İhsanoğlu'nda herkesten bir parça var

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğunda “parti devletinin tek adamı” olarak bir Saddam modeli ortaya koyacağını söyleyen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye için ciddi bir şans olduğunu vurguladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti.“BU FİGÜR TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEMEZ”CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak [&hellip]

İhsanoğlu’nda herkesten bir parça var

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğunda “parti devletinin tek adamı” olarak bir Saddam modeli ortaya koyacağını söyleyen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye için ciddi bir şans olduğunu vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti.
“BU FİGÜR TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEMEZ”
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik beklenti, gözlem ve yorumlarını aktardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yorumunun Türkiye’nin R. Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını taşıyamayacağı yönünde olduğunu kaydetti. Toplumda gerginlik oluşturup, ötekileştirme ve ayrım yapan bir kişinin tüm milletin Cumhurbaşkanı olamayacağını ileri süren Toptaş; “Eğer siz sadece kendinizi seçecek insanları bloke etmek için sizin dışınızdaki herkese düşmanca davranış sergiliyor ve herkesi ötekileştirmek için bir sıfat bulup yapıştırıp onlara hakaret ediyorsanız, Cumhurbaşkanı olduğunuzda bu insanlardan saygı bekleme hakkınız olamaz. Dolayısıyla Sayın Erdoğan’ın trafoya kedi sokarak, devletin tüm imkanlarını kullanıp, devleti parti devleti haline getirerek mahalli seçimlerde aldığı oy yüzde 43’dür. Bunların bir çoğu geri dönecek oylardır. Türk insanı kendi vicdanında yargılama yaptığı zaman yanlışından dönmesini bilir. Böyle bir figürün Türkiye’nin bütünün temsil etmesi mümkün değil.” dedi.
“İÇ SAVAŞA SÜREKLEDİĞİ DE GÖRÜLÜYOR”
Toplum genelinde insanların yeteri kadar sorunlarla boğuştuklarını hatırlatan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, işsizlik, geçim sıkıntısı, kredi kartlarına takla attırılarak yaşam mücadelesi verildiğini kaydetti. İnsanların yarınlarından umudu olmadığını belirten Toptaş; “AKP 12 yıldır insanları partizanlığa yani kendi partilerine davet ederek, iş ve geçim vaad ederek bugüne kadar getirdi. On iki yıl önce askerden gelen çocuk bugün 34 yaşında ve hala işsiz. İnsanlar bu yalana ne kadar daha oy vermeye devam edecek? Umudu bundan kestiği için kendi tabanını bloke ederek seçimlere asılıyor. Halbuki Türk insanı AKP iktidarının yol, hastane vd yaptığını görüyor. Ama AKP iktidarının Türkiye’yi bir iç savaşa doğru sürüklediğini de görüyor. Etrafımıza baktğıımızda; Libya’da, Mısır’da, Suriye’de, İsrail’de büyükelçimiz yok. Artık olsa da olmasa da birşey ifade etmiyor.” diye konuştu.
“TÜRKMENLER’İN ADI YOK”
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’nin aynı dini ve tarihi paylaştığı insanların içinde bulunduğu alevlere en büyük körüğü Başbakan Erdoğan’ın yüklediğini kaydetti. Sınır komşusu olan bir il olmamasına rağmen Afyon’da yaşanan Suriyeli mülteci sorunu karşısında Suriye’ye yakın olan illerde ki sorunu düşündüğünü söyleyen Toptaş; “Türkmen soydaşlarımızın ise adları yok. Dünyanın en rezil, sapkın, radikal örgütlerinin insanları Türkiye’de. Bunların Türkiye’de hangi eylemleri yapacakları belli değil. Onlar buraya sınırdaki kontrolsüzlük, Türkiye’nin yol geçen hanına dönmesi nedeniyle geldiler. Başbakan Türkiye’yi ne içeride ne dışarıda hukuk devleti sistemi içerisinde yönetilmesine fırsat vermedi. Kendi bildiğini yapıp, ‘Benim dediğim doğrudur. Benim dediğim yapılacak.’ ifadeleriyle kimseyi dinlemedi. Ortadoğu kaynıyor biz bu sorunu mecliste bir kere tartışamadık.” şeklinde konuştu.
İHSANOĞLU TÜRKİYE AÇISINDAN BİR ŞANS
Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğunda “parti devletinin tek adamı” olarak bir Saddam modeli ortaya koyacağını söyleyen Milletvekili Ahmet Toptaş, düzgün savcı ve hakimlerin adaletin sağlanması yönünde ciddi kaygılar taşıdıklarını belirtti. Böyle bir ortamda Türkiye’de tek adam rejiminin tüm taşlarının döşendiğini dile getiren Toptaş; “Böyle bir figürü Türkiye Cumhurbaşkanlığı makamında kaldıramaz diye düşünüyorum. Biz bunun karşısında Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdik. Birbirleri ile aynı kahvede oturmamış partilerin insanları bile İhsanoğlu ismi üzerinde bir konsensüs sağlamış durumda. On iki parti destek veriyor. Çünkü herkes kendisinden bir parça görüyor. Herkes bu benim Cumhurbaşkanım diyebiliyor. Şu düşüncesine katılıyorum, şu noktası bana benziyor diyebilmektedir. Toplum barışı, huzuru ve sevgiyi özledi. Sayın İhsanoğlu bu anlamda rahatlama getirecek. Sayın İhsanoğlu’nun Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“İKİNCİ TURDA İHSANOĞLU ALIR”
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun herkes tarafından tanınır hale geldiğini söyleyen Milletvekili Toptaş şöyle konuştu: “Ortak paydamız vatandır. Siyaset düşmanlık değildir. Ortak kamuoyu oluşturarak ortak aklı harekete geçirmektir. Sayın İhsanoğlu’nun ortak projeler üreterek hizmet edilmesine bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Ben seçimin ikinci tura kalacağını hiçbir adayın çoğunluk sağlayamayacağını düşünüyorum. Ama ikinci turda İhsanoğlu lehine sürecin daha fazla işleyeceğini düşünüyorum. Umarım öyle olur. Seçimin ikinci tura kalması halinde Erdoğan’ın Demirtaş ile ittifaka gitmesi ön görüleri var. Sayın Erdoğan Makyavellist. Amacına ulaşmak için herşeyi yapar. Türk halkının öncelikli talebi demokrasidir. Demokrasi feda edilmeyecektir diye düşünüyorum. Afyon’daki iktidar yanlısı arkadaşlarımız için birşey söylemeyeceğim. Yüz yüze bakıyoruz. Ama onlar adına da üzülüyorum. AKP bugün iktidarda olup ondan yararlananlar var. Ama mahkemeye Kadı’ya mülk değil. Sahip olunması gereken şey bu ülkenin geleceğidir.”
MUHAFAZAKAR OYLAR İHSANOĞLUNA
“Yeni Türkiye” kavramının Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 yılındaki 100’ncü yılında Cumhuriyetin bütün değerlerinin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirten Toptaş şunları söyledi: “Tayyip Erdoğan’a BOP verilen görevin tamamlanıp Türkiye’nin başkalaştırılmış bir haliyle belki bölünmüş hale gelmesidir. Bu anlatılmaya çalışılıyor. Dindarlar arasında çatışma başlatmaya çalışacaklar. Türkiye bir Ortadoğu ülkesi değil. 90 Yıllık Cumhuriyeti yaşayan uygar dünya ile bağlarını koparmayan bir ülkeyiz. Türkiye’de hala hakimler, birliğe, bütünlüğe sahip çıkacak insanlar var. Muhafazakarlar seçimde oylarını Sayın İhsanoğlu’na verecekler. Çünkü bunlar ne dindar ne muhafazakardır. Bu ülkenin muhafazakarları ahlaklı insanlardır ve ahlaki değerlerine sahip çıkmayı görev bilir. Herşeye rağmen Sayın Başbakan köşke çıkarsa bundan sonra bir seçimin olup olmayacağı meçhuldür. Olsa bile tüm hile, hurda, ahlaksızlığın sergileneceği haksız, hukuksuz, hiçbir değeri olmayan bir seçim olacaktır. Herhalde açık oy gizli sayım dönemi geri gelir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme