• Haberler
  • Genel
  • 'İhale' iddiaları gerçeği yansıtmıyor – Kocatepe Gazetesi

'İhale' iddiaları gerçeği yansıtmıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Hastanesi hakkında bazı basın kuruluşlarında çıkan 'İhalelerde eşit davranılmadığı' haberi üzerine yapılan incelemede, ihalelerin sağlıklı bir şekilde gercekleştirildiği ortaya çıktı Afyonkarahisar Hastanesi hakkında bazı basın kuruluşlarında 'İhalelerde şirketlere eşit davranılmadığı' iddiası üzerine, Hastane Müdürü Hasan Arslan tarafından Valilik nezdinde soruşturma başlatılması talep edildi. Talebin işleme konulmasının ardından Hastane'deki ihaleler hakkında inceleme başlatıldı. Valilik tarafından [&hellip]

“İhale” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Afyonkarahisar Hastanesi hakkında bazı basın kuruluşlarında çıkan “İhalelerde eşit davranılmadığı” haberi üzerine yapılan incelemede, ihalelerin sağlıklı bir şekilde gercekleştirildiği ortaya çıktı

Afyonkarahisar Hastanesi hakkında bazı basın kuruluşlarında “İhalelerde şirketlere eşit davranılmadığı” iddiası üzerine, Hastane Müdürü Hasan Arslan tarafından Valilik nezdinde soruşturma başlatılması talep edildi. Talebin işleme konulmasının ardından Hastane’deki ihaleler hakkında inceleme başlatıldı.
Valilik tarafından görevlendirilen Defterdarlık yetkilileri, haberlere konu olan iki medikal firmasını ve Hastane ile olan ihale ilişkilerini inceledi. Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’yle de yapılan yazışmaların ardından inceleme tamamlandı. Defterdarlık yetkilileri, adı geçen bir firmanın 2013 yılında yapılan 93 ihaleden 2 tanesini üstlendiğini, iki kez de doğrudan temin yöntemiyle Hastane’ye araç-gereç tedarik ettiği sonucuna ulaştı.
İHALELERDE SORUN YOK
Haberlerde adı geçen ikinci firmanın ise, birinci firma ve Devlet Hastanesi ile bağlantısı olmadığı sonucuna varıldı. Bu incelemelerin ardından hazırlanan raporda “İddiaların gerçeği yansıtmadığı görüşüne varılmıştır” denildi.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme