İki bayramda 220 Milyon TL

Kurban Bayramı'nda Afyonkarahisar merkezin yanı sıra 8 ilçeyi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 ilçede yapımı tamamlanan 42 tesisin açılışını gerçekleştirirken, 14 tesisin ise temelini attı. Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramı'nda ise 90 Milyon TL'lik yatırımın temel atma ve açılışını gerçekleştiren Eroğlu, böylelikle iki bayramda toplamda 220 Milyon TL'lik yatırımın yapılmasını [&hellip]

İki bayramda 220 Milyon TL

Kurban Bayramı’nda Afyonkarahisar merkezin yanı sıra 8 ilçeyi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 ilçede yapımı tamamlanan 42 tesisin açılışını gerçekleştirirken, 14 tesisin ise temelini attı. Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramı’nda ise 90 Milyon TL’lik yatırımın temel atma ve açılışını gerçekleştiren Eroğlu, böylelikle iki bayramda toplamda 220 Milyon TL’lik yatırımın yapılmasını ve açılmasını gerçekleştirmiş oldu

3 GÜNDE 8 İLÇE VE 610 KİLOMETRE YOL YAPTI
Bayram tatilinin büyük bölümünü Afyonkarahisar’ın ilçelerine ayıran Bakan Veysel Eroğlu, Şuhut, Dazkırı, Evciler, Dinar, Sandıklı, Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerini ziyaret etti. İlçelerde vatandaşlarla da bayramlaşan Eroğlu’nun açılışını ve temel atmasını gerçekleştirdiği tesislerin maliyeti ise 132 Milyon TL’nin üzerinde. Ziyaretlerine bayramın ikinci günü AK Parti il binasında yapılan bayramlaşmanın ardından Şuhut İlçesi’nden başlayan Eroğlu, adliye sarayı ile iş merkezinin temelini attı. 3 Günde 8 ilçeyi ziyaret eden Eroğlu, il sınırları içinde 610 kilometre yol kat etti.
ŞEHİT KANIYLA SULANAN BU
TOPRAKLARA NE YAPSAK AZ
Adliye Sarayı’nın 2 Milyon 500 Bin TL’ye yapılacağını ifade eden Eroğlu, iş merkezinin ise 10 milyon 120 Bin TL’ye yapılacağını söyledi. Şuhutlular’dan iş merkezindeki dükkanları satın almalarını isteyen Eroğlu, “Şuhut’a yapılan iki tesisin toplam maliyeti 12 Milyon 620 Bin TL. Ama tüm bu yatırımlar Şuhut’a ihtiyacı olan yapılar. Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın başladığı Şuhut ile savaşın yaşandığı ve kazanıldığı Afyonkarahisar bu nedenle kutsal topraklardır. Şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklara ne yapsak azdır” dedi.
DAZKIRI, DİNAR VE
SANDIKLI’YA 80 MİLYON TL
Bayramın üçüncü gününde Dazkırı, Evciler, Dinar ve Sandıklı’da Afyonkarahisarlılar’la bayramlaşan Bakan Veysel Eroğlu, Dazkırı’da 5 Milyon 500 Bin TL’ye mal edilen 5 tesisin toplu açılışını yaptı. Dinar’da 9 tesisin açılışını yapan, 4 tesisin ise temelini atan Eroğlu, 13 tesisin maliyetin 46 Milyon 231 TL olarak açıkladı. Sandıklı’da ise 28 Milyon 375 Bin TL değerinde 9 tesisi açan Eroğlu, 2 tesisin temelini attı. Bayramın üçüncü gününde 80 Milyon TL değerinde 23 tesisin açılışını, 9 tesisin ise temel atması gerçekleştiren Eroğlu’nun açtığı tesisler arasında okul, yurt, sulama tesisleri yer alırken, temel attığı tesisler arasında cezaevi, hastane ve toplu konut projeleri yer aldı.
132 MİLYON TL’LİK 52 TESİS
Bayramın son gününde Bakan Veysel Eroğlu’na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de eşlik etti. Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ İlçeleri’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, bu üç ilçede yapımı tamamlanan ve yapılacak 30 Milyon TL’lik yatırımın kurdelesini kesti. Bayram mesaisinde üç günde toplam 132 milyon TL değerinde 42 tesisin açılışını gerçekleştiren Veysel Eroğlu, 14 tesisin ise temelini attı. Her milli ve dini bayramda müjde verme geleneğini sürdüren Eroğlu, projesi hazırlanan 30 Milyon TL’ye mal olacak 6 yatırımın müjdesini verdi. Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramı’nda ise 90 Milyon TL’lik yatırımın temel atma ve açılışını gerçekleştiren Eroğlu’nun iki bayramda açtığı ve temelini attığı tesislerin toplam yatırım maliyeti 220 Milyon TL’yi aştı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme