• Haberler
  • Genel
  • İGM’de yedinci toplantı tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

İGM’de yedinci toplantı tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

İGM Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis üyeleri dün yedinci kez toplanırken, 8’nci birleşim 12 Kasım Pazartesi günü yapılacak İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının yedincisinde de divan başkanlığına gönderilen önergeler, komisyon raporlarının karara bağlanması ve bilgilendirmeler devam etti.YOLLARLA İLGİLİ TALEPLER DEVAM EDİYORDinar ilçesine Gençali köyü içerisinde 450 kilometrelik yolu kullanan araçların aşırı hızlı [&hellip]

İGM'de yedinci toplantı tamamlandı

İGM Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis üyeleri dün yedinci kez toplanırken, 8’nci birleşim 12 Kasım Pazartesi günü yapılacak

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının yedincisinde de divan başkanlığına gönderilen önergeler, komisyon raporlarının karara bağlanması ve bilgilendirmeler devam etti.
YOLLARLA İLGİLİ TALEPLER
DEVAM EDİYOR
Dinar ilçesine Gençali köyü içerisinde 450 kilometrelik yolu kullanan araçların aşırı hızlı araç kullanmaları sonucu zaman zaman büyük tehlikelerin atlatıldığı büyük bir olayın önüne geçilmesi için yol üzerine set yapılmasının talep edildiği kaydedildi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün gerekli çalışmaları yürütmesinin ardından gereğinin yapılmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet beldesi Hacıbeyli- Kütahya devlet yolu arasındaki yolun 2013 yılı yatırım programına alınıp ikinci kat asfalt yapılması isteğini 2013 yatırım programında değerlendirmeyi uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Kızılören’e bağlı köy yollarının bozuk ve ulaşıma elverişli durumda olmadığından trafik akışının normal sağlanması için gerekli bakım onarım çalışmalarının acilen yapılması isteğinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
BİLGİLENDİRMELER
DEVAM EDECEK
Sandıklı ilçesinin 2011 yılı yatırım programında olmasına rağmen bazı köylerin içme suyu, asfalt, kanalizasyon vb işlerinin yapılamadığı, aynı şekilde 2012 yılı yatırım programına alınmasına rağmen bir kısım aciliyeti olmayan işlerin yapılıp içme suyu, kanalizasyon, hayvan sulama göletleri gibi yapılamayan işlerin yanında yapılamayan köy yolları olduğu gerekçesiyle yapılamayan işlerin neden gerçekleşmediği konusunda bilgilendirme talebi olduğu kaydedildi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce meclis üyelerinin bilgilendirildiği hatırlatılarak, kış şartlarının çetin geçmesinden programın gerçekleştirilme oranının düştüğü, 220 kilometre ikinci kat asfalt yerine 74 kilometre birinci kat asfalt, 150 kilometrede ikinci kat asfalt yapılabildiği belirtildi. 2011 Yatırım programında olupda hem İl Özel İdaresi hemde ihale ile yapılan kısımlardaki işlerin tamamlandığı, 18 ilçe, 89 belde ve 388 köye hizmet veren İGM’nin yatırım programında her ilçeye yapılacak olan işten meclis üyelerinin haberdar edildiği vurgulandı. Gerekli bilgilendirmelere devam edileceği kaydedildi.
İLGİLİ DAİRELER
İNCELEYECEK
İGM Başkanı Salih Sel, yolların çok bozulması nedeniyle ikinci kat asfalt yapımıyla düzelmeyen yerlerin bulunduğunu söyledi. Bu yerlerde daha fazla masraf yapılarak bunların bir bölümünün birinci kat asfalt şeklinde yapıldığını, kurtaran yerlerinde ikinci kat asfalt olarak tamamlandığını ifade etti. Sel, programda olmayan yerlere birinci kat asfalt yapılmadığını söyledi. Çay ilçesi köylerinin ana yol girişlerine bakım ve onarımların yapılması ve içme suyu için araştırma taleplerinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nce gerekli inceleme ve değerlendirmelerin yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan beldesi ile Ablak arasındaki köy yolları ağında bulunan stabilize yol bakımı isteğinin 2013 yılı yatırım programında değerlendirilmesini ön gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
“MÜDÜRÜM SEN
10 YAPTA 5 VERİRLER”
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve yardımcısınında katıldığı toplantıda İGM Başkanı Salih Sel, sağlık müdürlüğünden önce 3 daha sonra 5 ambulans istendiğini kaydetti. Sel, kendilerine dün gelen yazıda ambulans talep sayısının 8’e çıktığını ifade etti. Divan katibi Ömer Tunçay’ın Dr. Yemenici’ye hitaben, “Müdürüm sen 10 yapta 5 verirler.” sözlerine Hakan Avtuğ’dan tepki geldi. Avtuğ; “Başkanım böyle birşey olur mu?” ifadesiyle tepki verdi. Toplantıya gelmeyen meclis üyeleri oybirliğiyle izinli sayıldılar. Başkanlığa sunulan önergeler gerekli komisyonlara gönderilmesine karar verildi. Meclisin Kasım ayı toplantılarının 8’nci birleşimi 12 Kasım Pazartesi günü devam edecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme