• Haberler
  • Gündem
  • İhsaniye’nin turizm potansiyeli yüksek – Kocatepe Gazetesi

İhsaniye’nin turizm potansiyeli yüksek – Kocatepe Gazetesi

Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir'in sunduğu yayında konuşan İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, yerel yönetimin ilçede yürüttüğü çalışmaları anlattı.FRİG YOLUNA ÖZEL TESİSİhsaniye ilçesinin köklerini geçmiş medeniyetlerden alan 2 bin 700 yıllık tarihe sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Frig Vadisi’nin büyük bir alanı kapsadığını, bu alanda yüzlerce eserin var olduğunu ifade [&hellip]

Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, yerel yönetimin ilçede yürüttüğü çalışmaları anlattı.
FRİG YOLUNA ÖZEL TESİS
İhsaniye ilçesinin köklerini geçmiş medeniyetlerden alan 2 bin 700 yıllık tarihe sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Frig Vadisi’nin büyük bir alanı kapsadığını, bu alanda yüzlerce eserin var olduğunu ifade etti. Zamanın ve insanların tahribatı sonucunda ayakta kalabilen eserlerin ziyaretçilerce gözlemlendiğini kaydeden Çabuk; “Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir Valiliklerinin sorumluluğunda oluşturulmuş olan FRİGKÜM Birliği, özel idareler ve belediyeler herkes elinden geldiğince bu bölgede çalışmalar yapıyor. Frig Vadilerine gönül vermiş sivil toplum kuruluşları ve araştırmacılar tarafından da çeşitli etkinlikler düzenlenerek Frig Yolu gündemde tutuluyor. Bizler de İhsaniye bölgesinde bir tesis yapalım istedik. İhsaniye merkezde Çaltepe ismiyle bilinen güzel bir alan var. Bu bölgede yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanın peyzajını yaparak, içine güzel bir ahşap bir bina yaptık” dedi.
KIR DÜĞÜNLERİNE ALTERNATİF
Özenle yapılan tesiste havuzlu şelalenin bulunduğunu, tüm halkı bu tesisi ziyarete beklediğini söyleyen Çabuk; “Tüm dostları bu alana bekliyoruz. Gelsinler yemek yesinler, piknik yapsınlar. Frig Yolu ziyaretçileri Frig Vadileri Çaltepe Sosyal Tesisleri’nde ihtiyaçlarını giderip, güzel vakit geçirebilirler. Burada yemekler, toplantılar, kır düğünleri yapılabilir. Geçen gün yurtdışından gelen 35–40 kişilik grup Frig Vadileri’ni gezip tesisimize gelerek yemek yediler. Bu ziyaretler bizleri memnun ediyor.” diye konuştu.
BİN TANE CD HAZIRLANDI
İhsaniye’nin turizm alanında önemli eserlere sahip olduğuna dikkat çeken Çabuk şöyle konuştu: “Her yerleşim yerinin özelliği vardır. İscehisar ilçemiz mermeriyle anılır. Bence İhsaniye de turizm için son derece önemli eserlere sahip bir ilçe. Bizler yerel yönetimler olarak bölgenin tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz. Bir turizm şirketi kurarak, otobüsler aldık. Frig Vadileri’nde turlar yapıyoruz. Bu esnada turizmciler gelerek bu bizim işimiz dediler. Bu hafta ayın 16’sında turizmci arkadaşlarla bir toplantı yapacağız. Turizm şirketleri birleşerek bölgede turlar düzenlerlerse tanıtım için çok iyi olacaktır. Buradan tüm ilgilileri toplantımıza davet ediyorum. Tanıtım için İngilizce ve Bulgarca alt yazılı bin adet CD hazırladık. Herkesi İhsaniye’nin tarihi değerlerini görmeye davet ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme