İki günde iki anlamlı bisiklet turu

Yurdun düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar’da yapılan etkinlikler kapsamında Afyon Perşembe Akşamı Bisiklet Grubu 2 günde iki etkinlik birden gerçekleştirdi İlk olarak gerçekleştirilen etkinliğe Büyük Taarruz Bisiklet ekibi ve 15 kişilik Afyon PAB ekibinin katılımıyla toplamda da 40 kişilikgrup katıldı. Bisikletçiler önce Şuhut ilçesine, ardından da Çakırözü Köyü üzerinden gece 02.30’da [&hellip]

İki günde iki anlamlı bisiklet turu

Yurdun düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde
Afyonkarahisar’da yapılan etkinlikler kapsamında Afyon Perşembe Akşamı Bisiklet Grubu 2 günde iki etkinlik birden gerçekleştirdi

İlk olarak gerçekleştirilen etkinliğe Büyük Taarruz Bisiklet ekibi ve 15 kişilik Afyon PAB ekibinin katılımıyla toplamda da 40 kişilikgrup katıldı. Bisikletçiler önce Şuhut ilçesine, ardından da Çakırözü Köyü üzerinden gece 02.30’da Kocatepe Anıtı’na ulaşmayı başardı. Kocatepe’de okunan İstiklal Marşı ve yapılan saygı duruşunun ardından 03.30’da Afyon PAB ekibi Afyonkarahisar’a doğru inişe geçti.
AFYON PAB DEMİRATLI SÜVARİLERLE PEDAL ÇEVİRDİ
29-30 Ağustos tarihlerinde 2 gün süren bisiklet turuna Afyon PAB tam destek vererek 32 bisikletçiyle katıldı. Ülkenin çeşitli illerinden gelen sporcularla birlikte 50 kişilik bir ekiple Zafer Anıtı önünden hareket eden bisikletçiler, önce Şuhut İlçesi’nde bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret etti. Daha sonra Çakırözü Köyü üzerinden Kocatepe Anıtı’na doğru tırmanışa geçti. Saat 17.00’de Kocatepe’ye ulaşan bisikletçiler Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra geceyi Kocatepe’de kamp kurarak geçirdi. 30 Ağustos sabahı Kocatepe’den hareket eden bisikletçiler ilk önce Büyükkalecik’te bulunan Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ziyaret etti. Bisikletçiler, Küçükkalecik, Gezler, Boyalı köyleri üzerinden Afyonkarahisar’a dönüş yaptı.
Bu anlamlı turda destek aldıkları NG Güral Termal Otel’de bir süre dinlenen bisikletçiler, illerine dönmek üzere 17.30’da Afyonkarahisar’dan ayrıldı.
Yaptıkları iki turu değerlendiren Afyon Perşembe Akşamları Bisiklet Ekibi Lideri Osman Çoban, “Türk milletinin tüm imkanlarını seferber ederek fedakarca ve can siperane bir şekilde mücadelesi sonucunda ülkemizi düşman işgalinden kurtarmasının 93. yıl dönümünde bu büyük zafere beşiklik eden Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklarda yurdumuzun çeşitli bölge ve illerinden gelen bisikletçi dostlarımızla birlikte pedal çevirmek, şahsım ve ekibim adına büyük gururdur.
Hafta boyunca anlamlı tura katılan tüm bisikletçilerimizi canı gönülden kutluyorum. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme