İhtiyacımız her zamankinden çok birlik-beraberlik

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, yerel ve genel gündemi Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.Burcu Aydın: Genel ve yerel siyasette ki gidişata tecrübeli bir siyasetçi olarak nasıl bakıyorsunuz?Salih Sel: Günümüzde içinde bulunduğumuz Afrin harekâtının hemen hemen iki ayı dolmak üzere. Fırat Kalkanı harekâtından sonra Afrin harekâtı ülkemiz için çok önemli bir harekâttır. Çünkü sınırlarımızın dışında [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, yerel ve genel gündemi Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.
Burcu Aydın: Genel ve yerel siyasette ki gidişata tecrübeli bir siyasetçi olarak nasıl bakıyorsunuz?
Salih Sel: Günümüzde içinde bulunduğumuz Afrin harekâtının hemen hemen iki ayı dolmak üzere. Fırat Kalkanı harekâtından sonra Afrin harekâtı ülkemiz için çok önemli bir harekâttır. Çünkü sınırlarımızın dışında ki terör unsurları maalesef ülkemizi içinden dönülmez bir noktaya sürüklemek istediler. Sağ olsun Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Afrin’de şu anda yedi düvele karşı bir savaş veriliyor. Bizim için Allah’a şükür ki terör unsurları sınırlarımızdan tamamen temizlenmiş vaziyette. İnşallah bu Fırat’ın doğusuna kadar devam edecek. Hiçbir terör unsuru kalmayıncaya kadar onlarla mücadelemiz olacak. Burada en önemli konu mücadeleyi başarıyla yapmamızın en önemli unsuru milli savunma sanayimizin çok ileri bir noktaya taşınmasıdır. Eğer biz ilerlemeyi yakalayamamış olsaydık, bu başarının gelmesi mümkün değildi. Çünkü dışarıdan bugüne kadar alım yapmak istediğimizde her seferinde bize para ile bile vermeyen unsurlar, ücretsiz olarak bizim düşmanlarımız olan terör unsurlarına destek verdi.
Burcu Aydın: O zaman en önemli konu vatan, Afrin harekâtıdır görüşünde birleşiliyor.
Salih Sel: Bana göre Türkiye için en önemli konu şu anda bu. Yani vatanın savunulması ve korunmasıdır. Allah’a çok şükür bizim güvenlik güçlerimizin ve ordumuzun ne kadar cesur olduğu malumdur. Askerimizin ölürsem şehit yaralanırsam gazi mantığıyla yola çıkarak savaşa güle oynaya düğüne gider gibi gitmesi çok önemlidir. Bana göre ülkemizin en önemli sorunu budur. Ama Allah’a şükür bunda da çok önemli bir başarı elde ettik. İnşallah Allah’ın izniyle terör örgütlerini tamamen sınırlarımızdan temizleyeceğiz. Gerekirse Dışişleri Bakanımızın söylediği gibi Irak’a da operasyon yapacağız. Sınır ötesi operasyonlar Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için devam edecek. Bu açıdan bugüne kadar orada ve ülke savunmasında şehit olmuş bütün şehitlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu vatan için gerekirse bizde seve seve şehit olmaya hazırız. Ne olursa olsun 80-85 yaşında ki insanlarımız, ‘Hiç olmazsa orada onlara yemek pişirir, bir şeyler yaparım. Elden geleni yaparım. Belki cephe de savaşamam ama onlara her türlü desteği vermeye hazırım’ diyebilmektedir. Kadınlarımız yaptıkları yemekleri sınıra gönderiyor. Her gün çocuklarımız, gençlerimiz, kızlarımız herkes gidip orada bir türlü ülke savunmasına katkıda bulunmak istiyorlar. Herkes gücü nispetinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Katkıda bulunmak istiyorlar. Ben böyle bir milletini evladı olmaktan dolayı büyük bir onur duyuyorum.
Burcu Aydın: Bu noktada Afyon özelinde ve ülke genelinde ki bakışı, birlik-beraberliği nasıl gözlemliyorsunuz? Hemen pek çok zaman “birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” ifadesini sıkça işitiriz. Günümüz de ki şartları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Salih Sel: Kesinlikle ve kesinlikle her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu zamanlardan geçiyoruz. Bu sözü iliklerimize kadar hissettiğimiz bir zamandayız. Şu anda herkes eteğinde ki taşı dökmeli, ülke için birlik beraberliği en üst seviyeye çıkarmalıyız.
Burcu Aydın: Genel siyasetten yerele döndüğümüzde Afyon özelinde İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisinin faaliyetleri anlamında neler söylemek istersiniz?
Salih Sel: Biz hamd olsun göreve seçildiğimiz 2009 yılı Mart ayı sonunda seçim akabinde 19 Nisan tarihinde göreve başladık. O tarihten bu tarihe kadar ekonomik durumu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. İmkânlarımızı en üst seviyede değerlendirmeye gayret ettik. Allah’a şükür lüzumsuz cari harcamaları hep yatırıma dönüştürdük. Oldukça iyi mesafeler kat ettik.
Burcu Aydın: Ciddi bütçeler yapıyor, önemli çalışmalara imza atıyorsunuz bunlardan söz eder misiniz?
Salih Sel: Parke taşı konusunda bizim dönemimizde başlandı. Afyon genelinde şu ana kadar 6 milyon metrekare parke taşı yapılmış. Yol, su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinde en önemli problemi çözmüş durumdayız. Okullaşma konusunda da oldukça iyi bir konumdayız. Derslik başına düşen öğrenci sayımız şu anda 17,3’e düşmüş vaziyette. Afyon merkezde ikili öğretim gören Afyon merkezde üç okulumuz var. İki yıl içerisinde hepsi tekli öğretime dönmüş olacak. Onun dışında köylerimize düğün salonları, halı sahalar yapıyoruz. Sosyal donatıya girmeye başladık. Köylere konaklar, fırınlar yapıyoruz. Oldukça iyi bir konumdayız Kapalı Pazar yeri yapımına köylerde devam ediyoruz. Alt yapı konusunda bir problem kaldığını il geneli için düşünmüyorum. Ufak tefek işler hariç 18 ilçemiz, 423 köyümüzün sorunlarını büyük ölçüde çözdük.
Burcu Aydın: Afyon’da 47 adet belde kapanmıştı. Belde statüsünden köye dönüşen bu yerleşim birimlerinde ki vatandaşlar hallerinden memnun mu? İş tersine dönüp tekrar belde statüsüne kavuşma durumları olsa bunu tercih ederler mi?
Salih Sel: Bu 47 beldeyi de iyi bir konuma getirdik. Hakikaten köylerimizden daha geri durumdaydılar. Vatandaş köye dönüşmekten çok memnun durumdadır. ‘İyi ki köye dönüşmüşüz’ diyorlar. Belde iken köye dönüşmüşken aldıkları hizmet durumları mukayeseli olarak ortadadır. İnsanımız bunları bire bir yaşadı. Gerçekler biliniyor.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme