İki bin operasyonda kaza yaşanmadı

AKUT Afyon Lojistik Bölüm Sorumlusu Faruk Kılıç, yaptıkları operasyonlarda kaza ya da yaralanma hadisesinin yaşanmadığını belirtti TSE (Türk Standartları Enstitüsü) İl Temsilcisi Kürşat Bacanlı, AKUT Afyon Lojistik ve Operasyon Merkezi'ni ziyaret etti.Bacanlı ziyaretinde, kurulduğu günden bu yana ilimizde önemli faaliyetlerde bulunarak adından sıkça söz ettiren, sadece katıldığı arama kurtarma operasyonlarıyla değil, eğitici öğretici paylaşımlarıyla da [&hellip]

İki bin operasyonda kaza yaşanmadı

AKUT Afyon Lojistik Bölüm Sorumlusu Faruk Kılıç, yaptıkları operasyonlarda
kaza ya da yaralanma hadisesinin yaşanmadığını belirtti

TSE (Türk Standartları Enstitüsü) İl Temsilcisi Kürşat Bacanlı, AKUT Afyon Lojistik ve Operasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Bacanlı ziyaretinde, kurulduğu günden bu yana ilimizde önemli faaliyetlerde bulunarak adından sıkça söz ettiren, sadece katıldığı arama kurtarma operasyonlarıyla değil, eğitici öğretici paylaşımlarıyla da topluma hizmet eden AKUT Afyon Ekibinin çalışmalarında başarılar dilediler.
Ziyarette AKUT Afyon Ekip Liderine plaket takdim eden TSE İl Temsilcisi Kürşat Bacanlı, AKUT’un uluslararası standartlarda çalışan, Birleşmiş Milletlerden akredite olmuş başarılı bir arama kurtarma ekibi olduğunu, bundan dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini, AKUT’a istenildiği takdirde TS EN ISO9001 yönetim sistemi ve TS18001 iş sağlığı ve güvenliği sistemi ve faaliyetlerinde kullandıkları ekipmanların muayene ve gözetimlerinde destek olabileceklerini ifade ettiler.
Ziyarette hazır bulunan AKUT Afyon Lojistik Bölüm Sorumlusu Faruk Kılıç ise AKUT’un kurulduğu günden bugüne dek gerçekleştirdiği iki bini aşkın operasyonun hiçbirinde kaza yahut yaralanma yaşanmadığının altını çizerek, AKUT’u ülkenin en güvenilir kurumlarından biri yapan olgunun en başta gönüllülerine sağladığı can güvenliği ve sıfır risk bilinci olduğunu belirtti. Bu bağlamda da kullandıkları tüm malzeme ve teknik teçhizatın Türk ve uluslararası standartlarda, kritik malzemelerin ise EN (Europen Norm), UIAA (International Climbing and Mountaineering Federation) gibi uluslararası yetkili kurumlardan onaylı olduğunu belirttiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme