• Haberler
  • Genel
  • İGM’de performans cetvelleri oylandı – Kocatepe Gazetesi

İGM’de performans cetvelleri oylandı – Kocatepe Gazetesi

İGM’de 2012 Mali bütçesine yönelik yoğun çalışmalar yürüten ihtisas komisyonlarının performans cetvelleri dünkü oturumdaPlan Bütçe Komisyonuna gönderildi. Meclis üyeleri bugün 2012 bütçesini karara bağlayacak İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı 19. birleşiminde ihtisas komisyonlarından gelen performans cetvelleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Toplantının ilk bölümüne İGM Başkanı Salih Sel başkanlık etti. Toplantının [&hellip]

İGM'de performans cetvelleri oylandı

İGM’de 2012 Mali bütçesine yönelik yoğun çalışmalar yürüten ihtisas komisyonlarının performans cetvelleri dünkü oturumdaPlan Bütçe Komisyonuna gönderildi. Meclis üyeleri bugün 2012 bütçesini karara bağlayacak

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı 19. birleşiminde ihtisas komisyonlarından gelen performans cetvelleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Toplantının ilk bölümüne İGM Başkanı Salih Sel başkanlık etti. Toplantının ikinci bölümüne Sel’in İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy’un kardeşinin cenaze törenine katılmak üzere toplantıdan ayrılması üzerine 1. Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlık etti.
Gündem dışı konular gündeme alındı
İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy’un 28 Kasım Pazartesi günü vefat eden kardeşine Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diledi. Toplantıda ilk olarak gündem dışı iki konu okunarak gündeme alındı. Merkez ve ilçelerde ki 18 ayrı Sağlık Evi bakım ve onarımında kullanılmak üzere 2012 mali bütçesinden 405 bin TL ödenek ayrılması talebi Plan Bütçe, Çevre Sağlık komisyonlarında görüşülmesine karar verildi. Yasa dışı bağımlılık maddeleri ve madde bağımlılığı ile mücadele amacıyla bu alanda gerekli raporların hazırlanması için 2012 yılında Dışişleri Bakanlığı teklifi ve Başbakanlık makamının uygun görmesiyle Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezine Türkiye adına ulusal odak noktası olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bildirdiği KOM Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlığını İzleme Merkezi ulusal odak noktası olarak izleme görevinin yanı sıra mücadelenin farklı boyutlarda sorumlulukları bulunan kurum ve kuruluşların eş güdüm içerisinde politika üretip uygulayabilmelerin sağlama amaçlı gerekli koordinasyon görevini yürüten görevlilerin çalışmalarına İl Özel İdaresi kaynaklarından ödenek ayrılması talep edildi.
Eğitimin genel toplamı
7 milyon 684 bin 672 TL
Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonunun 2012 yılı İl Özel İdaresi milli eğitim bütçesi performans cetveli okunarak Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu performans cetvelinde toplam 3 milyon 776 bin 070 TL çeşitli kalemlerde 2012 yılı yatırımları olarak ifade edildi. 17 İlçe Kaymakamlığı eğitim hizmet ödenekleri genel toplamının 7 milyon 684 bin 672 TL olarak bildirildi.
Yeraltı şehirlerine ödenek ayrıldı
Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler komisyonunca hazırlanan 2012 Yılı İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçe cetveli meclis üyelerine okundu. İl Kültür Turizm Müdürlüğü tanıtma ve ağırlama giderleri, şiir kitabı ve tanıtım broşürü bastırılması, İl Tanıtım CD’si yaptırılması, Çobanlar ilçesi Yeraltı Şehrinin Temizlik çalışması yapılması ve Bolvadin Kemerkaya Yeraltı Şehrinin Çevre Düzenleme çalışmasının yapılması toplamı 170 bin TL olarak açıklandı. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 2012 yılı yatırımı kapsamında müdürlüğün hizmet alımı yoluyla personel çalıştırılması, müteahhitlik hizmetleri ve Emirdağ Huzurevi Bakım ve Onarım giderleri toplam 396 bin 232.53 TL şeklinde açıklandı
Tarım ve ormancılık toplamı 600 bin TL
Tarım ve Orman Komisyonu performans cetvelinde yer verilen 2012 yılı İl Özel Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü bütçe planlaması aktarıldı. Tarım İl Müdürlüğü hayvan hastalıkları mücadele malzeme alımı, sertifikalı hububat alımı, sertifikalı hububat alımı, erken uyarı sistemi alımı, süne ile biyolojik mücadele de ağaç alımı, denetim hizmetleri ve süt kalitesinin iyileştirilmesi projesi için toplam 600 bin TL ödenek ayrıldığı kaydedildi. Bu cetvelde Plan Bütçe komisyonuna gönderildi.
53 Köye içme suyu inşaatı
Çevre Sağlık Komisyonu performans cetvelinde ki İl Özel İdaresi 2012 yılı bütçesi okunduktan sonra oy birliğiyle Plan Bütçe komisyonuna gönderildi. Cetvelde 18 Sağlık Evi ödenek ihtiyacı toplamının 405 bin TL olduğu kaydedildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonunun performans cetveli de Plan Bütçe komisyonuna gönderildi. 2012 Yılı Stabilize yol yapımı genel toplamının 86 kilometre olduğu belirtildi. Yol yapım programı kapsamında genel toplamın 27 kilometre olduğu açıklandı. Toplam 7 adet gölet yapımı cetvelde yer alıyor. İmar Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün çeşitli kalemlerde ki giderleri toplamı 1 milyon 510 bin TL ödenek ayrıldığı öğrenildi. 2012 Yılı İçme Suyu İnşaatları program teklifinde 4 köye sondaj açılması ön görülüyor. Üçü merkezde olmak üzere toplam 53 köye içme suyu inşaatı yapılacak.
İkinci kat asfaltta toplam
226,5 kilometre
Destek Hizmetleri Müdürlüğü projeleri toplamı 5 milyon 668 bin 030 TL olduğu bildirildi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 2012 yılı projelerinde aslan payı 5 milyon 400 bin TL ile asfalt ve astar alım işine ayrıldı. Bu kalemde yapılacak çalışma ve projelerin genel toplamı 8 milyon 500 bin TL. 2012 Yılı ikinci kat asfalt programında merkeze bağlı alanların toplamı 23 kilometre, Başmakçı bölgesi toplamı 10 kilometre, Bayat bölgesi toplamı 6 kilometre, Bolvadin bölgesi toplamı 14,5 kilometre, Çay bölgesi toplamı 22 kilometre, Dazkırı toplamı 6 kilomet-re, Dinar bölgesi toplamı 26,6 kilometre, Emirdağ bölgesi toplamı 23 kilometre, Evciler bölgesi toplamı 12,5 kilometre, Hocalar bölgesi toplamı 7 kilometre, İhsaniye bölgesi toplamı 8,7 kilometre, İscehisar bölgesi toplamı 6,7 kilometre, Kızılören bölgesi toplamı 2 kilometre, Sandıklı bölgesi toplamı 22 kilometre, Sinanpaşa bölgesi toplamı 9 kilometre, Sultandağı bölgesi toplamı 12,5 kilometre, Şuhut bölgesi toplamı 15 kilometre’dir. Genel toplam 226,5 kilometre olarak açıklandı. Toplantıya Tatar Belediye Başkanı Cahit Akgül misafir olarak katıldı. Meclisin Kasım ayı toplantılarının sonuncu ve 20. birleşimi bugün tamamlanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme