İHH kadınları Açe için kolları sıvadı

İHH Kadın Kolları tarafından 13 Mayıs Cumartesi sabahı Öğretmenevi'nde Açe Yetimleri yararına hanımlara özel kah-valtı programı organize edildi. Programa hayırsever hanımlar ilgi gösterdi.ÇALIŞMALAR AÇEYETİMLERİNEİHH Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, tüm katılımcı hayırsever hanımlara ilgileri ve katkıları nedeniyle teşekkür etti. Ferda Ertürk, İHH olarak her yıl Mart ayında 'Yetim Dayanışma Günleri' yaptıklarını dile getirdi. Türkiye genelinde [&hellip]

İHH Kadın Kolları tarafından 13 Mayıs Cumartesi sabahı Öğretmenevi’nde Açe Yetimleri yararına hanımlara özel kah-valtı programı organize edildi. Programa hayırsever hanımlar ilgi gösterdi.
ÇALIŞMALAR AÇE
YETİMLERİNE
İHH Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, tüm katılımcı hayırsever hanımlara ilgileri ve katkıları nedeniyle teşekkür etti. Ferda Ertürk, İHH olarak her yıl Mart ayında “Yetim Dayanışma Günleri” yaptıklarını dile getirdi. Türkiye genelinde tüm illerde Yetim Dayanışma Günleri düzenlediklerini belirten Ertürk; “Yetim Dayanışma Günlerimizde yetimlerimizle ilgili projeleri hayata geçiriyoruz. Yurt dışında İHH olarak ilgilendiğimiz tüm ülkelerde ki yetimlerimizle ilgili projeler hazırlıyoruz. O ülkelerde ki bölgeleri gönüllülerimiz bil fiil ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde projeler hayata geçiriliyor. Bu sene Yetim Dayanışma Günleri nedeniyle Afyon’dan Endonezya’nın Açe Sumatra bölgesini ziyaret ettik. Esma Karakaş hocamız İHH Afyon’u gönüllü olarak temsil etti. Biz bu yıl İHH Afyon Kadın Kolları olarak Açe’de ki yetimlerimizin sünnet merasimini gerçekleştirme projesini aldık. Bu proje çerçevesinde üzerimize düşeni inşallah yapacağız” dedi.
AÇE’DE AFYON İHH’Yİ KARAKAŞ TEMSİL ETTİ
Açe Yetimlerinin Sünnet organizasyonu için hanımlara özel kahvaltı programı düzenlediklerini aktaran Ferda Ertürk şöyle konuştu: “Açe Yetimlerinin sünnet merasimine katkı da bulunmak için bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu proje bizim İHH Kadın Kolları olarak aldığımız bir projeydi. Açe’yi bil fiil ziyaret edip onları gören, onlarla bağlantı kuran Esma Karakaş hocamız da sunumu ile orada ki izlenimlerini bizlere aktaracak.”
AFYON İHH 5 BÜYÜK
PROJEDEN SORUMLU
İHH olarak beş dev projeyi gerçekleştirme gayretinde olduklarını belirten Ertürk sözlerine şöyle devam etti: “Beş büyük projemiz var. Bir tanesi sözünü ettiğim Açe yetimlerinin sünnet merasimidir. Arakan’da ki yetimlerimizin evlendirilmesi, Pakistan’da bulunan Muzaffargarh Yetimhanemizde ki yetimlerimizin bir yıllık iaşesinin karşılanması ve Burkina Faso’da inşa edeceğimiz 120’si yetim toplam 735 öğrencinin eğitim göreceği lisemizdir. Beşinci projemiz ise her yıl Ramazan ayının 15’ci günü Dünya Yetim Günü olarak idrak ediliyor. Bu yıl Dünya Yetim Günü 10 Haziran tarihine rast geliyor. İnşallah bu yıl ki Ramazan’ın 15’ci günü olan 10 Haziran Cumartesi başta Afyon’da ki yetimlerimiz olmak üzere yetimlerimizin bayramlık kıyafetlerini alacağız. O gün inşallah yetimlerimizin alışverişini kendi seçtiklerini bayramlık olarak alıp akşamına da birlikte iftar yapacağız. Bu projede geçen yıl ki gibi en az bin yetimi hedefliyoruz. Geçen yıl hedefimizi geçtik. İnşallah bu yılda katlayarak fazlasının olmasını istiyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Karakaş, Açe izlenimlerini anlattı

Afyon İHH’yi temsilen bu yıl ki Yetim Dayanışma Günleri nedeniyle Endonezya’nın Açe Sumatra bölgesini
ziyaret eden Edebiyat Öğretmeni Esma Karakaş izlenimlerini paylaştı

Esma Karakaş, bir hafta süre ile İHH’yi temsilen kaldığı Açe’nin hayatında son derece önemli ve özel bir deneyim olduğunu söyledi. Endonezya’nın yaşam şekli, bitki örtüsü, inanışı ve gelenekleriyle ilgili bilgiler veren Karakaş; “Endonezya 250 milyar nüfusla dünyanın en büyük dördüncü kalabalık ülkesi. Ülke 17 bin 500 adadan oluşuyor. Kişi başı milli gelir 2 bin 239 dolar. Bizim ülkemizde yıllık kişi başı gelir 13 bin dolar. Biz orada bir liramızla onların üç bin liralık malını alabiliyoruz. Nasıl Avrupalı Türkiye’ye geldiğinde az para ile rahat yaşayabiliyorsa Endonezya’da da bizim paramız çok değerli. Ülke de; Hıristiyanlar, Budistler, Konfiçyüsler, Brahmanlar ve küçük tabiat dinlerine inanan insanlar olduğunu öğrendik. Açe bölgesi ise bir eyalet. Bu eyalet İslam şeriatı ile yönetiliyor. Endonezya’nın yüzde 87’si Müslüman” dedi.  

Bakmadan Geçme