• Haberler
  • Genel
  • “İkinci OSB şehre yapılmalı” – Kocatepe Gazetesi

“İkinci OSB şehre yapılmalı” – Kocatepe Gazetesi

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, OSB Başkanı Bekir Yeşilay'ı ziyaret ederek kongrede güven tazeleyen Yeşilay’ı tebrik etti. Toptaş, ikinci OSB’nin şehirde kalan uygun bir mekana yapılması görüşünü açıkladı OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden seçilen Bekir Yeşilay'ı ziyaret ederek iyi dileklerini ileten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Taksim Gezi Parkı olaylarının yaşanması neticesinde ziyareti ertelemek zorunda kaldığını [&hellip]

"İkinci OSB şehre yapılmalı"

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, OSB Başkanı Bekir Yeşilay’ı ziyaret ederek kongrede güven tazeleyen Yeşilay’ı tebrik etti. Toptaş, ikinci OSB’nin şehirde kalan uygun bir mekana yapılması görüşünü açıkladı

OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden seçilen Bekir Yeşilay’ı ziyaret ederek iyi dileklerini ileten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Taksim Gezi Parkı olaylarının yaşanması neticesinde ziyareti ertelemek zorunda kaldığını bildirdi.
“AFYONLU’NUN
İŞE İHTİYACI VAR”
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette sanayicinin de kamu görevlisi olduğu görüşünü aktaran Milletvekili Toptaş; “Afyonkarahisar’a yapılması planlanan ikinci OSB’nin bazı çevrelerce Zafer Havaalanı yanına yapılması yönünde talepleri var. Bu durum Afyonkarahisar’a zarar verir. İkinci OSB Afyonkarahisar’da bir yere yapılmalıdır. Zafer Havaalanı Afyon’un hava alanı değildir. Herkes biliyor ki Zafer Havaalanı Kütahya havaalanıdır. Kaldı ki sanayicinin orada üretim yapmak gibi bir zorunluluğu da yoktur. Hani, deseniz ki bir sera kursanız, 24 saat içinde paketlenip gönderilmesi gereken bir et ürünü olacak deseniz bunları anlarım. Ama sanayinin ağırlıklı olduğu alanlarda bir saat sonra hava alanına yetişmesi ile 15 dakika sonra yetişmesi arasında bir fark olmayacağı görüşündeyim. Ben yeni OSB’nin Afyon’da, merkeze yakın bir civarda yapılmasını istiyorum. O yönde yapılan bir yatırımın daha ilimize daha fazla katkı sağlayacağı görüşündeyim. Afyon gerçekten çok sayıda sanayi yatırımına ihtiyacı var. Afyon insanının işe ihtiyacı var. Afyonlu esnafın, afyonlu tüccarın buna ihtiyacı var. Benim hassasiyetim bu yöndedir.” dedi.
SANAYİYE DESTEK VERİLMELİ
Sanayicinin Türkiye’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle gerçekten kamu görevlisi konumunda olduğunu söyleyen Milletvekili Toptaş, ülkede ne kadar çok üretilirse o kadar çok yeni yatırımlar yapma şansının doğacağını belirtti. Üretim halinde dışarıdan mal alınmayacağını söyleyen Toptaş; “Üretmediğimiz zaman ise de tefeciden para alan bir ülke gibi yaşarız. Ama onun da bir sonu vardır. Gerçekten sanayiciler ticaretler uğraşan insanlar ne kadar iyi şeyler yaparlarsa ne kadar çalışırlarsa o kadar da insan çalıştıracaklardır. Şu anda bakınız iki dil bilen üç dil bilen üniversite mezunları yetiştiriyoruz. Ama ne yazık ki bu kadar donanımlı olmasına rağmen iş olanakları son derece kısıtlı haldeyiz. 28 ila 30 yaşına gelmesine rağmen hala gençlerimiz iş arar durumdalar. Bu sıkıntıların ana sebebi ise yeniden sanayiye gerekli olan desteği verememiş olmazdan, üretime yeterli olan desteği verememiş olmamızdan kaynaklanıyor. Aslında sanayiyi ve üreticiyi desteklersek kendi insanımızı desteklemiş olacağız. Yani ben bir sanayici olarak bir kurumu desteklersem orada çalışan kişileri desteklemiş oluyorum. Onun için sorunlarınızın bize yansıyan yerel kapsamlı sorunların çözümünde sonuna kadar arkanızdayız elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” diye konuştu.
TÜM SİYASİLER DESTEKÇİ
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, bir yılı aşkın süredir OSB’nin büyümesi için çaba gösterdiklerinin altını çizdi. Yeşilay; “Çevresel kanunlar AB uyum yasalarıyla birlikte çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bu yüzden süreç biraz yavaş çalışıyor. Çevresel faktör olarak bizim OSB’nin büyümesi durumuna baktığımızda bizim çevremiz birinci derecede tarım alanı mevcut. Bunun bir kısmı da alt yapısı tamamlanmış, sulama sisteminin kurulu olduğu alanlardır. Bizler OSB’nin büyümesi açısından Sanayi Bakanlığımızla birlikte sık sık çalışmalar yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki 2.5 milyon metrekarelik bir alanda genişliyoruz. Bu duruma tüm siyasilerimiz destek veriyor. Bizim organizemiz karma bir sanayi bölgesi tüm sanayicilerin olduğu bir sanayi bölgesi. Yeni düşünülen organize sanayi bölgesi ise ihtisas yani meslek dalına yönelik bir sanayi alanı.” şeklinde konuştu.
GELİŞMELER İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
OSB Başkanı Bekir Yeşilay, dünya ekonomisi ve gelişen teknolojiyi takip ettiklerinden söz etti. Yapımı devam eden hızlı tren projesinin hava alanından daha büyük bir proje olduğunu, şehrin demir yolu geçidi haline geldiğini belirten Yeşilay şunları söyledi: “Bizler gelişen teknolojileri çok yakından takip etmeye çalışıyoruz. Dünya ekonomileriyle kendimizi mukayese ediyoruz. Bana göre yapılmakta olan hızlı tren projesi hava alanından daha önemli bir proje. Demiryolu ağlarının tam ortasında kalan bir Afyonkarahisar’a doğru gidiyoruz. Bunları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Zaten turizm alanında termal olarak çok iyi gidiyoruz. Mermerde, et sektöründe çok iyi gidiyoruz. Bize göre yaptığımız son araştırmalara göre konfeksiyon dalında da ufak ufak kıpırdanmalar var. Bu konfeksiyon sektörünün bu alanda desteklenmesi neticesinde Afyon açısından daha güzel sonuçların ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.” Ziyaret sırasında CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’de hazır bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme