• Haberler
  • Genel
  • İhale, MTA’nın ruhsat süresinin dolması nedeniyle iptal edildi

İhale, MTA’nın ruhsat süresinin dolması nedeniyle iptal edildi

İhsaniye Kaymakamlığı, Gazlıgöl ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada GAZJET’in ihalesinin iptal edilmesinin sebebinin MTA’nın Gazlıgöl’deki ruhsat süresinin dolması olduğu belirtildi İhsaniye Kaymakamlığı, Gazlıgöl ile ilgili bazı basın kuruluşlarında çıkan iddialara yanıt verdi. Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada “Jeotermal su dağıtım projesi, planlandığı şe-kilde sürmekte olup hiçbir aksama söz konusu değildir. 5686 sayılı kanunun uygulama [&hellip]

İhale, MTA'nın ruhsat süresinin dolması nedeniyle iptal edildi

İhsaniye Kaymakamlığı, Gazlıgöl ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada GAZJET’in ihalesinin iptal edilmesinin sebebinin MTA’nın Gazlıgöl’deki ruhsat süresinin dolması olduğu belirtildi

İhsaniye Kaymakamlığı, Gazlıgöl ile ilgili bazı basın kuruluşlarında çıkan iddialara yanıt verdi. Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada “Jeotermal su dağıtım projesi, planlandığı şe-kilde sürmekte olup; hiçbir aksama söz konusu değildir. 5686 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin 23/5 ile 25/2-3 maddelerine göre; kaynak koruma alanı etüdü raporunu hazırladıktan sonra imar planlarını bu rapora göre tadil etmek gerekmektedir. Kaymakamlığımızın talebi üzerine, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nce, MTA’dan alınan ve kaynak koruma alanı etüdünün güncellenmesi gerektiği yönündeki görüş istikametinde, 06.12.2011 tarih ve 246559 sayılı yazı ile İl Özel İdaresi’ne yeni bir etüt yapılması için talimat gönderilmiş ve etüt çalışması başlamıştır” denildi.
İhsaniye Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İmar planlarını yeni rapora göre güncellemeden, jeotermal su dağıtım projesini tatbik etmek mümkün değildir.İMİT’in dağıldığı ve yeni bir birlik kurulacağı, doğru değildir; İMİT’te yalnızca küçük bir tüzük tadilatı yapılmış ve bu tadilat Valilik Makamı tarafından 17 Ocak 2012 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmiştir. GAZJET ihâlesinin iptal edilmesinin sebebi, MTA’nın Gazlıgöl’deki ruhsat süresinin dolması ve İMİT’teki tüzük tadilatıdır. GAZJET’in, ihalesine çıktığı kuyu, İl Özel İdaresi Sahası içinde bulunmakta ve 12 Ocak 2012 tarih ve 392 sayılı yazı ile açılmasına izin verilmiş bir kuyudur. Bunun için MTA’dan izin almaya gerek yoktur. MTA’nın, Gazlıgöl’deki 145 numaralı arama ruhsatının 3 yılı kapsayan süresi, 16 Ocak 2012 tarihinde dolmuştur. MTA, 5686 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin 7/2 maddesine göre; süre uzatımına gitmediği için Gazlıgöl Termal Havzası, tamamen, ’İl Özel İdaresi Sahası’ hüviyeti kazanmıştır. Bu tarihten itibaren, tek muhatabımız İl Özel İdaresi’dir.”
İMİT’in kuyusuyla ilgili de bir konuya da değinilen açıklamada “İMİT’in sahip olduğu ve Aydın Termal sahasında bulunan 48 numaralı kuyunun iptal edilerek, 50 metre çapındaki alan içerisinde yeni bir kuyu açılması için İl Özel İdaresi’nden 25.01.2012 tarih ve 801 sayılı yazı ile izin alınmıştır. Açılacak olan kuyu, yine İMİT adına ruhsatlandırılacak ve dağıtım projesinde kullanılacaktır. Bu kuyuyla ilgili olarak; ilâveten alacağımız bir izin bulunmamaktadır” denildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme