İHH'den Kızılay'a kan desteği – Kocatepe Gazetesi

İnsani Yardım Vakfının (İHH) Acil Yardım, Arama Kurtarma birimi işbirliği ile 19 Ocak Cumartesi günü Park Afyon AVM önünde 13:30-15:00 saatleri arasında Kızılay'a Kan Bağışı organizasyonu düzenlendi.'İYİLİK HER ZAMAN HER YERDE'İHH Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk kan bağışı organizasyonu hakkında bilgi verdi. Ertürk, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın kış aylarında kan bağışında ciddi azalma olduğu yönünde [&hellip]

İnsani Yardım Vakfının (İHH) Acil Yardım, Arama Kurtarma birimi işbirliği ile 19 Ocak Cumartesi günü Park Afyon AVM önünde 13:30-15:00 saatleri arasında Kızılay’a Kan Bağışı organizasyonu düzenlendi.
“İYİLİK HER ZAMAN HER YERDE”
İHH Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk kan bağışı organizasyonu hakkında bilgi verdi. Ertürk, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın kış aylarında kan bağışında ciddi azalma olduğu yönünde attığı twet üzerine sosyal sorumluluk gereği kan stoklarının arttırılmasına katkı sunmak istediklerini belirtti. Ertürk, “Bu toplumda iyiliğin her zaman her yerde olduğunu ifade etme noktasında Afyon İHH Arama Kurtarma ve Acil Yardım ekipleri, İHH gönüllüleriyle beraber bir buçuk saat süre ile kan verme etkinliğine tüm gönüllülerimizi davet ettik. Bizler istiyoruz ki inşallah ihtiyacı olan kardeşlerimizin kan rezervinde bir sıkıntı yaşamamalarıdır. Onlara elimizden geldiğinde bir katkı sağlamak istedik. Bizim İHH Arama Kurtarma Koordinatörü Muharrem Berk ve ekibine hasleten teşekkür ediyorum.” dedi.
“TEŞKİLATLANMAYI
TAMAMLADIK”
İHH Arama Kurtarma Koordinatörü Muharrem Berk Arama Kurtarma ekibinin 2016 yılında kurulduğunu kaydetti. İHH Arama Kurtarma ekibi olarak teşkilatlanmayı tamamladıklarını belirten Berk şöyle konuştu:
“AFAD’dan temel arama ve kurtarma eğitimlerimizi aldık. Bu konuda devletimizin, kolluk kuvvetlerimizin her türlü afette, arama kurtarma da, yangında, depremde yardımcı olacağız. Kızılay Genel Başkanımız Sayın Kerem Kınık’ın açıklamasından sonra farkındalık oluşturmak adına kan bağışı için ekibimizle toplandık. İnşallah faydalı bir etkinlik yapmış olacağız. Sebep olanlardan Allah razı olsun.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme