'İhaneti def etmek ve düze çıkmak zorundayız'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, MHP İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdiler.ASLINDA KORKMAK GEREKMHP İl Başkanı Raşit Demirel, AK Partili bazı yetkililerin millet üzerinde korku ve panik yaratmak için provakatörlerle adeta yarıştığını ileri sürdü. Bilhassa bazı AK Partililerin 15 Temmuz darbe kalkışması şokunu üzerlerinden [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, MHP İl Başkanlığı’nda düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdiler.
ASLINDA KORKMAK GEREK
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, AK Partili bazı yetkililerin millet üzerinde korku ve panik yaratmak için provakatörlerle adeta yarıştığını ileri sürdü. Bilhassa bazı AK Partililerin 15 Temmuz darbe kalkışması şokunu üzerlerinden bir türlü atamadığını ifade eden Demirel; “Bir aydır yapay deprem gibi en uçuk ihtimalleri dahi tartışmaktan geri kalmadıkları gibi, 14 Ağustos AKP’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarından bu yana sosyal medya paylaşımlarında ‘korkmadıklarını’ dile getirmeleri, mezarlığı geçerken ıslık çalan adam psikolojisi ile hareket ettiklerini göstermektedir. Evet aslında korkmalıyız. Darbe konsorsiyumu başarısız girişimin arkasından bir bardak su içip gitmeyecektir. Önümüzdeki günlerde, aylarda başkaca karanlık senaryolarla karşımıza çıkma ihtimalleri her zaman vardır” dedi.
FETÖCÜLER BİR YANDAN, BÖLÜCÜLER BİR YANDAN
Bazı gerçekleri örtmek ve sorumlulukla yüzleşmemek için darbeyi millet engelledi diyerek, darbenin önlenmesinde devlet kurumlarındaki milli unsurların baş rollerinin küçümsenemeyeceğini belirten Demirel; “Türkiye bıçak sırtındadır. İhanetin biri bitmeden diğeri başlamaktadır. Bu ihanet çeteleri adeta birbirlerini beslemektedir. FETÖ ihanetine PKK kalleşlikleri ve kahpelikleri de eklenmiş durumdadır. Kan kusup kızılcık şerbeti içtiğimizi söylüyoruz. Nitekim son günlerde ifade edilen ’15 Temmuz öncesi gibi davranamayız’ sözleri 15 Temmuz öncesi yapılan yanlışları kabul etmenin itirafıdır. Her ne olursa olsun bu ihaneti defetmek ve düze çıkmak zorundayız. Bugünkü şartlar, ülkeyi herşeyiyle tek başına bir partiye teslim edip kenara çekilmeye izin vermediği gibi, bu şartlardan bir siyasi avantaj elde etmeye çalışmak da sorumsuzluk olacaktır” diye konuştu.
HUKUK ASKIYA ALINMAMALI
“Hukuk askıya alınırsa eğer devlete olan güven sarsılır” diyen Raşit Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Devletin ayakta kalması ve terörün de önlenmesi bakımından terör örgütü mensuplarının içeri alınması ve yargılanması gereklidir. Buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak terör örgütü ile hiç ilgisi olmayan insanları da bu çerçevede görevden uzaklaştırır veya alıkoyarsak haksızlığa uğrayan bu insanlar, devlete nasıl bakarlar? Ne düşünürler? Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bu insanların devlete düşman olmasından endişe duyuyoruz. Devlet, yanlış uygulamaları ile insanları mağdur etmemeli. Aslında devlete sadık olan insanları küstürmemeli. Şunu akıldan çıkarmamak gerekir ki; sadakatle ihanet arasında ki ince çizginin korunması, devletin şefkatli davranışına bağlıdır.” >> Burcu Aydın’ın haberi.

Bakmadan Geçme