Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhtiyaç olan köylere arsa üretilecek

VİDEOYU PAYLAŞ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Murat Toy, arsa üretimi konusunda meclis üyelerine bilgi verdi

 

Genel Sekreteri Murat Toy, nüfusu kalabalık olup acil arsa ihtiyacı olan köylerin tespit edilerek bildirilmesi yönünde Kaymakamlıklardan talepte bulunduklarını söyledi.
“ARSA ÜRETİMİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR”
Toy şöyle konuştu: “Bilindiği üzere göreve başladığım ilk günlerde işe arsa üretim işinden başlamıştım. Dört köyde başladığımız arsa üretim çalışmalarımız şu anda 14 köyde devam etmektedir. Bu meşakkatli bir iştir. Birçok kurumla istişareli şekilde yol almak zorundayız. Ancak acil arsa ihtiyacı olan ilçelere ve köylere öncelik vereceğiz. 2020 Mali Yılı Bütçesinde de değerli meclis üyelerimizin desteğiyle konuyla ilgili bir ödenek koydurması düşünülüyor.”
“ARSA ÜRETİMİ GÖÇ DÖNGÜSÜNÜ DEĞİŞTİRECEK”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, arsa üretiminin kırsal kesim için önemli bir çalışma olduğunu belitti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’un milli emlak ve maliye konularında ki tecrübesiyle bu önemli işe el attığını söyleyen Çoban, “Sağ olsun Genel Sekreterimiz tecrübesi ile bu iş üzerinde çalışıyor. Arsa durumunun araştırılıp üretilmesi noktasında sağ olsun göreve gelir gelmez çalışmaya başladı. İlçelerde ve köylerde yoğun bir arsa üretimi talebi var. Bu sevindirici bir gelişme çünkü köylerde evlenecek olan gençlerimiz ev yapıp geçebilecekleri arsa olmadığından köyden ilçeye veya şehre göç edip iş bulup geçinmeye çalışıyor. Bir de emekli olup köy yaşamını seven ya da köyde tarım hayvancılıkla uğraşmak isteyen insanlarımız içinde arsaya ihtiyacı söz konusudur. Bence bu önemli bir hizmet olacaktır. Köylerde yeni yuva kuranlara böyle bir imkân sağlanabileceği gibi özellikle büyük şehirlerden köyüne göçmek isteyenlere güzel bir imkân olacaktır.” dedi.

DİĞER VİDEOLAR