İGM’de yol gerginliği – Kocatepe Gazetesi

İGM’de MHP Grup Başkanı İsa Çağa’nın, Dinar ilçesi'ne bağlı Karataş ve Akpınar köyleri arasındaki yolların neden yapılmadığı yönündeki sorusunun ardından kısa süreli gerginlik yaşandı. Meclis Başkanı Salih Sel, İmar Bayındırlık Komisyonu'nun MHP’lilerde dahil tüm üyelerinin alınan kararlardan haberdar olduğunu söyledi. Sel, bu yolların komisyonda MHP Dinar üyesi İbrahim Acar’ın isteği üzerine programdan çıkarıldığını belirtti. Sel, [&hellip]

İGM'de yol gerginliği

İGM’de MHP Grup Başkanı İsa Çağa’nın, Dinar ilçesi’ne bağlı Karataş ve Akpınar köyleri arasındaki yolların neden yapılmadığı yönündeki sorusunun ardından kısa süreli gerginlik yaşandı.

Meclis Başkanı Salih Sel, İmar Bayındırlık Komisyonu’nun MHP’lilerde dahil tüm üyelerinin alınan kararlardan haberdar olduğunu söyledi. Sel, bu yolların komisyonda MHP Dinar üyesi İbrahim Acar’ın isteği üzerine programdan çıkarıldığını belirtti. Sel, Çağa’ya komisyon üyesi arkadaşlarının olanları bildiğini hatırlattı

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 15’nci birleşimi tamamlandı. Meclis Başkanı Salih Sel, meclis üyeliği görevinden istifa eden MHP merkez üyesi Sabri Apak’ın yerine göreve başlayan Mehmet Karagöz’e görevinin hayırlı olmasını diledi.
GÜNDEM DIŞI KONULAR GÜNDEME ALINDI
İhsaniye ilçe merkezine 10 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yapılmasıyla ilgili kaymakamlığın 2013 yılı yatırım programında değerlendirilmesi talebinin Eğitim Gençlik Spor, Plan Bütçe ve İmar Bayındırlık komisyonlarında görüşülmesine karar verildi. Başmakçı ilçesi merkez Atatürk ortaokulu bahçesine spor salonu yapılmasıyla ilgili 2012 yılı yatırım programında değerlendirilmesi yönündeki kaymakamlık talebi; Eğitim Gençlik Spor, Plan Bütçe ve İmar Bayındırlık komisyonlarına gönderilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
KONAKLARI KHGB YAPACAK
Hocalar İlçesi’nin Davulga ve Kocagöl köylerinde hayvan içme suyu göletlerinin 2012 yılı yatırım programında bulunduğu, bu yılki yatırım programında değerlendirilemeyen göletlerin 2013 yılı yatırım programında değerlendirilmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Dazkırı 2013 yılı yatırım programı teklifi olarak 14 köyün köy konakları bakım onarımının yapılması isteğinin Dazkırı KHGB’nce yapılmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Meclis başkanlık divanına sunulan önergeler oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderildi.
PARKE TAŞI ORANI NÜFUSA GÖRE
İGM Başkanı Salih Sel, parke taşları yapımı ile ilgili olarak daha önce bir kat sayı belirlendiğini söyledi. Bu oranın köy sayısı ve nüfuslarına göre şekillendiğini belirten Sel; “2011 yılı nüfuslarına göre bu katsayı nüfus ve köy oranlarına göre yeniden gözden geçirilip, parke taşı dağıtımları ona göre yapılacaktır. Hemen hemen çok cüzzi oranda oynamalar göze çarpıyor. Birçok ilçemizde köy nüfusları azalmış vaziyette gözüküyor. 2011 yılı nüfus oranlarını isteyen meclis üyelerine verebiliriz. Parke taşları bu orana göre dağıtılacak” dedi.
2013 yılı mali bütçe çalışmasında ağır ağır sona doğru yaklaştıklarını ifade eden Salih Sel, yeni bütçenin yavaş yavaş yazılmaya başlandığını açıkladı. Milli eğitim yatırım ve ihtiyaçlarına 12 milyon TL gibi bir para ayrıldığını kaydeden Sel, 2011 yılında ihale edilen, müteahhitin yapamadığı yolların yanı sıra idarece yapılmasını istedikleri yolların bulunduğunu söyledi.
KALAN YOLLARIN TAMAMI YAPILACAK
2012 yatırım yılında 220 kilometrelik ikinci kat asfalt yol çalışması bulunduğunu hatırlatan İGM Başkanı Salih Sel, ağır kış şartlarından sonra ikinci kat asfalt çalışması kurtarmayan pekçok yere birinci kat asfalt atıldığını kaydetti.
Bu nedenle eksik kalan yolların olduğunu ifade eden Sel; “Biz imar komisyonu olarak bunların detaylı bilgilerini aldık. Bunlar için yaklaşık 3,5-4 trilyon lira civarında bir para ayırdık. Yani 2011 yılında İmar Bayındırlık komisyonunun altında imzası olan bütün yollar yapılacak. İhale yapıldıktan sonra İller Bankası’ndan ödeme yapılıyor. İhalesi olmayan, başlamayan işe para ödenmiyor. 2011 yılında müteahhite ihale edilen yerlerden kalanlar ve bizim İmar Bayındırlık komisyonu olarak yapılması için altında imzamız olan bütün kalan yolları Yol Şube Müdürümüzle birlikte yaptığımız toplantıda çek ettik. 2011 ve 2012 yıllarından kalan yolların tamamı yapılacak. Bunun dışında kalan para ile ne kadar yol yapabiliyorsak bunu belli bir oranda ilçelere dağıtımını yapacağız” diye konuştu.
SEL, DETAYLARIYLA ANLATTI
Meclis Başkanı Salih Sel, yol yapım çalışmalarını adil bir şekilde yapmaya çalıştıkların�� vurguladı. MHP Grup Başkanı Çay üyesi İsa Çağa, Dinar İlçesi’ne bağlı Karataş ve Akpınar köyleri arasındaki yolun 2012 yılı programında olmasına rağmen sadece Doğan-Tatarlı beldeleri arasındaki yolun yapılacağının ifade edildiğini söyledi.
Her iki yolunda yapılmadan kaldığını iddia eden İsa Çağa ile İGM Başkanı Salih Sel arasında kısa süreli bir sözlü tartışma yaşandı. Çağa’nın MHP grubunun İmar Bayındırlık komisyonu üyelerinden detaylı bilgiyi alabileceğini söyleyen Salih Sel şöyle konuştu: “Bende bütün bilgiler var. Sanıldığı ya da iddia edildiği üzere yol yapımında program değiştirme diye birşey yok. İmar Bayındırlık komisyonunun altında imzası olan müteahhide ihale edilip yapılmayan yollarımız; Hocalar, Yavaşlar, Kocagöz, Güney yolu 23.900 kilometre olarak ihale edilsin demişiz. Bunun 10,5 kilometresi duruyor. Hocalar, Çalça, Yağcı 16.2 kilometre olarak ikinci kat asfalt yapılsın demişiz, bununda 10 kilometresi duruyor. Sandıklı, Başlıca, Sorkun, Otluk 16.8 kilometre yapılsın demişiz bunun 7.5 kilometresi duruyor. Sinanpaşa’nın Yıldırım Kemal beldesi il devlet yolunun 10 kilometresi olduğu gibi duruyor. Şuhut’un Yarışlı-Hisarlı arası 11 kilometre olarak ihale çıksın demişiz bunun 7.5 kilometresi duruyor. Bunlar 2011 yılının işleridir.”
TESPİTLER HEPBİRLİKTE YAPILDI
Dairesince yapılacak işler hakkında bilgi veren İGM Başkanı Salih Sel şunları söyledi: “Dinar’da; Pınarlı-Çamlıköy, Gençali devlet yolu, Çiçektepe devlet yolu ikinci kat asfalt olarak bunların hepsi yapılmış. Bu kararların altında tüm İmar Bayındırlık komisyonu üyelerinin imzası bulunmaktadır. Dairesince yapılacak stabilize işlerde; Dinar, Bademli-Gençali yolu 5 kilometre olarak var. İmar ve Bayındırlık komisyonunun 2011 yılında imzası bulunan, müteahhidin yapacağı yollar, ihalesi yapılacak yollar ve dairesince yapılacak yollar üç sayfadan ibarettir. İsteyen tüm üyelerimize bunların fotokopilerini verebiliriz. 2012 yılı Bayındırlık İmar komisyonunda imzası olan üyeler; Salih Sel, Bahri Arıkan, Ahmet Kocakulak, Ömer Tunçay, Necati Uğur, Haydar Küçük, Selahattin Tokpınar’dır. 2011 yılında birinci kat asfalt 329 kilometre, ikinci kat asfalt 507 kilometredir. Toplamda 837 kilometredir. 2012 yılı programında yazılı listeler vardı. Yapılan işleri düşüp diğerlerini komple aktardık. Bu tespitleri hepberaber yaptık.”
KOMİSYONUN MHP ÜYELERİ BİLİYOR
Dinar İlçesi’ne bağlı Karataş ve Akpınar köyleri arasındaki yolların yapılmadığını söyleyen MHP Grup Başkanı İsa Çağa’ya cevap veren Salih Sel; “Toplantıda İbrahim Acar buraları yapılmasın dedi bizde çıkardık. Bende hatırlıyorum İbrahim Acar ‘Bu yol lüzümsuz, kullanılmayan bir yol.’ dedi. Bunun üzerine biz orayı çıkardık. Programda olupda yapılmadı şeklinde birşey yok. Orası programdan çıkarıldı. Para ihale edilmedi, para harcanmadı. Yollar İller Bankası’ndan borçlanılarak yapılıyor diyoruz. Sadece o çıktı. İller Bankası’ndan ihaleye çıkarılacak işlerin arasında bu yol çıkarılmıştı. İş çıkarılınca orası ihale edilmiyor. Komisyonda olan arkadaşlarınızın herşeyden haberi var.” (Kocatepe)

Karagöz görevine başladı

İl Genel Meclisi’nde MHP Merkez üyeliğinden istifa eden
Sabri Apak’ın yerine yedek listeden seçilen Mehmet
Karagöz görevine başladı. Karagöz, meclisin Kasım ayı
15’nci toplantısında hazır bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez üyesi Mehmet Karagöz, İGM üyeliği görevinin Afyonkarahisar’a, partisine ve şahsına hayırlı olmasını diledi. İl merkezine bağlı köyleri gerek Ocak Başkanlığı dönemi gerekse Merkez İlçe Başkanlığı görevleri vesilesi ile gezdiğini söyleyen Karagöz, köylerin problemlerini yakınen bildiğini kaydetti. Bu gö-revin kendisine değişik şekilde de olsa nasip olduğunu belirten Mehmet Karagöz, pekçok köy muhtarını tanıdığını, problemlerin çözümüne katkıda bulunmak için çalışacağını sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme