Sayın Valimizden, Sayın Belediye Başkanımızdan ve Ensar Vakfı Şube yöneticilerine kadar tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Kur’an-ı Kerim’de cahiliye dönemi anlatılır. Mekke, Medine, Hicaz civarlarında cahiliye hayatının yaşandığı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (A.S) Yüce Rabbimiz tarafından Peygamber için seçildiği ve Rabbimiz bu Peygamberi muhatap alarak Cebrail aracılığıyla ona vahiy göndererek onun vasıtasıyla ilk muhatap kitle olan Hicaz’da ki Araplar’ın varlığı ve daha sonra bu tebliğin dalga dalga yayıldığı bilinmektedir. Arka planda meydana gelenleri öğrenip anlayabilmek için Siyer bilgilerine ihtiyaç vardır.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme