Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’den 10 Kasım’a ÖZEL OTURUM

2020 Mali Yılı Bütçe

2020 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri kapsamında aralıksız devam eden İGM toplantılarının Kasım ayı 10. birleşiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. vefat yıldönümüne özel bir oturum gerçekleştirildi

 

Meclis toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“ATATÜRK’Ü ANIYOR VE ARIYORUZ”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, 81 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiğini belirtti. Çoban, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de her beşer gibi ömrü sınırlıdır, vefat etmiştir. Ama geride eser bırakan insanlar vefat etseler de her zaman saygıyla, hürmetle anılır ve aranılır. Bizde 81 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak her 10 Kasım da belki daha fazla anıyoruz ama 365 gün boyunca Atatürk’ü arıyor ve anıyoruz. Vefatının üzerinden 81 yıl geçen Atatürk ülkemizde, dünyanın dört bir yanında gazimiz, eşsiz kahramanımız anılmaktadır. Toplantı öncesi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Veli Cengiz hocamızı telefonla arayıp kendisinden günün önemine binaen Atatürk’ü ondan dinlemek istedim. Çoğumuz elbette Atatürk’ün yaşam kesitlerini çok iyi biliyoruz. Ama değerli hocamızdan Atatürk’ü dinlemek istedik.” dedi.
10 KASIM TOPLANTISINDA ATATÜRK KONUŞULDU
ADD Şube Başkanı emekli öğretmen Veli Cengiz 33 dakikalık bir Atatürk sunumu yaptı. CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmehan Nergis ile MHP Başmakçı Üyesi Oğuz Çetinkaya da Atatürk’ün 81. vefat yıldönümü ile ilgile söz alarak konuşma yaptı. Toplantıda AKÜ Tarih Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Altıntaş’ta hazır bulundu.
TALEPLERİ KHGB DEĞERLENDİRECEK
Kasım ayı 10. toplantısında Dinar İlçesi’nin Karahacılı Köyüne çocuk oyun parkı yapımı, köy içerisinde ki mevcut arsaya çok amaçlı salon yapımı ve köy içi yollarının greyderle düzeltilip parke taşı döşenmesi taleplerinin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce (KHGB) yapılmasını uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Meclisin Kasım ayı toplantısının 11. bugün sabah yapılacak.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi