İki imza atmayı iş saymayın
Bakan Eroğlu DSİ teşkilatının toplantısında imza atmayı iş saymayın. İş bütün şantiyeleri gezmek, incelemek, kontrol etmek ve denetlemektir. İş ve işlemleri takip etmek, gerekirse hızlandırmak ve çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmaktır” dedi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen ve 3 gün süren 'Liderlik Etkin Yönetim Teknikleri Eğitimi' programının kapanışı Orman ve Su İşleri Bakanı [&hellip]
Bakan Eroğlu DSİ teşkilatının toplantısında “2 imza atmayı iş saymayın. İş bütün şantiyeleri gezmek, incelemek, kontrol etmek ve denetlemektir. İş ve işlemleri takip etmek, gerekirse hızlandırmak ve çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmaktır” dedi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen ve 3 gün süren ‘Liderlik Etkin Yönetim Teknikleri Eğitimi’ programının kapanışı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile yapıldı.
Korel Termal Otel’de yapılan eğitim çalışmasının son toplantısına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Bakanlığa bağlı Genel Müdürler, Daire Başkanları, Bakanlık üst düzey yöneticileri, Bölge ve il Müdürleri katıldılar.
Toplantının kapanış toplantısında kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada, ”Böylesine güzel bir eğitim çalışmasında bir arada olmak bizleri çok sevindiriyor. Mesleki eğitim toplantılarını çok önemsiyorum. Bu eğitimden önce DSİ teşkilatının eğitim toplantısını tamamladık. DSİ eğitim toplantısında teşkilatta 17 senedir görev alan bir arkadaşımız ilk defa böylesine güzel ve 5 yıldızlı bir otelde eğitim aldık dedi. Bu eğitimlerin çok faydası vardır. Bizler bir aileyiz. Aile bireylerinin birinin ayağına diken batsa yönetici olarak bizim haberimiz olmalı ve gereğini yapmalıyız. Önemli olan hep birlikte büyük hedeflere kilitlenmeli ve bu uğurda en iyi şekilde çalışmalıyız. Hizmet aşkı ile işini en iyi şekilde yapmak kurumlara destan yazdırır. Bakanlığımızda bu doğrultuda eğitim çalışmalarını sürekli yapmaktadır. Bu toplantının birçok faydası var. Adeta Amerika’yı yeniden keşfetmenin bir mantığı yoktur. Bu anlamda bilgilerimizi paylaşmamız, bilgi birikimi tecrübelerimizi birbirimize aktarmamış çok önemlidir. Dolayısıyla istişare ve fikirlerin çatıştırılması ve en uygun ortak kararı almamızın sayısız faydasını görmekteyiz. Bakanlığımız olarak büyük hedeflerimize ulaşmamızda bu tür eğitim çalışmalarının büyük önemi vardır. Hedeflerimizden ilki Cumhuriyetimizin 100. yılında yani 1923 yılında bakanlığımızın tüm birimlerinin ilk 7’ye girmesidir. Dolayısıyla herkes bu hedefe kitlenmesi gerekiyor. Dünya nazarında bizim ilk 7’e girmeyi kendimize layık görüyorum. Bunun için herkesten söz istiyorum.”dedi.
Devlet Su İşleri’nden beklentisinin dere ıslahlarının, göletlerin, sulamaların ve barajların en kısa zamanda en iyi şekilde yapılması olduğunu belirten Bakan Eroğlu; “Bütün iş ve işlemlerin hızlanmasını ve kesin hesapların acilen bitirilmesini istiyorum. Bu konuda da bir genelgem var, herkesin istisnasız bu genelgeye uyması gerekmektedir. Tüm idareciler akşama kadar iki tane imza atmayı iş saymasınlar. İş bütün şantiyeleri gezmek, incelemek, kontrol etmek ve denetlemektir. İş ve işlemleri takip etmek, gerekirse hızlandırmak ve çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmaktır. Ben yaptığım ziyaretlerde ve takip ettiğim işlerde çalışanlara yaptığım konuşmanın bir çok faydasını gördüm. Bu çalışma şeklini sizlere şiddetle tavsiye ediyorum ve sizler tarafından gereğinin yapılacağına eminim. Bu anlamda kurumumuza fazlasıyla fayda sağlayacağına inandığım Liderlik Etkin Yönetim Teknikleri Eğitimi’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Yahya Güngör’e, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Ankara 5. Bölge Müdürü Murat Acu’ya, Orman Genel Müdürlüğü Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin’e ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Konya Bölge Müdürü Erol Aydın’a başarı belgelerini vermesinin ardından toplantı sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)