İHH yetimlere bayramlık alacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk ve dernek yönetim kurulu üyeleri dün sabah düzenledikleri basın toplantısında yaklaşan Ramazan ayına özel yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.'BAYRAMLIK VE KUMANYAYARDIMI YAPILACAK'Bu yıl Yemen'de bin yetime, il genelinde de bin yetim öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa 150 TL'lik bayramlık kıyafet hedefi koyduklarını belirten Ertürk, 'Afyon'da bin yardım kumanyası dağıtmayı [&hellip]

Afyonkarahisar İHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk ve dernek yönetim kurulu üyeleri dün sabah düzenledikleri basın toplantısında yaklaşan Ramazan ayına özel yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“BAYRAMLIK VE KUMANYA
YARDIMI YAPILACAK”
Bu yıl Yemen’de bin yetime, il genelinde de bin yetim öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa 150 TL’lik bayramlık kıyafet hedefi koyduklarını belirten Ertürk, “Afyon’da bin yardım kumanyası dağıtmayı hedefliyoruz. Yüzlerce ihtiyaç sahibine nakdi yardım dağıtımı da hedeflerimiz arasındadır. Yeryüzünün tüm yetim çocuklarını, kimsesizlerini, terk edilmiş yavrularımızı hedefleyerek çıktığımız bu güzel yolculuğumuzda yetim yavrularımızı Efendimiz (SAV)’in emanetleri olarak görüyoruz. Bizim için büyük bir mutluluk olan yetim yavrularımızla birlikte olabilme bahtiyarlığını, bu kutlu çalışmaya gönül veren, yetimi kendi öz yavrusu olarak bilip gecesini gündüzüne katan kıymetli yetim dostu gönüllülerimizle, hayırsever bağışçılarımızla paylaşıyor, onlara teşekkürü bir borç biliyoruz.” dedi.
“İHH SORUMLULUKLARININ
 FARKINDA”
Ahmet Ertürk, Ortadoğu’da, Afrika’da, Kafkasya’da, Uzak Asya’da savaşların, insan eliyle gerçekleşen afetlerin, yoksulluk ve her alanda yaşanan mahrumiyetlerin neticesinde 400 milyon çocuğun yetim kaldığını belirtti. Ertürk, “Her yıl bu güzel çocuklarımıza 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun katıldığı bilgisi gerçekçi, planlı ve programlı bir faaliyet takvimi hazırlama mecburiyetimizi önümüze koyuyor. Dünya genelinde her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kalması, senede 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satılıyor olması meselenin ne kadar derinleştiğini ortaya koymaktadır. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak sorumluluklarımızın farkındayız. O nedenle çok geniş bir coğrafyada, çeşitli hizmet yelpazesiyle yavrularımızın yaşamsal tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, onları bilgili, inançlı, sevgi dolu bireyler olarak, umudumuz yarınlarımız olarak, yetiştirme gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.
“119 BÖLGEDE RAMAZAN ÇALIŞMASI”
Dünya Yetimler Günü’nün İHH’nin teklifi,  İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kabulüyle her yılın 15 Ramazan tarihinde 57 İslam ülkesinde Dünya Yetimler Günü olarak kabul edildiğini söyleyen Ertürk, “Ramazan 2019’de İHH ekiplerince 119 ülke ve bölgede Ramazan çalışması yapılacak. İHH bu Ramazan 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Ramazan’da İHH’nın gerçekleştireceği çalışmalar; 400 bin Ramazan Kumanya Paketi dağıtımı, 400 bin kişiye iftar yemeği ikramı, 80 bin çocuğa bayramlık elbise hediye edilmesi, 100 binlerce kişiye fitre ve fidye ulaştırılmasıdır.” şeklinde konuştu.
“HAYIRSEVER KATKILARI
BEKLENİYOR”
Ertürk sözlerine şöyle devam etti:
“Afyon İHH olarak 2014 yılında 327, 2015 yılında 639, 2016 yılında 1728, 2017 yılında 1861, 2018 de 2012 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa;, bağışçı destek ve katılımıyla 100 TL tutarında bayramlık kıyafetler hediye edildi. Çocuklarımızın anneleri veya vasileriyle birlikte seçtikleri kıyafetleri giyerken yaşadıkları mutluluk, heyecan hepimizin hafızalarında yer etmiş durumdadır. İnşallah bu yıl da, Ramazan ayının 15. günü yani Dünya Yetimler Günü’nde Afyon’daki en az in yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza ve 1000 Yemen’li yetim çocuğumuza hayırseverlerimizin ve gönüllülerimizin katkılarıyla 150 TL’lik bayramlık kıyafet hediye etmeyi planlamaktayız. Bu özel günde yaşanacak bereketi paylaşmak üzere tüm hayırseverlerimizin yardım ve desteklerine talibiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme