İGM'de komisyonlara yeni üyeler seçildi

İGM Temmuz ayı toplantılarının ilki dün İGM toplantı salonunda Salih Sel başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan ilk oturumda Vali Mustafa Tutulmaz imzalı gönderilen konular görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.Toplantıda Afyonkarahisar Merkezi'nde yapılacak olan Anaoluku inşaatında kullanılmak üzere hayırsever İbrahim Keser tarafından anaokulu yapımı için bağışlanan 200 bin lira bağış olarak kabul edildi. [&hellip]

İGM Temmuz ayı toplantılarının ilki dün İGM toplantı salonunda Salih Sel başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan ilk oturumda Vali Mustafa Tutulmaz imzalı gönderilen konular görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
Toplantıda Afyonkarahisar Merkezi’nde yapılacak olan Anaoluku inşaatında kullanılmak üzere hayırsever İbrahim Keser tarafından anaokulu yapımı için bağışlanan 200 bin lira bağış olarak kabul edildi. Konu, ilgili komisyona görüşülmek üzere oy birliği ile havale edildi.
İGM toplantısında görüşülen bir diğer konu ise 2018 Mali Yılı Gider Bütçesi ile Bolvadin İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğine Tarımsal Hizmetler Makine Teçhizat Alımı için ayrılan 50 bin lira ödeneğinin, kullanılmayan 40 bin lirasının Bolvadin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı için tahsis değişikliği yapılması konusu Plan ve Bütçe başta olmak üzere ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere oy birliği ile havale edildi.
2018 yılı yatırım programında Çobanlar ve Başmakçı İlçeleri spor salonu yapımlarının, sari işler olarak 2018-2019 yılı olarak programlanması ve ihtiyaç duyulan ödeneklerin 2019 yılı bütçesine tahsis edilmesi konusu, Vali Tutulmaz imzalı görüşülmek üzere gündemde yer aldı. Konu ilgili komisyonlarda görüşülecek ve spor salonlarının 2019 yılında yapılması sağlanacak.
Afyonkarahisar’ın Dazkırı, Dinar, Emirdağ, İhsaniye, Sandıklı, Sinanpaşa ve Sultandağı İlçelerine bağlı köylerde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazlar satılacak. İlgili komisyonlardan satışına karar verilmesi doğrultusunda gelen rapor, oy çokluğu ile kabul gördü.
Gündem maddeleri sonrasında da komisyonlardan istifa eden üyelerin Başkanlık makamına sunduğu dilekçeler okundu. Sonrasında oy birliği ile istifalar kabul edilirken istifa eden üyelerin yerlerine Haydar Serdaroğlu, Hamit Çakır ve Ali Koçak tarafından yeni üyeler teklif edildi. Teklif, oy çokluğu ile kabul edilirken yeni komisyon üyeleri Birlikler Sulama ve Göletler Komisyonuna Abdülkadir Doğan, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Recep Çelik, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonuna Haydar Serdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna Hüseyin Özdinç, Kültür ve Turizm Komisyonuna İsmail Özaslan, Yatırımlar ve Kararlar Takip Komisyonuna Hamit Çakır, Gençlik ve Spor Komisyonuna Mesut Ayten yeniden seçildi.

Bakmadan Geçme