İki Yıllık Bölümlerde Harç Var Mı?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak olan üniversite öğrenci adayları ve aileleri iki yıllık ön lisans bölümlerinde harç ücreti olup olmayacağı sorusuna yanıt arıyor.

Peki, üniversite öğreniminde iki yıllık bölümlerde öğrenciler harç ücreti ödeyecekler mi?

2023 2024 ÜNİVERSİTE HARÇ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Üniversite harç ücretleri 2023-2024 akademik yılında ne şekilde ödenecek sorusunun da yanıtı aranıyor. Üniversite eğitimine ikinci öğretim olarak devam etmek isteyen öğrenciler gözünü 2023 – 2024 üniversite ikinci öğretim harçlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Üniversite eğitimine ikinci öğretimden devam etmek isteyenler ödemelerin ne zaman ve nasıl olacağını araştırıyor. Konuyla ilgili olarak üniversiteler öğrencilere hangi tarihler arasında kayıt olacaklarını ve yatırmaları gereken harç ücretlerini hangi banka aracılığı ile ödeyecekleri hakkında bilgi veriyor. 2023-2024 eğitim – öğretim dönemi öncesinde ikinci öğretim ya da açık öğretim öğrencilerinden alınacak harç ücretleri belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yeni harçlar duyuruldu.

ÖDEMELER NASIL OLUYOR?

Bu yıl harç ücretleri ne kadar olacak? Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Konuyu örneklemek gerekirse; Hukuk Fakültesi ikinci öğretimi kazanan bir öğrenci toplamda 833 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 416,50 TL’sini güz döneminde 416,50 TL’sini ise bahar döneminde ödeniyor. Öğrencinin kazandığı bölümün hazırlık sınıfı varsa kazandığı bölümün katkı payını da ödemesi gerekiyor.

Bakmadan Geçme