• Haberler
  • Genel
  • İGM’de yeni yılın ilk toplantısı 6 Ocak’ta

İGM’de yeni yılın ilk toplantısı 6 Ocak’ta

İGM’nin ilk yeni yıl toplantısı 6 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Böylece yeni yılık ilk toplantıları ve komisyon çalışmaları başlamış olacak İGM Ocak ayı toplantıları 6 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Toplantıyı İGM Başkanı Salih Sel açacak. Ocak ayı toplantı gündemi yoğunluğu ile dikkat çekiyor.İLK TOPLANTI 6 OCAK’TAİGM Ocak ayı toplantısında il merkezinde Hacı Aftal mahallesine Mobese [&hellip]

İGM'de yeni yılın ilk toplantısı 6 Ocak'ta

İGM’nin ilk yeni yıl toplantısı 6 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Böylece yeni yılık ilk toplantıları ve komisyon çalışmaları başlamış olacak

İGM Ocak ayı toplantıları 6 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Toplantıyı İGM Başkanı Salih Sel açacak. Ocak ayı toplantı gündemi yoğunluğu ile dikkat çekiyor.
İLK TOPLANTI 6 OCAK’TA
İGM Ocak ayı toplantısında il merkezinde Hacı Aftal mahallesine Mobese sistemi kurulması için ödenek tahsis edilmesi konusu gündeme gelecek. Dazkırı ilçesi Yeşilyurt mahallesinde bulunan iş merkezi binasının zemin katındaki planda show room olarak adlandırılan ve şu anda boş olan yerin, Öğretmenevi Akşam ve Sanat Okulu Müdürlüğüne bedelsiz olarak 5 yıllığına tahsis talebi görüşülecek. Bolvadin ilçesi Kurucuova köy yolu üzerinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne ait Afyon Alkoidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü önüne hız kesici yapılması isteği değerlendirilecek.
TALEPLERİ KOMİSYONLAR İNCELEYECEK
5302 Sayılı İl Özel İdare Kanununun 10. maddesine göre; İlçelerdeki Vakıf Mütevelli Heyetinde görev almak üzere, hayırsever vatandaşlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına temsilcilerinin seçimi yapılacak. Karayolları Bölge Müdürlüğünün yaptığı duble yol çalışması sırasında, Emirdağ ilçesi Karaağaç – Yarımca köylerine giriş noktasının güneye kaydırıldığı belirtildiğinden dolayı, değişikliğin yol ağına alınması konusu gündeme gelecek. 2013 Mali Yılı Bütçesi ile DMO’nden alımı yapılan 2 adet ambulansın Taşınır Mal Yönetmeliği gereğince İl Sağlık Müdürlüğüne devir edilmesi konusu görüşülecek.
SÜRE UZATIM İSTEKLERİ
DEĞERLENDİRİLECEK
İhsaniye İlçesi Döğer Belediyesine ait arsanın, İmam Hatip Ortaokulu yapılması amacıyla bedelsiz devir edilmesi konusu görüşülecek. Yine İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl beldesi sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait A ve B blokların Özel İdaresi tarafından yapılması, bu mümkün olmadığı takdirde tahsis süresinin uzatılması konusu gündeme gelecek. 2014 yılı 1 (a) Grubu Maden İşletme Ruhsat sürelerinin uzatılıp uzatılmaması için, İl Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülecek. Çay ilçesi Koçbeyli Belediye Başkanlığının yazıları ile mülkiyeti Belediyeye ait olan taşınmazların satılması konusu meclis gündeminde yer alacak.
RAPORLAR KARARA BAĞLANACAK
İl merkezinde Mevlevi mahallesinde bulunan tapunun 195 ada, 1 parselinde kayıtlı Cumhuriyet İlköğretim Okulunun bahçe duvarının düzenlemesi konusu ilgili komisyonda görüşülecek. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. maddesi uyarınca denetim komisyonu kurulacak. Bolvadin ilçesinde 2014 yılında kurulması teklif edilen Tohum Temizleme Sisteminin önem arz etmesi nedeniyle selektör alımında kullanılmak üzere, ödenek tahsis talebi ile ilgili komisyon raporu görüşülecek. Sandıklı ilçesinde kurulan bakım evinin Hocalar KHGB’nin hizmetlerini görmede yetersiz ve verimsiz kaldığından dolayı Hocalar ilçesine Bakım evi kurulması konusundaki, komisyon raporları karara bağlanacak.
İLAVE ÖDENEK TALEBİ VAR
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Sertifikalı Hububat Alımı harcama kaleminden kalan, Hayvan Hastalıkları ile Mücadele İçin Malzeme Alımı harcama kaleminde kalan ve Eğitim ve Yayın Hizmetleri Geliştirme Projesi Harcama kaleminden kalan ödeneklerin Sinanpaşa ilçesi Suni Tohumlamanın Yaygınlaştırılması Projesi harcama kalemine aktarılması gündeme gelecek. Özel İdare İş Merkezinin mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 21 pafta 361 ada, 5 parselde kayıtlı 19 B.B. nolu asma katlı mağazanın satılması konusu görüşülecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce il merkezi ve ilçelerinde bulunan kültür ve turizm değerleri ile şehitliklerin halka tanıtımı ve bilgilendirme için gezi projesinin ulaşım giderlerinde kullanılmak üzere ilave ödenek eklenmesi konusundaki, komisyon raporları görüşülecek.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRECEK
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 2013 Mali Yılı Bütçesinin harcama kalemlerinden kalan ödeneklerin, Taşıt Alımları Harcama kalemine aktarılması talebi ve Evciler ilçesine bağlı Gökçek Belediyesine ait olan 103 ada 2 sayılı parsel ��zerinde bulunan Akaryakıt İstasyonun satılması konuları görüşülecek. Çay ilçesi Akkonak Belediyesine ait 40 adet arsaların satılması, aynı Belediye’nin, İller Bankasından teminat mektubu kullanarak yurtiçi bankalardan kredi kullanılmasına yetki verilmesi konusundaki, komisyon raporlarının oylanacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar hakkında, meclis üyeleri bilgilendirilecek. İhtisas komisyonlarından gelecek olan raporlar görüşülecek. Üyelerin Başkanlığa sunacağı önergelerin görüşülmesi akabinde gelecek ay, meclis toplantı gün ve saatinin belirlenmesi ile Ocak ayı toplantıları sona erecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme