• Haberler
  • Genel
  • İhsanoğlu, ilk turda seçilir – Kocatepe Gazetesi

İhsanoğlu, ilk turda seçilir – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ilk turda seçileceğine inandığını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç'i ziyaret etti. Görgöz, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun geniş bir mutabakatla Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Görgöz, 'İlk defa merkez sağ ile sosyaldemokrat kesim birleşmiş durumda. Mutabakatın sağlıklı bir [&hellip]

İhsanoğlu, ilk turda seçilir

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk turda seçileceğine inandığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç’i ziyaret etti. Görgöz, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun geniş bir mutabakatla Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Görgöz, “İlk defa merkez sağ ile sosyaldemokrat kesim birleşmiş durumda. Mutabakatın sağlıklı bir şekilde gelişip Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk turda yüzde 50’yi geçeceğine inanıyorum” dedi.
BÜYÜK BİR UZLAŞI VAR
Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çeken Görgöz, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. En önemli tarafı da halkın Cumhurbaşkanı’nı seçiyor olması. Burada büyük bir uzlaşı ile seçilen bir adayımız var, Ekmeleddin İhsanoğlu” diye konuştu.
HERKES DESTEK VERECEK
Görgöz, şöyle devam etti:
“Sayın İhsanoğlu, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılığını dile getiren bir adayımız. Biz ülkenin bütün kesimlerinden oy alınabileceğine inanıyoruz. 12 yıllık iktidarınbaşındaki Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda neler yapabileceğini görüyoruz. Sağ-sol, din-mehzep ayrımı gözetmeden bütün insanlarımızın Sayın İhsanoğlu’na destek vereceğine inanıyoruz.”
CUMHURBAŞKANI YOL GÖSTERMELİ
Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç ise Cumhurbaşkanı’nın “denge” unsuru olması gerektiğini vurguladı. Genç, “Cumhurbaşkanlığı, tasdik makamı olmamalı; yol göstermeli. Türkiye’nin denge unsuru olacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Başbakan, hak ve adalet üzere siyaset yapmıyor. Seçim sistemi demokratik değil. 80 milyon kişilik Türkiye, iki kişiye mahkum olmamalıydı. Temennimiz bu ülke için hayırlısının olmasıdır. Biz 5 Temmuz’da Ankara’da düzenlenecek toplantıda, tavrımızı belirleyeceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme