İGM'de Mart ayı mesaisi başladı
İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantıları dün yapılan ilk oturum ile başladı. Gündemdeki konuların görüşüldüğü Mart ayının ilk toplantısında 7 madde görüşüldü.2017 faaliyet raporu İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Recep Oyur tarafından meclis üyelerine aktarıldı. Oyur, '2017 mali yılı bütçesi İl Genel Meclisi tarafından 153 milyon TL olarak kabul edilmiş olup 1 Ocak 2017 [&hellip]
İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantıları dün yapılan ilk oturum ile başladı. Gündemdeki konuların görüşüldüğü Mart ayının ilk toplantısında 7 madde görüşüldü.
2017 faaliyet raporu İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Recep Oyur tarafından meclis üyelerine aktarıldı. Oyur, “2017 mali yılı bütçesi İl Genel Meclisi tarafından 153 milyon TL olarak kabul edilmiş olup 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 2017 mali yılı kesin hesabı gerçekleşme rakamlarını incelenmesinden de anlaşılacağı üzere 2017 yılı net geliri 280 milyon 364 bin 568 lira olarak gerçekleşmiştir. Elde edilen gelirlerin 157 milyon 620 bin 343 lirası İl Özel İdaresinin öz gelirleri olup, geriye kalan 122 milyon 744 bin 225 lirası ise şartlı olarak bakanlıklardan gönderilen tahsisi mahiyette gelirlerdir. 2017 yılında toplam 263 milyon 30 bin 855 lira harcama yapılmış olup yapılan bu harcamaların 133 milyon 351 bin 437 lirası İl Özel İdaresi kaynaklarından kalan harcamalar ise genel bütçe karşılanmıştır” ifadesine yer verdi.
2017 mali yılı bütçesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantısında 3. gündem maddesi olarak Bayat ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyet üyeliğine seçilen Kadir Bayatlı’nın toplantılara katılmasından dolayı yerine yeni bir üyenin seçilme konusu görüşüldü. Yeni üyenin kim olacağı ilgili komisyona kararı sonrasında görüşülecek.
Toplantının dördüncü maddesinde 24 derslikli Neriman Küçükkurt Ortaokulu ve TOKİ konutları çerçeve içerisinde yapılan 24 derslikli eğitim binası 2018 yılı eğitim öğretim yılında açılışından dolayı Uydukent’te yapılması planlanan 24 derslikli ilkokul yapımının programdan çıkarılması konusu eğitim, bayındırlık, İmar ve Yatırımları takip komisyonu takibine aktarıldı.
Toplantının beşinci maddesinde Dinar İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu kararı ile sermaye artırımına gidileceğinden dolayı İl Özel İdaresi’nin payına düşen sermaye artırımının ilk taksiti peşin kalan kısım ise 3 eşit taksitle ödenmesi konusu İmar, Bayındırlık ve ilgili komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.
Mart ayı meclis toplantısının altıncı maddesinde 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10. Maddesi (L) bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. Maddeleri gereğince 8 adet kadro değişikliği ilgili komisyona sevk edildi.
2 ADET ASFALT PLENTİ ALINACAK
Toplantının yedinci maddesinde ise İl Özel İdaresine bağlı köy yollarında trafik konforunun ve yol kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarına yönelik çalışmalar yapılacağından dolayı bu çalışmaların yerine getirilmesi için 2 adet “Asfalt Plenti”nin alınması konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi
Özelleşmesin ya da Afyonlular alsın
Toplantıda gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Acar, Şeker Fabrikaları’nın özelleştirme süreci ile ilgili görüşlerini dile getirdi
Mart Ayı İGM toplantısının sonunda gündem dışı söz alan İGM Üyesi İbrahim Acar, Şeker Fabrikaları’nın bazılarının özelleştirilmemeleri gerektiğine dikkat çekti. Özellikle bölgesinde ve ülke çapında stratejik konumlarda bulanan şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yanlış olacağına dikkat çeken Acar, “Ülke çapında önemli işler yapan Konya, Kayseri Şeker Fabrikaları gibi devlette bulanan ve son dönemde zarar eden şeker fabrikaları özelleştirilmesin. Özelleşecekse bile mesela Afyon Şeker Fabrikası’nı Afyonlular alsın. Bazı fabrikalarımız var bunlar kapatılabilir veya özelleşebilir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız yanlış bilgilendiriliyor. Konunun tekrar incelenmesini istiyoruz. Kayseri Şeker Fabrikası’nın yönetiminde bulunduğum dönemde Almanya’da kapatılan şeker fabrikası komple satın alınmış ve Kayseri Şeker Fabrikası ile kapasite iki katına çıkmıştı. Kapatılabilecek şeker fabrikalarının makineleri Afyon Şeker Fabrikası ile birleşir. Şimdi nakliye işleri daha güzel teknolojiler ile gerçekleşiyor. Bu örnekler de göz önüne alınabilir” dedi.