• Haberler
  • Eğitim
  • İkinci Teknoloji Haftası başladı – Kocatepe Gazetesi

İkinci Teknoloji Haftası başladı – Kocatepe Gazetesi

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında, Teknoloji Fakültesi öğrencileri sektör temsilcileri ile bir araya geldi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın'ın açış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinliğe, özel ve kamu sektöründen çok sayıda konuşmacı katıldı. Etkinlikte konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın, AKÜ Teknoloji [&hellip]

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında, Teknoloji Fakültesi öğrencileri sektör temsilcileri ile bir araya geldi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın’ın açış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinliğe, özel ve kamu sektöründen çok sayıda konuşmacı katıldı. Etkinlikte konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın, AKÜ Teknoloji Fakültesi’nin 2010 yılında kurulan 7 Teknoloji Fakültesi’nden biri olduğunu, geçen 6 yıllık sürede de giderek büyüdüğünü ve Metalürji ve Malzeme, Makine, Otomotiv, Mekatronik, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği gibi bölümlerle öğrencilere kaliteli eğitim vermeye çalıştıklarını dile getirdi.
ÖĞRENCİLER, SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE
BİR ARAYA GELDİ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Teknoloji Fakültesi’nin tanınırlığının arttırılmasını amaçladıklarını dile getirerek, “Sektör temsilcileri ve öğrencilerimizi bir araya getirmeyi amaçladık. Fakültemizin henüz yeni olması, sektörler tarafından yeterince tanınmamasına neden olmaktadır. Mühendislik Fakültelerinden farklı olarak öğrencilerimizi bir yarıyıl işletmelere işyeri eğitimine gönderdiğimiz çok fazla bilinmemektedir. Bu nedenle, öğrencilerimizin işyeri eğitimi yapacak işletme bulmasında bazı zorluklar yaşanmaktadır” dedi. Etkinlikte yer alan konuşmacıların öğrenciler için çok yararlı ve değerli bilgiler vereceğini kaydeden Solak, “Davet ettiğimiz sektör temsilcilerinin fakültemiz mezunlarından beklentilerini öğrenmek, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmalarını sağlamak etkinliğimizin ana amacını oluşturuyor. Ayrıca, şu anda sektörde çalışan kendi fakültemiz mezunu mühendislerin, yeni mezun olacak öğrencilerimize yol gösterici, ufuk açıcı konuşmalar yapmasını sağlamak bir diğer hedefimiz durumunda” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme