İHH’dan Arakan’a destek – Kocatepe Gazetesi

23 Eylül Cumartesi günü başlayan ve dün tamamlanan etkinlik hakkında İHH Dernek Temsilcisi Ahmet Ertürk bilgiler verdi. Etkinlik Kadınana İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Fotoğraf sergisi bugün İmaret hamamı önünde sürdürülecek. Durum hakkında bilgi almak isteyenlere fotoğraf standı ve dernekte bilgi verilecek.AMAÇ DİKKAT ÇEKMEKAslen Afyonkarahisarlı olmayıp görev gereği burada bulunanların yöresel ev yemeklerinin Arakan’lı [&hellip]

23 Eylül Cumartesi günü başlayan ve dün tamamlanan etkinlik hakkında İHH Dernek Temsilcisi Ahmet Ertürk bilgiler verdi. Etkinlik Kadınana İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Fotoğraf sergisi bugün İmaret hamamı önünde sürdürülecek. Durum hakkında bilgi almak isteyenlere fotoğraf standı ve dernekte bilgi verilecek.
AMAÇ DİKKAT ÇEKMEK
Aslen Afyonkarahisarlı olmayıp görev gereği burada bulunanların yöresel ev yemeklerinin Arakan’lı Müslümanlar yararına satışa sunulduğunu aktaran Ertürk, “Türkiyemizin farklı illerinden olup da burada yaşayan kardeşlerimiz kendi mutfaklarına ait ürünleri ve Afyonkarahisar mutfağına özel ürünler bu etkinlik kapsamında sergileniyor. Temel amacımız kermesten daha çok  farkındalık oluşturularak ‘Yöresel Yemek Günleri’ ismi ile insanlarımızın dikkatini çekmeyi amaçladık” dedi.
“BİZİM KURTULUŞUMUZ ÖLÜMÜMÜZDÜR DİYORLAR”
Bununla birlikte Arakan’da yaşanan zulmü anlatan fotoğraf sergisi açıldığını belirten Ertürk şöyle konuştu: “Bölgede İHH aktif olarak çalışıyor. İlk günden beri o bölgede idik. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Bu görsellerden sergimiz mevcut. Biz İHH olarak 21 yıldan beri o bölgedeyiz. On bine yakın şu anda Arakanlı yetimlere bakılmakta. Bu kapsamda da düzenli dönemsel yardımlarla beraber acil durumlar içinde yardımlar devam ediyor. Ben bir yıl önce eşimle birlikte o bölgeye gittim. O bölgeyi yakinen biliyoruz. Gazetenizde bu konuda demeçlerde vermiştik. Orada ki insanların ifadesini bu vesile ile tekrarlamak istiyorum, ‘Bizim kurtuluşumuz ölümümüzdür’ diyorlar” diye konuştu.
“İNSANİ YARDIM İÇİN ORADAYIZ”
“Bizim kurtuluşumuz ölümümüzdür” deme noktasına ulaşacak kadar ümitsizliğe düşen Arakanlılar’ın varlığını vurgulayan Ertürk şöyle konuştu: “Başta biz Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlardan, sivil toplum kuruluşlarından ve özellikle İHH’den gösterdikleri hassasiyet ve destek nedeniyle Allah razı olsun diyoruz. Bu insani anlamda buradaki kardeşlerimizin dili, dini, ırkı ne olursa olsun insani yardım için oradayız. Arakan’da ki insanlarımızın hepsi de Müslümanlar. Biz insani yardım için oradayız. Gelecek günlerde benim tekrar Arakan’a gitme durumum var”  >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme