• Haberler
  • Genel
  • İkinci reenjeksiyon kuyusu çalışmaları başladı

İkinci reenjeksiyon kuyusu çalışmaları başladı

Sandıklı İlçesi’nde kullanılan sıcak suyu yer altı kaynaklarına yeniden kazandırabilmek için ilki Belediye Başkanı İsmail Elibol zamanında açılan reenjeksiyon kuyusunun ikincisinin açılması için çalışmalar başladı Sanjet A.Ş. jeotermalin devamlılığı için büyük önem arz eden sıcak su potansiyelinin korunmasının amaçlandığı reenjeksiyon kuyusu çalışmalarına devam ediyor. Bir çok ülkede yasalarla açılması zorunlu hale getirilen reenjeksiyon kuyusu açılması [&hellip]

İkinci reenjeksiyon kuyusu çalışmaları başladı

Sandıklı İlçesi’nde kullanılan sıcak suyu yer altı kaynaklarına yeniden kazandırabilmek için ilki Belediye Başkanı İsmail Elibol zamanında açılan reenjeksiyon kuyusunun ikincisinin açılması için çalışmalar başladı

Sanjet A.Ş. jeotermalin devamlılığı için büyük önem arz eden sıcak su potansiyelinin korunmasının amaçlandığı reenjeksiyon kuyusu çalışmalarına devam ediyor.
Bir çok ülkede yasalarla açılması zorunlu hale getirilen reenjeksiyon kuyusu açılması için Sandıklı’da çalışmalar devam ediyor. İkinci reenjeksiyon kuysunun açılması için gerekli çalışmalara başladıklarını belirten Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, ısınmada kullanılan sıcak suyun boşa akıtılmyarak yer altı kaynaklarına geri kazandırılacağını söyledi. Yenilenebilir enerji için ve kullanılan atık suların çevreye verdiği zararı önlemek açısından büyük önem arz eden reenjeksiyon kuyusunun büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan elibol, çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.
“Kullanılan sıcık suyu yeraltına geri kazandıracağız”
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Yenilenebilir enerji kaynağı olan jeotermalin devamını sağlamak için şimdiye kadar hiçbir yönetimin faaliyete geçirmeyi düşünmediği reenjeksiyon kuyusunun ikincisini açma çalışmalarımız devam ediyor. Jeotermal sahalardan alınan sıcak su genelde çevre açısından zararlı maddeler içerir. Sıcak suyun çevreye verecekleri olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ve üretim kuyusunun rezervini arttırmak için jeotermal suyun enerjisinden yararlanıldıktan sonra havzaya tekrar geri enjekte edilmesi gerekir. Sıcak suyumuzun önemi açısından Reenjeksiyon kuyusu açılması çok önem arz ediyor”dedi.
“Borçsuz Beleiyeyi herkes yönetir”
Başkan Elibol, “Daha önce hiç kimse reenjeksiyon kuyusu açmaya yada faaliyete geçirmeye cesaret edemezken biz 2 yılda ikinci reenjeksiyon kuyusunu açıyoruz. Maliyetli bir çalışma olsa da kullanılan sıcak suyun tekrar yer altı kaynaklarına kazandırılması, rezervlerimiz ve çevre kirliliği açısından çok önemli. Yaklaşık 33 trilyon borçla devraldığımız Belediye’de hem borç ödeyip, hem de kısa sürede çok önemli başarılara imza attık. Borçsuz yada az borçla Belediye’yi herkes yönetir. Önemli olan bu dar imkanlara rağmen başarı sağlayabilmek, hizmet edebilmek”dedi.

Bakmadan Geçme