Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

İGM’de muhalefet rüzgarları – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 1 Aralık 2010 Çarşamba 02:00:00
  İl Genel Meclisi’nde dün Kasım ayı toplantılarının 20. birleşiminde bütçe görüşmeleri nihayetlendi. 2011 Yılı bütçesi oy çokluğu ile karara bağlandı. Yeni bütçenin ve bütçe harcama kalemleri kapsamında alınan kararların ilimize, ilçelerimize, köylerimize hayırlı uğurlu olmasını canı yürekten diliyoruz. Bütçenin hayırlı olması herkesin ortak dilek ve duası. Ama oylama öncesi ve sonrasında mecliste 14 üyesi ile ana muhalefet konumunda olan MHP saflarında sular durulmadı.
Bütçe oylamasının ardından toplantı bitimine yakın söz alan MHP Grup Başkanı İsa Çağa, bütçede aslan payının Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketi Şuhut’a ayrıldığı eleştirisinde bulundu. Burada konuyla ilgili açıklama yapmak isteyen Meclis Başkanı Salih Sel ile Çağa arasında söz verme ve konuşma tamamlama tartışmasına MHP grubundan Murat Çandır’da dahil oldu. Bütçe oylamasının yapıldığı toplantıda dikkati çeken hususlardan bir tanesi de İGM’nin MHP Dinar üyesi İbrahim Acar’ın toplantı öncesi bulunmasına rağmen oylama sırasında toplantıda yer almamasıydı. Sayın Acar’ın meclisten ayrılma nedenini, acil bir işinin çıkıp çıkmadığını bilmiyoruz. Ama Acar’ın bir görünüp bir kaybolması MHP grubunun muhalefeti kadar toplantının dikkat çekici özelliklerinden biri oldu.
Yoğun ve yorucu bütçe görüşmelerini gerçekleştiren tüm meclis üyelerine başta komisyonlarda görev alan üyeler olmak üzere teşekkür edi-yoruz. Herkesin ortak paydası Afyonkarahisar. Unutulmaması gereken gerçek; Şuhut’ndan tutunda Dinar, Dazkırı ve diğer ilçelerimiz tüm belde ve köylerimiz hiçbir diğerinden daha kıymetli veya kıymetsiz değil. Daha iyi ve güzelin ortaya çıkması için uğraş verilen meclis toplantıları ve komisyon çalışmalarının verimli sonuçlar getirmesi de ortak temennimiz.
Bilgi evleri ışığı büyüyerek aydınlatsın
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nce Bilgi Evi projesi hayata geçirildi. Sayın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu çalışmanın ilerleyen zamanda genişletileceğini Bilgi Evi’nin sayıca artacağını açıkladı. Proje ile amaç ders-haneye gidemeyen özel ders alamayan, maddi imkanları kısıtlı veya yok denecek düzeyde ailelerin çocuklarının hayatlarının kurtarılması. İyi bir eğitim almaları sağlanarak, hem toplumsal hem de bireysel kalitenin artması. Hani beylik laflar vardır ya. “Bizim zamanımızda şu yoktu. Arkadaşlarımın sahip olduğu imkanlar bende yoktu.” Bilgi Evi faaliyetileri ve bu evlerin sayısının artması teknoloji çağı çocuklarının beylik laflarda alışılan mazeretleri üretmesini engelleyecek.
Çocuklar ve gençler bilgiye aç. İmkansızlık içinde okuyup adam olmak bir yerlere gelmek zor. Ama mühim olan zoru başarmaksa ama merkezi ama yerel yönetimin sunacağı ciddi katkı bunu sağlayacak. Gelecek vaat eden Bilgi Evleri’nin sayılarının artışı noktasında hayır hasenat severlerin dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Bilgi Evi inşasından, donanımına kadar bu evlerin elektrik. su giderlerinin karşılanmasına kadar yapılacak çok hayır var. Zaten gönüllü öğretmenler üzerine düşeni fazlasıyla yapacaklar. Hayatta ki en büyük yatırım insana paralelinde eğitime olan yatırımsa haydi bir Bilgi Evlerinin sayıca artmasına katkı verelim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti