• Haberler
  • Genel
  • İHH uyardı: Emperyalizm, uysal diktatör arıyor

İHH uyardı: Emperyalizm, uysal diktatör arıyor

Mısır ve Tunus'taki halk ayaklanmasına, İHH Afyonkarahisar Gönüllüleri bir basın açıklaması yaparak destek verdi Grup adına basın açıklamasını okuyan İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk, Tunus ve Mısır'daki ayaklanmaların halkına inancına, değerlerine yabancılaşan hatta bunlara savaş açan tüm liderlere ibret olması gerektiğini söyledi. Ahmet Ertürk, batılı ülkelerin desteklediği, yolsuzluğa batmış bir elit sınıfı [&hellip]

İHH uyardı: Emperyalizm, uysal diktatör arıyor

Mısır ve Tunus’taki halk ayaklanmasına, İHH Afyonkarahisar Gönüllüleri bir basın açıklaması yaparak destek verdi

Grup adına basın açıklamasını okuyan İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk, Tunus ve Mısır’daki ayaklanmaların; halkına inancına, değerlerine yabancılaşan hatta bunlara savaş açan tüm liderlere ibret olması gerektiğini söyledi. Ahmet Ertürk, batılı ülkelerin desteklediği, yolsuzluğa batmış bir elit sınıfı oluşturan, mal ve servet biriktirmekten başka bir amaca sahip olmayan, devleti ve halkı kendi mali gibi gören, 30 yıldır iktidara yapışan aç gözlü yöneticilerin, halkın kendi iktidarını kurmasına yol açları gerektiğini savunarak şöyle konuştu: “Yıllarca batılı emperyalist sömürgecilerin Mısır, Tunus gibi ülkelerin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin kukla diktatörler üzerinden emperyalistlerin sömürgesine yeter. ‘Bu topraklar bizim. Artık zengin topraklarımız üzerinde aç ve esir yaşamak istemiyoruz.’ diyerek sokaklara dökülen halkın başlattığı isyan karşısında, emperyalist güçlerin telaşa düştüğünü, kaçan ve iktidarları sallanan despotların yerine bu isyan ateşini düşürmek için ‘uysal diktatörler’ bulma gayretinde olduklarının bilincinde olunmalıdır.”
Hüsnü Mübarek’in yönetimi ne yaparsa yapsın Mısır halkının bu haklı mücadelesinde mutlaka galip geleceğini söyleyen Ertürk, hiçbir zulmün ilelebet devam etmeyeceğini belirtti. Ertürk, Mübarek’in köşeye sıkıştığını söyleye-rek, şu ifadelere yer verdi: “Mısırlı kardeşlerimizin yürüttüğü bu özgürlük mücadelesinde bir husus asla unutulmamalı, hak arama sırasında başkanının hakkına da tecavüz edilmemelidir. Bu nedenle meydana gelen yağmalama olaylarında göstericiler dikkatli davranmalı, aralarında bulunan yağmacılara izin vermemelidir. Bir yanlışı düzeltmeye çalışırken başka bir yanlışa düşülmemelidir. Hangi taraftan olursa olsun, asla kan akıtılmamalı, değişimin mümkün olan en az zararla gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Biz Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Mısır halkının bu onurlu mücadelesinde sonuna kadar yanındayız.”

Bakmadan Geçme