İhbar bilinci gelişti – Kocatepe Gazetesi

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, suç ve suçlularla etkin mücadelede, vatandaşların yaptıkları ihbarların büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlattı. Türkmenli, 2011 yılında vatandaşların bildirmiş olduğu ihbar sayısının yüzde 47,3 artış göstererek 35360 sayısına ulaştığını belirterek ihbar bilincinin geliştiğine dikkat çekti İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde, ''Acil Çağrı 155 Polis İmdat'' hattı [&hellip]

İhbar bilinci gelişti

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, suç ve suçlularla etkin mücadelede, vatandaşların yaptıkları ihbarların büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlattı. Türkmenli, 2011 yılında vatandaşların bildirmiş olduğu ihbar sayısının yüzde 47,3 artış göstererek 35360 sayısına ulaştığını belirterek ihbar bilincinin geliştiğine dikkat çekti

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde, ‘‘Acil Çağrı 155 Polis İmdat’’ hattı başta olmak üzere, emniyet birimlerine yapılan her türlü ihbarlar doğrultusunda yapılan çalışmalarla, en karmaşık olayların dahi çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.
Sayı yüzde 47 oranında arttı
Adli ve önleyici tüm görevlerde, ciddi anlamda öneme sahip olan ihbar sisteminin daha etkin ve yaygın hale getirilmesi gerektiğini belirten İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli; “Bu anlamda, vatandaşlarımızı ihbar sistemi konusunda bilgilendirme faaliyetlerimiz devam etmektedir. 2010-2011 Yılı eğitim-öğretim döneminde ilköğretim ve lise düzeyinde öğrenim görmekte olan öğrencilerimize yönelik olarak ‘Acil Çağrı 155 Polis İmdat’ hattına nasıl ihbarda bulunabilecekleri konusunda bilgilendirme amaçlı eğitimler verilerek, öğrencilerimizin ve bu sayede ailelerinin vatandaşlık görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri amaçlanmıştır. Halkımızın teşkilatımıza duyduğu güven sonucunda, vatandaşlarımız tarafından ‘Acil Çağrı 155 Polis İmdat’’ hattımıza 2010 yılında 23994 adet ihbarda bulunulmuş olup, 2011 yılında ise vatandaşlarımızın bildirmiş olduğu ihbar sayısı yüzde 47,3 artış göstere-rek 35360 sayısına ulaşmıştır.” dedi.
İhbarda
vatandaşlık görevi
Emniyet Teşkilatına olan bu güven ve destek sonucunda, ilin huzur ve güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla, çalışmalar ve projelerin daha verimli şekilde devam ettirileceğini aktaran İsmail Türkmenli, 154 Alo Trafik hattınında yaklaşık 5 yıl önce kullanımdan kaldırılıp, 155 Polis İmdat hattıyla birleştirildiğini ifade etti. Türkmenli sözlerine şöyle devam etti: “Bu nedenle vatandaşlarımızın yapacağı ihbarları 155 Polis İmdat hattına bildirmeleri gerekmektedir. İlimizin genel güvenlik ve asayişinin sağlanması için büyük önem arz eden ‘Acil Çağrı 155 Polis İmdat’ hattını arayarak vatandaşlık görevini yerine getiren ve bizlerin çalışmalarına katkı ve destekte bulunan tüm Afyonkarahisar halkına şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme