İGM’nin seçim öncesi son toplantıları

İl Genel Meclisi’nin 30 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimleri öncesinde son toplantıları dün başladı. Mart ayı toplantıları 7 Mart Cuma günü tamamlanacak İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının birinci birleşimi dün tamamlandı. İGM Başkanı Salih Sel’in Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun programına katılımı nedeniyle toplantıya Meclis Birinci Başkanı Vekili Selçuk Çirkin [&hellip]

İGM'nin seçim öncesi son toplantıları

İl Genel Meclisi’nin 30 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimleri öncesinde son toplantıları dün başladı. Mart ayı toplantıları 7 Mart Cuma günü tamamlanacak

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının birinci birleşimi dün tamamlandı. İGM Başkanı Salih Sel’in Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun programına katılımı nedeniyle toplantıya Meclis Birinci Başkanı Vekili Selçuk Çirkin başkanlık etti. AKÜ öğrencileri toplantıyı misafir olarak izlediler.
YENİ ÜYE BELİRLENECEK
İGM Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin, ilk olarak gündem dışında olan konuları okutarak gündeme dahil etti. Kızılören SYDV mütevelli heyeti üyeliğine seçilen Mehmet Aksöz’ün istifası nedeniyle yeni üye seçimi talebinin Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler komisyonunda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.
YÜZME
HAVUZUNDA TAHSİS DEĞİŞİKLİĞİ
Çakır köyü sınırlarında, mülkiyeti Hazineye ait 262 parselde 30 bin 237,67 metrekarelik bölüme İl Özel İdaresince yaptırılan bin kişilik kapalı tip yüzme havuzunun İGM’nin kararıyla 15 yıl süreyle AKÜ’ye tahsis edildiği belirtildi. AKÜ Rektörlüğü’nün havuzun kullanımına ihtiyaç kalmadığını bildiren yazılı başvurusu ile söz konusu havuzun yine İGM kararı ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildiği ifade edildi. AKÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı’nca hazırlanan protokolle yüzme havuzunun İl Özel İdaresine iadesi için tahsis iptali ve teslim alınması talebi İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.Meclis Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin, Mart ayı toplantılarının seçimden önceki son toplantılar olacağına dikkat çekti. Çirkin, meclis üyelerine önemli konuların dün ve bugün önergelerin başkanlık divanına sunumu halinde hızlı karar verilmesine katkı sunacağını sözlerine ekledi. Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme