İkinci el değil, bunlar sıfır araç

Sosyal medyada 'Afyon tren garına yurt dışından gelen 1000 adet ikinci el araçlar, Türkiye'ye hayırlı olsun' başlığı ile yapılan bilgilendirmenin yanlış olduğu, araçların Fransa Peugeot Fabrikasından Türkiye'ye getirilen sıfır araçlar olduğu öğrenildi   Sosyal medyadan bir kişi 'Afyon tren garına yurt dışından gelen 1000 adet ikinci el araçlar, Türkiye'ye hayırlı olsun' paylaşımı ile Afyonkarahisar halkını [&hellip]

Sosyal medyada “Afyon tren garına yurt dışından gelen 1000 adet ikinci el araçlar, Türkiye’ye hayırlı olsun” başlığı ile yapılan bilgilendirmenin yanlış olduğu, araçların Fransa Peugeot Fabrikasından Türkiye’ye getirilen sıfır araçlar olduğu öğrenildi

Sosyal medyadan bir kişi “Afyon tren garına yurt dışından gelen 1000 adet ikinci el araçlar, Türkiye’ye hayırlı olsun” paylaşımı ile Afyonkarahisar halkını yanlış bilgilendirmişti. Gazeteniz Kocatepe’nin konuyu araştırması sonucu yapılan bu bilgilendirmenin doğru olmadığı ortaya çıktı. Türkiye’de satılması için Avcrupa’dan 2. El araç getirildiği haberinin aslı çıkmadı.
Fransa Peugeot’dan ithal ve sıfır olarak TCDD İstanbul 1. Bölge Haydarpaşa’dan yüklenen araçlar İzmir TCDD Biçer Ovası 3. Bölge’ye nakledildi. 2. sevkiyatta 4 Ocak öğlen saatlerinde Afyonkarahisar’a giriş yapan tren, akşam 21.00’de hareket ederek İzmir’e ulaştı. Her vagonda 4-6 arasında araç, 12-14 arası vagonda da toplamda 60-70 arası araç olduğu öğrenildi. Bu araçların tamamının sıfır kilometre araçlar olduğu belirtildi.
3. SEVKİYAT BUGÜN
Bugün sabah saat 8.30 sularında Afyonkarahisar’da olacak olan 3. sevkiyat yine sabah 9.30 saatlerinde kentten ayrılacak.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme