İkinci Cemre Ne Zaman Düşecek 2024?

Halk arasında baharın habercisi olarak bilinen 'Cemre Düşmesi'  Ocak ayının tamamlanması ile birlikte sorgulanmaya başladı. Havaya, suya ve toprağa olmak üzere farklı aralıklarla üç kez düşen Cemreler 2024 yılında hangi tarihlerde düşecek?

Halk arasında baharın habercisi olarak bilinen cemre düşmesi, özellikle tarımla uğraşan kişiler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Fidanları toprakla buluşturma dönemini işaret eden cemreler, ilk havaya, sonra suya son olarak da toprağa düşerek baharın geldiğine işaret ediyor. Peki, cemre ne zaman düşecek 2024? İşte havaya, suya ve toprağa cemre düşme tarihleri…

Haber

CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK 2024?

Meteorolojik açıdan Şubat ayında sıcaklığın artması olarak tanımlanan cemre, ilk olarak havaya düşerek havayı ısıtır. İlk Cemre’nin 19-20 Şubat’ta düşmesi tahmin edilmektedir.

İkinci cemre suya düşerek suyu ısıtır. İkinci cemre suya düşerek suyu ısıtmaktadır. İkinci cemrenin 26-27 Şubat tarihlerinde düşmesi tahmin edilmektedir.

Üçüncü cemre ise toprağa düşerek, baharın geldiğini işaret ediyor. Üçüncü cemrenin 5-6 Mart tarihlerinde düşmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme