İki Bakan'dan 40 Milyon TL'lik yatırım

Kurban Bayramı'nın son gününde Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ İlçeleri'ni ziyaret ederek, temel atma ve açılışlara katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, bayramı tatilini Afyonkarahisar'da geçiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'de eşlik etti. İki bakanın birlikte gerçekleştirdiği açılış ve temel atma törenlerinde üç ilçeye 40 Milyon TL'lik yatırım yapıldı HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİNİ TEMPO TUTARAK [&hellip]

İki Bakan’dan 40 Milyon TL’lik yatırım

Kurban Bayramı’nın son gününde Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ İlçeleri’ni ziyaret ederek, temel atma ve açılışlara katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, bayramı tatilini Afyonkarahisar’da geçiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’de eşlik etti. İki bakanın birlikte gerçekleştirdiği açılış ve temel atma törenlerinde üç ilçeye 40 Milyon TL’lik yatırım yapıldı

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİNİ
TEMPO TUTARAK İZDELELER
Çobanlar Belediye Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni öncesi coşkuyla karşılanan Bakan Ömer Dinçer ve Bakan Veysel Eroğlu, Çobanlarlılar’la tek tek bayramlaştı. Yöresel kıyafetler giymiş kızların çiçek hediye ettiği Bakanlar Dinçer ve Eroğlu, halk oyunları gösterisini tempo tutarak izlediler. Tören öncesi 8 yaşındaki Sude İlken Düşkün Milli Eğitim Bakanı Dinçer’e fincan takımı hediye etti. Konuşmaları öncesi Bakan Eroğlu’na danışmanın, Bakan Dinçer’e ise İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın aynı anda bilgi verdiği açılışta programın sunucusu sık sık ‘iki bayram iki bakan’ vurgusu yaptı.
DİNÇER, ELEŞTİRİLER
İDEOLOJİK TEMELLİYDİ
Eğitimin 4+4+4 yöntemiyle 12 yıl olarak düzenlemesinin ardından özellikle okulların yeni sisteme hazır olunmadığı yönünde çok eleştirildiklerini söyleyen Bakan Ömer Dinçer, eleştirilerin ideolojik temelli olduğunu belirtti. Yeni eğitim sistemiyle tek tip insan yetiştiren eğitim sisteminin terk edildiğini ifade eden Dinçer, “Yeni kurduğumuz sistemle aslında biz sizlerin arzu ettiğiniz sistemi bu ülkede uygulamaya başladık. Şimdiye kadar biz yaptığımız eğitim uygulamalarıyla aslında biz tek tip bir eğitim hizmeti sunuyor, sadece tek tip bir insan yetiştirmeye çalışıyorduk. Çocuklarımızın ilgisi ve kabiliyeti farklı farklı acaba onlar şeye ilgi duyarlar mı diye düşünmüyorduk. Herkese aynı hizmeti vermeye çalışıyorduk. Ve böylece hem toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve kabiliyeti kazanamıyordu çocuklarımız hem de küresel düzeyde rekabet edecek bilgi ve kabiliyetleri kazanamıyorlardı. Ama şimdi yeni yaptığımız uygulamayla önce ilkokul, ortaokul ve lise diye eğitimi kademeleştirdik. Sonra çocuklarımızın her birisinin ilgisine göre seçebilecekleri dersler koyduk. Bütün bunlar için bile bir dünya eleştiriye maruz kaldık.” dedi.
EROĞLU, 2015’TE BÜTÜN
BARAJLAR BİTECEK
Hükümetinin icraatlarını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, milli eğitimden sağlığa, ulaşımdan belediyecilik hizmetlerine kadar Türkiye’de büyük bir gelişim ve dönüşüm olduğunu anlattı. Barajların önemine değinen Bakan Eroğlu ise, “Barajlar olmasa hiçbir şehrimize ne içme suyu, ne kullanma suyu veremeyiz. Bugün tüm şehirlerimize sular barajlar sayesinde akıyor. Ben buradan bir müjde vermek istiyorum. 2015 yılına kadar bütün büyük barajları bitiriyoruz. Sonraki yıla bitmemiş büyük baraj kalmayacak. Bu arada 1000 günde 1000 gölet projemizi de sürdüreceğiz.” diye konuştu.
ÇOBANLAR’DA 4 MİLYON
100 BİN TL’LİK 7 TESİS AÇILDI
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise bir ülkenin güçlü olmasının eğitime önem vermesiyle
gerçekleşebileceğini ve ülkede eğitimde önemli bir gelişmenin yaşandığını belirterek, meyvelerini verecek Türk eğitim sisteminin dünyaya örnek olacağına inandığını söyledi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de, AK Parti hükümetinin hizmet üretmekten yatırımları açmaya vakit bulamadığını anlattı. Konuşmaların ardından Çobanlar’da yapımı tamamlanan 4 milyon 100 bin TL tutarındaki yatırımların toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Yunus Emre Camii ve Zafer Camii ile Değirmendere Köyü taşkın koruma tesisinin açıldığı törende, Kocaöz Beldesi’ne yapılacak ilköğretim okulunun, Zafer İlköğretim Okulu’nun ek binası ve Göynük köyünün taşkın koruma tesisisin de temeli atıldı.
BOLVADİN’DE
5 MİLYON
350 TL’LİK
YATIRIM AÇILDI
Çobanlar’ın ardından Bakan Eroğlu ve Bakan Dinçer ile beraberindekiler Bolvadin İlçesi’ne geçti. Bolvadin’e 5 Milyon 350 Bin TL’lik 7 tesisin açılışı ve temelinin gerçekleştirildiği Bolvadin’deki törende Gazi İlköğretim Okulu ile Ceylan Emet İlköğretim Okulu’nun açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu ve Bakan Dinçer, Kurucuova Göleti ve Sulaması, Büyük Karabağ Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Dişli 1. Kısım YAS Sulaması, Özburun 1. Kısım YAS Sulaması ve Bolvadin Kutlu İçmesuyu Tesisi’nin de açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu ve Bakan Dinçer, YAS sulamaları ile modern sulama sistemlerinin hizmete açılacağı Bolvadin’de Kurucuova Göleti ve Sulaması ile de 530 dekar tarım arazisi sulamaya açtı.
DEMİRTAŞ’IN ÇABASI
BEYHUDE
Çobanlar ve Bolvadin’de düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenlerinin ardından Emirdağ İlçesi’ne gelen Bakan Veysel Eroğlu ve Bakan Ömer Dinçer, Emirdağlılar’la bayramlaştı. Tören öncesi basın mensuplarının Batman’da yaptığı konuşmada açlık grevlerine destek verilmesi amacıyla çocukların okula gönderilmemesini isteyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısını değerlendiren Dinçer, “Onlar zaten bir taraflarıyla okullarımızı sabote ederek, okullarımızı yakarak öbür taraflarıyla çocuklarımızı okullardan uzaklaştırarak, çocuklarımızın cahil kalmasını arzu eder bir görüntü çiziyorlar. Dolayısıyla böyle bir şeyi söylemiş olması çok sürpriz değil. Ama biz bütün gücümüzle bütün öğretmenlerimizle okullarımız açık ve eğitimimizi yapacağız. Onların bu tip taleplerine çok sıcak bakmayacaklarını ben biliyorum. Dolayısıyla bu tip şeylerin, özellikle eğitim üzerinden yapılan siyasetin çok beyhude bir çaba olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
EROĞLU, YOLLARIN KRALI
OLMAZ KURALI OLUR
Hükümetin icraatlarını anlatan Bakan Eroğlu, yapılan duble yollarla ulaşımın kolaylaştığını belirtti. Duble yollara güvenerek vatandaşlardan hızlı gitmemelerini isteyen Eroğlu, zaman zaman Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da kendisini uyardığını açıkladı. Trafikte güvenliğin önemine değinen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Eskiden Belçika’dan, Almanya’dan gelen otobanlara alışık hemşerilerimiz Türkiye’ye gelince büyük sıkıntı yaşıyordu. Bizim her gün yaşadığımız tek şerit mahkumiyetini onlar da yaşıyordu. Hatırlarsanız bir kamyonun arkasına takıldığınız zaman o yollar bitmezdi. Ama şimdi Konya, İzmir, Antalya, Ankara bütün yolları yaptık. Dağlar delindi, duble yollar yapıldı. Artık İstanbul’u Afyonkarahisar’a yaklaştırdık. Artık İstanbul’u 5 saate indirdik. Yalnız ben 3 buçuk saatte geldim ama siz bana bakmayın. Siz ne olursa olsun kurallardan şaşmayın. Hatta biz Binali Bey’le yan yana oturuyoruz. Zaman zaman kendisi de beni uyarıyor. Binali Yıldırım bana diyor ki, ‘yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur.’ Ben de tamam diyorum. Siz de kurallardan şaşmayın. Güvenli gidip gelin.”
İŞ GÜCÜ TERSİNE DÖNDÜ
Emirdağlıların özellikle Belçika’da isim yaptığını ve Türkiye’nin tanıtımına önemli katkılar yapıldığını anlatan Bakan Eroğlu, gurbetçilerin Türkiye’de gelişimi dışarıdan daha iyi görebildiğini söyledi. Yıllarca Türkiye’den özellikle Almanya ve Belçika’ya iş gücü gittiğini hatırlatan Eroğlu, “Türkiye ekonomik büyümede Çin’den sonra ikinci sıraya yükseldi. IMF olan borçlarımızı bitirip, borç verir hale geldik. Dünyada ekonomik kriz var ama bizde yok. Artık Belçika’dan vatandaşlarımız Türkiye’ye dönüp, Türkiye’de yatırım yapma, iş kurma planları yapıyor. İşte bu Türkiye’deki değişimin göstergesidir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından maliyeti 27 Milyon 500 Bin TL’yi bulan 8 tesisin açılışı gerçekleştirilirken, 2 tesisin ise temeli atıldı. Törene Bakan Dinçer ve Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. (Kocatepe)

Afyon’daki öğrencilere tabletler çok yakında

Hükümetin Afyonkarahisar’da eğitim yatırımlarına büyük önem verdiğini vurgulayan Dinçer, son 10 yılda 1031 derslik kazandırılan Afyonkarahisar’da son 2 yılda 231 derslik daha kazandırdıklarını da belirtti

Afyonkarahisar’ın FATİH projesi kapsamına alınarak 41 liseye akıllı tahtaların takıldığını söyleyen Dineçer, tablet bilgisayarların da yakında dağıtılacağını açıkladı.
Afyonkarahisar’da, 10 yıllık süreçte 80 ilköğretim okulu, 16 lise, 14 anaokulu kazandırdıklarını ifade eden Dinçer, şöyle konuştu: “İlde, 2002 yılı öncesi ilkokullarda okullaşma oranı yüzde 90’lar civarındayken bugün yüzde 98’i aştı. Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 65 ile Türkiye ortalamasının altındayken, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla bu yıl yüzde 95’e çıktı. Çocuklarınızın gelecekte mağdur olmamasını, iyi bir iş sahibi olmasını istiyorsanız lütfen üniversiteye eğitimini tamamlamasını hatta yabancı dil öğrenmesini sağlayın.” dedi.
Okul öncesi eğitimin Afyonkarahisar’da yüzde 75 olduğunu bunun Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen bu oranın yetersiz olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bu oranın yüzde 95’lerin de üzerine çıkması için yardımseverlerin önemine değindi. Afyonkarahisar’ın, eğitim konusunda bir çok uygulamada Türkiye ortalamasının üstüne çıktığını ifade eden Dinçer, “Afyonkarahisar’da okul öncesi eğitimde okullaşma oranı Türkiye ortalamasının üstünde. Bir kentin valisi, belediye başkanı eğitime önem verirse orada eğitim sorunu olmaz. Lütfen çocuklarımızın okul öncesi eğitimden başlamak üzere her kademede okula gitmeleri sağlayacak tedbirleri alalım.” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın FATİH projesi kapsamına alınarak lise sınıflarının akıllı tahtalarla donatıldığını müjdeleyen Bakan Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü, “Afyonkarahisar’ı, Fatih Projesi kapsamına aldık. 41 genel liseye akıllı tahtalar döşedik ve alt yapı ihalesini gerçekleştirdik. Bu dönem sonuna kadar da 9’uncu sınıftaki öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtılacak. Önümüzdeki dönemde meslek ve imam hatip liseleri de proje kapsamına alınacak.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme