İhale geliri rahat nefes aldıracak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ihale satışı sonrası yaptığı değerlendirmede, satış sonrası bekledikleri gelire ulaştıklarını, sözkonusu gelirle en azından yatırımlar açısından rahat bir nefes alınacağını belirtti. Çoban, özellikle yollardaki sıkıntılardan dolayı beklenenin çok üzerinde masraf yapılacağını vurguladı Orhangazi Mahallesi'nde Nedim Helvacıoğlu Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlayan Yeni Devlet Hastanesi karşısında, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan iş [&hellip]

İhale geliri rahat nefes aldıracak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ihale satışı sonrası yaptığı değerlendirmede, satış sonrası bekledikleri gelire ulaştıklarını, sözkonusu gelirle en azından yatırımlar açısından rahat bir nefes alınacağını belirtti. Çoban, özellikle yollardaki sıkıntılardan dolayı beklenenin çok üzerinde masraf yapılacağını vurguladı

Orhangazi Mahallesi’nde Nedim Helvacıoğlu Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlayan Yeni Devlet Hastanesi karşısında, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan iş merkezindeki dükkân, lokanta ve büroların satışı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlık ettiği ihale ile satıldı. Açık artırma usulü ile satışı yapılan dükkan, lokanta ve büroların Afyonkarahisar Belediyesi’ne kazandırdığı gelirin K.D.V. hariç 12 Milyon 24 bin lira civarında olduğu açıklandı.
Açık artırma usulüyle satıldı
Mülkiyeti Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait arsa üzerine yapılan 8 adet zemin artı asma katlı eczane işyeri, 1 adet lokanta ve 4 adet büro 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık arttırma usulü ile satıldı. Belediye Meclis Salonu’nda dün yapılan ihale saat 14.00’te başladı. İş merkezinde satışı yapılan zemin artı asma katlı 8 adet dükkânların her biri 100,50 metrekare, 1 adet lokanta medikal, klinik, ecza deposu, optik vs. işyeri 386,60 metrekare ve 4 adet büronun yine her birisi 51 metrekare ile 64 metrekare arasında değişiyor.
14 eczane
yeri yapılacak
Belediye Encümeni huzurunda yapılan ihale öncesi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban açıklama yaptı. Çoban, yeni Devlet Hastanesi hizmet binası yerleşkesine yapılacak olan Kadın Doğum Çocuk Hastanesi ve bu yıl ihalesi yapılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkeziyle sağlık kampüsünde 3 adet büyük hastanenin olacağını, bu hastaneler karşısında toplam 14 adet eczane yeri yapılacağını söyledi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şu anda inşaatı biten ve satışı yapılan 8 adet eczaneden başka, aynı yerin yanına 6 adet daha eczane yeri yapılacağını dile getirdi. Çoban, toplam 14 eczane yerinden başka istenilse bile bölgede yeni eczane yapılabilecek başkaca bir alanın bulunmadığını kaydetti.
Masraf bekleninin üzerinde
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ihale sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “İhale ile satışı yapılan yerlerden beklenen gelirleri aldık. Biz satışa sunarken ortalama buradan toplam 10-12 milyon TL civarında bir gelir bekli-yorduk. Bu gelire de ulaştık. İnşallah bu gelir Afyonkarahisar’ımızın geleceği için harcanacak. Buradan gelecek para ile inşallah bu sene en azından yatırımlarımız açısından rahat bir nefes alacağız. Niye rahat nefes alacağız diyorum, çünkü bu sene özellikle yollarımızdaki sıkıntılardan dolayı beklediğimizin çok üzerinde bir masraf yapmamız gerekiyor. En azından bu gelir yatırımlarımız açısından bizi bir nebze olsun rahatlatıcı olacaktır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme