İGM'de komisyon raporları karara bağlandı

İGM Kasım ayı toplantılarının 3. birleşiminde ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı   İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 3. birleşimi dün tamamlandı. Toplantı gündem dışı bir maddenin meclis üyelerine okutulup rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesiyle devam etti. Meclis gündeminin 11. maddesinde bulunan Bolvadin İlçesi'nin Karayokuş Köyü, Dazkırı İlçesi'nin Bozan Köyü, Hocalar [&hellip]

İGM Kasım ayı toplantılarının 3. birleşiminde ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 3. birleşimi dün tamamlandı. Toplantı gündem dışı bir maddenin meclis üyelerine okutulup rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesiyle devam etti. Meclis gündeminin 11. maddesinde bulunan; Bolvadin İlçesi’nin Karayokuş Köyü, Dazkırı İlçesi’nin Bozan Köyü, Hocalar İlçesi’nin Yeşilhisar Köyü, İhsaniye İlçesi’nin Kıyır Köyü ve Şuhut İlçesi’nin Kavaklı Köyü kanalizasyon inşaatlarına ait yapımı gerçekleştirilemeyecek işlerin 2021 yılı yatırım programından çıkarılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Çobanlar İlçe Özel İdare Müdürlüğü Beton Parke ve Bordür yapım işi ayrılan 14 bin 218 TL’lik ödeneğin Halı Saha Çok Amaçlı Salon Yapım Harcama Kalemine aktarılmasına karar verildi.
ÜÇ TERMAL RUHSATTAN
İKİSİ DEVREDİLECEK
İl Özel İdaresi adına kayıtlı 71-72-75-76-77-114 numaralı nokta bazındaki Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatları AFJET Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri A.Ş.’ye devrine karar verildi. Her bir ruhsat için 15 bin TL İl Özel İdaresine ruhsat devir bedeli ödenmesi şartıyla ruhsat devri yapılacak. Öte yandan Sandıklı ilçesi sınırlarında olduğu gerekçesiyle 180 nolu jeotermal kaynak işletme ruhsatının devri uygun görülmedi. Sandıklı ilçe sınarlarında İlçe Özel İdaresine ait 120 nolu jeotermal kaynak işletme ruhsatı tek elden su dağıtma çalışmalarının yapılabilmesi için İlçe Özel İdaresine ruhsat bedelinin ödenmesi şartıyla SANJET A.Ş.’ye devir edilecek. Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Tınaztepe Beldesi’nde bulunan ortaokul binasıyla, bahçesi nitelikli taşınmaz olan Tınaztepe Belediyesi’ne ait hisse, Belediye binası ve arsası nitelikle taşınmaz olan İl Özel İdaresine ait hissenin bedelsiz olarak trampa edilmesine karar verildi.
MECLİSTE ELEKTRONİK OYLAMA SİSTEMİ DEVAM EDECEK
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, dün itibariyle spor salonlarında saha seyirci alınmaya başladığını belirterek, “Artık Kovid-19 salgın tedbirlerinde yumuşamalar var. Bizde Meclisimiz de yaklaşık 1,5 yıl boyunca oylamalarımızı el işaretiyle yapıyorduk. Elektronik oylama sistemi meclis salonumuzda mevcuttur. Bugünden itibaren her üyemiz kendi yerine oturarak elektronik oylama sistemini uygulamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme