İHH'nin yeni başkanı Kaya

İHH Afyon Başkanı Ahmet Ertürk, bugün itibariyle kendi isteğiyle başkanlık görevini bıraktığını açıkladı. Ertürk'ün yerine dernek genel merkezinin Ramazan Kaya'yı tercih ettiği öğrenildi. Ahmet Ertürk konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: '2007 yılında İHH Genel Merkezimizin sözlü tebliği ile hiç bir tesisi, aracı, personeli, birimleri, banka hesapları bile olmadan sadece Allah rızasını kazanabilmek için Afyon [&hellip]

Haber İHH Afyon Başkanı Ahmet Ertürk, bugün itibariyle kendi isteğiyle başkanlık görevini bıraktığını açıkladı. Ertürk’ün yerine dernek genel merkezinin Ramazan Kaya’yı tercih ettiği öğrenildi.

Ahmet Ertürk konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “2007 yılında İHH Genel Merkezimizin sözlü tebliği ile hiç bir tesisi, aracı, personeli, birimleri, banka hesapları bile olmadan sadece Allah rızasını kazanabilmek için Afyon İHH Temsilcilik görevimize başladık. 2014 yılının Mayıs ayında yol arkadaşlarımızla birlikte kurduğumuz Afyon İHH Derneğimizde yaklaşık 17 yıl süren Afyon İHH başkanlık görevimizi kendi talep ve isteğimle bugün itibariyle bıraktım ve yerimi IHH Genel merkezimizin takdiri, tercihi ve kararıyla Ramazan Kaya kardeşimize bıraktık. 2007 yılından itibaren yönetim kurulu ve gönüllülerimizle birlikte Allah’ın rızasını kazanmak için gece gündüz demeden çalışarak bu günlere kadar 5 katlı; her katı farklı birimlerimizin taleplerine göre düzenlenmiş alt katında deposu, üst katında toplantı salonu-misafirhanesi ara katlarda birimlerimizin katlarda olduğu Valiliğin arkasında İl merkezinde 5 katlı İHH Dernek binası bıraktık. Afyon İHH banka Hesaplarında idari, personel, araç yakıtı da dahil binanın her türlü temel gider ve ihtiyacı bir yıl boyunca karşılamaya yetecek kadar maddi bütçesi vardır. Afyon İHH banka hesaplarında Afyon’da sponsor olduğumu, 35 yetimimize bir yıl boyunca her ay 400 TL ödemeye yetecek kadar bağış bütçesi bulunmaktadır. Çalışır bir şekilde kurum üzerine kayıtlı Kangoo aracı vardır. Aktif 30 kişilik AFAD tan ileri düzey Arama Kurtarma Eğitimleri almış, akredite olmuş, teçhizat ve malzemeleri, 2 konteyner deposu ve kendine has tefrişatı yapılmış idari katı olan Afyon İHH Arama Kurtarma ekibi, aktif olarak çalışan kendine has tefrişatı yapılmış idari katı olan Kadın kolları birimleri vardır. Aktif Genç İHH (Kız, Erkek, Üniversite, Ortaöğretim, Çalışan) kendine has tefrişatı yapılmış idari katı olan Gençlik kolları birimleri mevcuttur. Aktif çalışan Yetim Birimi, 17 ilçede aktif ilçe Temsilcileri, 3 binin üzerinde aktif gönüllü grubu, sosyal medya iletişim portalları, WhatsApp grupları ve sms bildirim sistemi vardır. Bir profesyonel Dernek Personeli ile emanet yeni ekibe tevdi edilmiştir. Bu sürece kadar bizimle birlikte olan yönetim kurulu üyelerimize, birim Başkanlarımıza, basın mensubu arkadaşlarımıza, gerek kamu kurumlarında gerek tüzel kuruluşlarda bize destek veren büyüklerimize ve dahi arkadaşlarımıza, Afyon İHH gönüllülerimize, Siyasi ve Sivil toplum kuruluşlarındaki başkan, üye ve gönüllülerine, Afyonkarahisar’daki bağışçılarımıza, İHH Genel Merkezindeki birim başkanlarına, teşkilat ve bölge koordinatörlerine, İHH İl Başkanı arkadaşlarıma,
bu hayır serüveninde beni destekleyen yalnız bırakmayan aileme, yakınlarıma, çalışma arkadaşlarıma, kahrımı çeken Mücahit Kavak Kardeşime, isimlerini tek tek sayamayacağım yönetim kurulu üyesi yol arkadaşlarımın her birine çok teşekkür ederim. Allah’a hamd olsun verilen tüm nakdi ve ayni yardımlar; gerçek sahiplerine ulaştırılmak üzere azami bir hassasiyetle dağıtılmış, bu noktada hiç birimizin zerre kadar dahi olsa kasti veya bilerek bir ihmali olmamıştır. Bu yüzden tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim Allah onlardan razı olsun.
Bu süreçte kalbini kırdığım istemeden de olsa hakkını aldığım tüm arkadaşlarımdan ve dahi Hepinizden helallik isterim; Haklarınızı helal edin. Benden yana bir hak varsa da helal olsun der, dua eder, dua beklerim. Aynı zamanda görevi devr alan yeni ekibe de başarılar dilerim.
Rabbim bu süreçteki eksik ve kusurlarımızı affetsin, ecrimizi zayi etmesin. Sadakayı Cariye olarak kabul buyursun. Bu açıklama bir veda değildir. Bu can bu tende olduğu müddetçe Allah’ın dinine hizmet edip rızasını kazanmak ve cennetimize vesile olması ümidi ile hayr çalışmalarında, sivil toplum kuruluşlarında konumumuz ne olursa olsun çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah.”

>> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Bakmadan Geçme