İGM’de yurt dışı gezisi tartışması

İGM'de yurt dışı gezileriyle ilgili tartışma yaşandı. Yurt dışı gezisi görev yollukları kalemine kaynak aktarılması teklifi Plan Bütçe Komisyonu'nca reddedildi. Oylama öncesinde meclis üyeleri gezilerle ilgili eteklerindeki taşları döktü İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 18’nci birleşimi dün tamamlandı. Dünkü toplantıya bazı meclis üyelerinin katıldıkları yurt dışı gezisi damgasını vurdu. ACAR SÖZ İSTEDİMeclis toplantısı [&hellip]

İGM'de yurt dışı gezisi tartışması

İGM’de yurt dışı gezileriyle ilgili tartışma yaşandı. Yurt dışı gezisi görev yollukları kalemine kaynak aktarılması teklifi Plan Bütçe Komisyonu’nca reddedildi. Oylama öncesinde meclis üyeleri gezilerle ilgili eteklerindeki taşları döktü

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 18’nci birleşimi dün tamamlandı. Dünkü toplantıya bazı meclis üyelerinin katıldıkları yurt dışı gezisi damgasını vurdu.
ACAR SÖZ İSTEDİ
Meclis toplantısı komisyon raporlarının okunmasıyla başladı. Kurslara katılma eğitim gideri olarak ayrılan ödeneğin yurt dışı geçici görev yolluklar kalemine aktarım isteği görüşüldü. 2012 yılı bütçesinde kurslara katılma eğitim gideri olarak ayrılan ödeneğin, yurt dışı geçici görev yolluklar kalemine aktarım isteğini uygun görmeyen Plan Bütçe komisyon raporu ret edildi. Oylama öncesinde MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, konu hakkında konuşmak üzere söz istedi. Bu konunun fazlaca uzatılmasının doğru olmadığını söyleyen İGM Başkanı Salih Sel, Plan Bütçe komisyonu’nun aldığı kararın oylanacağını dile getirdi. Sel, konunun uzatılmasının ve ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilmesinin hayırlı ve doğru olmadığını savundu.
“BİZ BİR EKİBİZ”
AK Parti Şuhut üyesi Ömer Tunçay bu konuda kısaca konuşmak istediğini ifade etti. “Bu iş benim üzerimde kaldığı için açıklama yapmak istiyorum.” diyen Tunçay şöyle konuştu: “Mecliste ilahiyatçılar var. Onların yanında bunu anlatmakta doğru değil. Peygamber Efendimiz bir hadisinde diyor ki, ‘İman etmedikçe cennete gidemezsiniz.”http://m.kocatepegazetesi.com/”Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız.’ buyuruyor. Bunun yolu da birbirinize selam vermekten geçer diyor. Biz bir ekibiz. AK Parti grubu var, MHP grubu var, CHP’den arkadaşlarımız var. Mutlaka birbirimizin tasvip etmediğimiz davranışlarımız vardır. Ama toplu hareket edilen konularda da birbirimizin arkasında durulması gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.
AĞIR SÖZLER RAHATSIZ ETTİ
Konu ile ilgili duyduğu bir cümlenin kendisini çok üzdüğünü söyleyen Ömer Tunçay şöyle konuştu: “Bir arkadaşımız oraya Vali’nin yanına gidip gelmekten bahsetmiş. ‘Kuyruğa sıkışıp da geldiler.’ gibi ağır bir söz edilmiş. Ben meslek gereği petrolcülük yapıyor mazot alıp satıyorum. Un fabrikam var. Alıp satıyorum, çiftçilik yapıyorum. Ama ben arkadaşlar bir şey satmam, adam satmam. Burada sayın başkanımız şahit, biz kendi başımıza gitmedik.”
Gittikleri geziden İGM Başkanı Salih Sel’in bilgisi ve izni olduğunu belirten Tunçay’a Sel, gitmek istemeleri halinde gidebileceklerini söylediğini ifade etti. Tunçay, Salih Sel’in yanı sıra giderken kendilerine gitmelerini söyleyen üyelerin dönüşlerinde niye gittikleri yönünde sorular sorulduğunu kaydetti. Ömer Tunçay, yurt dışına gitmemeleri halinde bir şey kaybetmeyeceklerini, meclis adına yaptıkları seyahatin ardından edilen sözlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.
“ZAMANLAMA HATASINI HATIRLATTIM”
Yurt dışı gezisine katılımın kendisine sorulduğunda zamanlama konusunda gerekli uyarıyı yaptığını belirten İGM Başkanı Salih Sel, zamanlamanın hatalı bir zamanlama olduğuna vurgu yaptı. Salih Sel, yanlış zaman hususunu özellikle belirttiğini dile getirdi. Sel; “Konuyu benim odamda konuşurken, yarın İl Genel Meclisi’nden önce gidin diye söylediğim bugünkü gibi hatırımda. Bu konuyu fazla uzatmayı doğru bulmuyorum. Çünkü konuşmalar kişilerin birbirini kırmasına neden olabilecek. Sevmekten ziyade nefrete dönüştürülecek.” diye konuştu. Konu hakkında son konuşmayı Dinar İGM üyesi İbrahim Acar yaptı.
“KENDİMİ YARALANMIŞ HİSSETTİM”
Dinar MHP İGM üyesi İbrahim Acar, o geziye giderken AK Partili, MHP’li üyeler ve CHP’den Ali Işık’ın tesadüf üzere aynı araçla gelip gittiklerini belirtti. Acar, kendilerinin yurt dışına şahsi amaçla gitmediklerini, durumu Meclis Başkanı Salih Sel’e bildirdiklerini kaydetti. Acar şöyle konuştu: “Çoğu arkadaşımızla kulislerde yaptığımız görüşmelerde bir heyet halinde oraya gidilmesi söylendi. Hatta Hatice ablaya heyetin başı olarak geziye götürme gibi bir teklifimiz de oldu. Gidilsin veya gidilmesin hiç önemli değil. Bu sadece yurt dışına endekslendiği zaman ben bir meclis üyesi olarak kendimi yaralanmış hissediyorum. Bu meclis bugüne kadar hiç kimsenin şahsi çıkarları için hareket etmedi. Bundan sonrada hareket etmez. Bu meclis Türkiye’de çok ender görülen şekilde geçen yılın bütçesine topluca evet demedi mi? Bu birlik, beraberlik örneğine bizi hiç kimse zorlamadı. Bu meclis İl Özel İdaresi’nin makine parkının gençleştirilmesi için elini taşın altına koymaktan geri durmadı. Antalya’ya eğitim kampına gittiğimizde birbirimizle samimiyet ve arkadaşlıklar gelişmedi mi? Elimizden geldiğince tüyü bitmedik yetim hakkına girmeden çalışıyoruz.”
“MECLİS ÜYELERİ SEÇİLEREK GELDİ”
İGM üyelerinin doğuya yaptıkları gezinin de kendisine göre son derece yararlı olduğunu dile getiren İbrahim Acar sözlerine şöyle devam etti: “Doğuya yapılan gezide bana göre çok faydalı oldu. Ama Sayın Valimizin bize söylediği ‘Bu meclis ben olmadığım sürece hiçbir yere gidemez.’ Başkanımızın dediği bir gün önce gidin dediği Sayın Valimizin o kadro meselesi, ne kadarını ilgilendiriyor? Pek o kadar bilmiyorum ama ret edince bizi terbiye mi ediyor? Buradaki arkadaşların hepsi de seçilmiş arkadaşlar. İlla yurt dışına gidilecek diye bir şey yok. Biz geçen yılın bütçesinden böyle bir kaynak ayırdık. Benim acizane isteğim biz verdiğimiz kararı uygulayalım. O para tenkis olur veya farklı bir yerde kullanılır. Bu meclisin takdiri olur. Ama birilerinin dayatması ile bu kararımızdan vazgeçmeyelim. Ben aslında konuşursam ağır konuşacağım. O nedenle uzatmıyorum.”
KARAR 14’E 20 RED EDİLDİ
İGM Başkanı Salih Sel, komisyon raporunu oylama öncesi arka arkaya yapılan konuşmaların ardından bu konuyu kapattığını, meclis üyelerinin bilmediği ama kendisinin bildiği bazı şeylerin olduğunu ifade etti. Sel, konunun fazla uzatılmasını şahsen istemediğini söyledi. Plan Bütçe komisyonunun 2012 yılı bütçesinde kurslara katılma eğitim gideri olarak ayrılan ödeneğin, yurt dışı geçici görev yolluklar kalemine aktarım isteğini uygun görmeyen raporu 14 oya 22 oy şeklinde red edildi. Konunun uzantısı olan diğer komisyon raporunda da; 2012 yılı bütçesi kurslara katılma eğitim gideri olarak ayrılan ödeneğin yurt dışı geçici görevler yolluklar kalemine aktarılması isteğini uygun gören Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler komsiyonu raporu; 12 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
TALEPLER İLGİLİ
BİRİMLERCE İNCELENECEK
Evciler ilçesine bağlı Altınova, Baraklı, Madenler köylerinin 2013 yılı paket ağı arıtma projesine alınması isteği karşılığında sözkonusu köylerin foseptik çukurlarının dairesince yerinde incelenip gereğinin yapılmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Yine aynı ilçeye bağlı Akyarma, Altınova, Baraklı, Madenler köylerinde klorlama cihazları kullanılmadığından dolayı yenilenmesi isteğinin İmar Kentsel İyileştirme Müdürlüğünce incelenip, gereğinin yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin Kasım ayı 19’ncu toplantısı bugün yapılacak. Haber: BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme