İhsanoğlu, yüzde 55-60 oy alır

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Büyük Birlik Partisi ile Millet Partisi'ni ziyaret etti. Aslan, CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ikinci turda yüzde 55 ilâ 60 arasında oy alacağını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemil Çoker ile Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç'i [&hellip]

İhsanoğlu, yüzde 55-60 oy alır

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Büyük Birlik Partisi ile Millet Partisi’ni ziyaret etti. Aslan, CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ikinci turda yüzde 55 ilâ 60 arasında oy alacağını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemil Çoker ile Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç’i ziyaret etti. Ziyaretlerde Ramazan ayını tebrik eden Aziz Aslan, CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı Adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını belirtti. Aslan, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Yüzde 55-60 civarında oy alınacağını tahmin ediyoruz. İkinci turda Cumhurbaşkanı adayımızın seçileceğine inanıyoruz” dedi.
“ÇATI” ÖNERİSİ BAHÇELİ’NİN
Türkiye’nin ve İslam coğrafyasının zor bir dönemden geçtiğini, bu nedenle Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının daha da önem kazandığına dikkat çeken Aziz Aslan, “Ülkemiz zor dönemlerden geçmektedir. İslam coğrafyası kan ağlamaktadır. Bayramlarımızı bayram gibi kutlayamaz hâle geldik. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çatı aday önerisi ile bir aday belirlenmiştir. Bu ülkeye Cumhurbaşkanı olabilecek insanlarda aranan özelliklerin ortaya konmasının ardından bir çatı adayı kamuoyuna deklare edilmiştir. Bu adayın Cumhurbaşkanı seçilmesinde hayır olduğunu ifade etmekteyiz. Milleti ayrıştırmayacak, donanımlı, birikimli, şaibesi olmayan bir aday vasfı taşıdığı için de Türk-İslam coğrafyasının yapılanmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz için biz çatı adayını destekliyoruz” diye konuştu.
ORTAK BİR TOPLANTI YAPILABİLİR
Partileri ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Azi Aslan, “Biz de MHP olarak hem Ramazan ziyareti, hem gelenek haline getirdiğimiz ziyaretlerimizi gerçekleştirmek, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi düşüncelerimizi paylaşmak istedik. Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kalmıştır. Bu görüşmelerimiz diğer partilerle devam edecek. En sonunda ortak bir toplantı düzenleme imkanı elde edebiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
SÜRECİ İSTEDİĞİ GİBİ YÖNETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının da sürpriz olmadığını aktaran Aslan, şöyle devam etti:
“Başbakan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürpriz olmadı. Başbakan Erdoğan, ülkeyi Başkanlık’a götürmek için yıllardır mücadele ediyor. Aday olacağını yıllar öncesinden biliyorduk. Süreci istediği gibi yönetmiş ve Cumhurbaşkanlığı için aday olmuştur. Koltuk hırsı yüzünden de milletiyle restleşmeye devam ediyor. Çok gergindir, çok hırçındır. Yüce milletimizin kararıyla inşallah güzel sonuçların çıkacağını ümit ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme