• Haberler
  • Genel
  • İhsaniye'ye Valilik el atsın – Kocatepe Gazetesi

İhsaniye'ye Valilik el atsın – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İhsaniye'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde siyasi birtakım gelişmelerin yaşandığını, Valilik'in bu duruma el koyması gerektiğini söyledi Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İhsaniye Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Şenol, 'Bir sendikanın ilçe temsilcisinin yönetici değerlendirme sürecinde istediklerini yapmamakta direnen ilçe Milli Eğitim Müdürüne hakaret ettiği, fiili saldırıda [&hellip]

İhsaniye’ye Valilik el atsın

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İhsaniye’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nde siyasi birtakım gelişmelerin yaşandığını, Valilik’in bu duruma el koyması gerektiğini söyledi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İhsaniye Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Şenol, “Bir sendikanın ilçe temsilcisinin yönetici değerlendirme sürecinde istediklerini yapmamakta direnen ilçe Milli Eğitim Müdürüne hakaret ettiği, fiili saldırıda bulunduğu, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün şikayeti üzerine açılan soruşturma neticesinde sendika temsilcisine ceza verildiği, görev yeri değişikliği teklif edildiği ve kaymakamlıkça da cezanın onaylandığı şeklinde bilgi almaktayız. Ancak cezanın uygulanmaması için il Milli Eğitim Müdürüne baskı yapıldığı, malum sendika başkanıyla kendi teşkilatında popülerliğini kaybetmiş bir milletvekilinin olayı kapatmak için yoğun çaba sarf ettiğini öğrendik. Metin Yalçın’a soruyoruz? Bu külhanbeyliğine, bu magandalığa teslim olmayan ilçe milli eğitim müdürünü mü, yoksa siyasetin kirli oyunlarını mı tercih edeceksin? Gereğini yapacak mısın? Bu işin peşindeyiz” dedi.
SENDİKA SORUSU
Şenol, şöyle devam etti:
“Biz bu gelişmeyi takip ederken basına yansıyan bir haberde İhsaniye ilçe Milli Eğitim Müdürü hakkında Valiliğe verilen şikayet dilekçesi yer almaktadır. Bu dilekçede kullanılan ‘göstermelik kaymakamlık oluru’, ‘kaynağı belirsiz masraf’ gibi ifadeler dilekçeyi verenlerin kendilerini devletin yerine koyduğu devletçe yapılan işlemlerin küçümsendiğini göstermektedir. Sahipleri bu ifadelerin ne anlama geldiğini açıklamalıdır. Dilekçedeki iddialarla ilgili ilçe Milli Eğitim Müdürü gerekli açıklamayı herhalde yapacaktır. Olayın Valilikçe de takip edileceğini, suçlular hakkında gereğinin yapılacağını umuyoruz. Fakat bu iki haberin arka arkaya gelmesi bizde bazı şeylerin rövanşının alındığı şüphesini uyandırmaktadır. Ayrıca dilekçenin eksik olduğunu İhsaniye’yi bilen herkes fark etmiştir.Malum sendikanın üyesi ve tetikçisi iki şube müdürünün kaç ay hangi yatılı okul pansiyonunda kaldığı, yemeklerini nerede yediği, karşılığında ücret ödenip ödenmediğine dair hususlar da dilekçeye eklenirse konu etraflıca incelenmiş olur. Dilekçe sahipleri iddialarını tamamlamadığı takdirde basın aracılığıyla Valilikten araştırma talep ediyoruz. İhsaniye Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli iki şube müdürü mayıs ve eylül ayları arasında hangi pansiyonda kalmış, yemeklerini nerede yemiştir? Aldıkları bu hizmet karşılığında nereye kaç lira ücret ödemiştir, belgeleri var mıdır?”
HASSASİYET GÖSTERİLSİN
Afyonkarahisar Valiliği’ni de göreve çağıran Şenol, “Valiliğimizin; öğretmenler gününde, Kızıldağ’da öğretmenlerin darp edilmesi neticesinde arkadaşlarımızı okullarında ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra okul önünde yapmış olduğum basın açıklaması neticesinde, basın açıklaması yapmayan ama basın açıklaması yapmış gibi öğretmenler hakkında soruşturma başlatmadaki hassasiyet ve hızlarını bu konu ve daha önce yaptığımız basın açıklamalarımızda da görmek isterdik. Eğer bu hızda hassasiyet gösterildi ise sonuçlarını merak ediyoruz.Bilgilendirilirse seviniriz. Soruşturma konusu olmadığı halde öğretmenlere soruşturma açarak, mağdurlara mobbing uygulayan ve bir kez daha mağdur eden kişiler hakkında basın aracılığıyla Valilikçe inceleme başlatılmasını ve acilen gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme