İGM'de İdlip şehitlerine özel oturum

İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah yapıldı. Toplantı İdlip şehitlerinin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ve Fatiha Suresinin okunmasıyla başladı. Meclis Salonu ay yıldızlı Türk Bayraklarıyla donatıldı Açılış ve yoklamanın ardından toplantı gündem dışı konuların okutulup rapor hazırlanması için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderilmesiyle devam [&hellip]

İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah yapıldı. Toplantı İdlip şehitlerinin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ve Fatiha Suresinin okunmasıyla başladı. Meclis Salonu ay yıldızlı Türk Bayraklarıyla donatıldı

Haber

Açılış ve yoklamanın ardından toplantı gündem dışı konuların okutulup rapor hazırlanması için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderilmesiyle devam etti. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Meclis Salonu’nun Türk Bayrağı ile donatılmasını sağlayan Meclis Üyesi Ali Karkı’na teşekkür etti.
“KAHRAMAN ŞEHİTLERE ALLAH RAHMET EYLESİN”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’nin TSK aracılığıyla Suriye’de mecburen ülke birliği bütünlüğü, geleceği, sınır güvenliğiyle ilgili çok hayati bir operasyona imza attığını söyledi. Sınır ötesi operasyonun zayiatsız olmasının arzu edildiğini vurgulayan Çoban, “Gönlümüz ister ki bu sınır ötesi operasyonumuz, harekâtımız zayiatsız olsun. Hiçbir Mehmetçiğimizin, hiçbir güvenlik görevlimizin burnu dahi kanamasın. Ama tabii kalleşliklerde oluyor. Ya da bir takım dış güçlerin yardımıyla aslında o gücü elde edemeyen Beşer Esad gibi hainler o yardımla maalesef askerimize zarar verebiliyor. Bu vesile ile 36’ya yakın kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensubumuz şehit oldu. Bir o kadar da yaralımız var. Yaralılarımıza Cenab-ı Hak’tan şifalar diliyoruz.” dedi.
ŞEHİTLERE ÖZEL SAYGI DURUŞU VE DUA OKUNDU
Şehitlerin hafta sonu düzenlenen cenaze törenleriyle defin edildiğini belirten Çoban, “Şehitlerimizi hafta sonu defin ettik. Onların cennet bahçesi olduğuna inandığımız kabirlerinde Allah onlara her türlü huzuru yaşatsın. Ailelerine sabır versin. Tabii çok zor bir şeydir. Bizde Dinar’da Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin’in cenaze törenine katıldık. Yüzbaşı kardeşimizin astsubaylıktan subaylığa geçtiğin orada öğrendim. Demek ki astsubaylıktan subaylığa geçtiyse mutlaka çok başarılı, çok azimli ve çok zeki bir kardeşimizdir. Allah hem Süleyman Şahin Yüzbaşımıza hem de tüm kahraman silah arkadaşlarına rahmetiyle muamele etsin, ailelerine sabır versin.” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Üyeleri şehitlerin huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ruhlarına ithafen Fatiha Suresini okudu.
BORSANIN 16 YILLIK SÜRE UZATIM TALEBİ TEKRAR GÜNDEMDE
Toplantıda ilk olarak gündem dışı maddeler okutulup ilgili komisyonlara gönderildi. Gündem dışı konuların başında Bolvadin İlçesi Bağlarüstü Mahallesi’nde mülkiyeti idareye ait 5069 metrekare alanlı taşınmaz üzerine hayırsever Mevlüt Soydan’ın 8 derslikli ilkokul yaptırma isteği doğrultusunda taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne tahsisi konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanlığı teşebbüsü olan Termal Turizm A.Ş.’nin 16 yıllık süre uzatım talebi komisyonlarda değerlendirilecek. DSİ 183. Şube Müdürlüğü’nce Sandıklı İlçe sınırlarında inşa edilen Yavaşlar Barajı Sulama Tesisi işletme bakım, onarım sorumluluğunun devri oybirliği ile rapor hazırlanmak üzere komisyonlara gönderildi.
ŞARTLI BAĞIŞ KABÜLÜ İNCELENECEK
Köylüoğlu Kuru Meyvenin sahibi hayırsever Bahattin Uslu tarafından 5 ayrı taksit ile yatırılan 50 bin TL’nin il genelinde yapımı planlanan jandarma karakollarında kullanılmak üzere şartlı bağış kabulü ilgili komisyonlarda görüşülecek. Çay İlçesi, Bolvadin İlçesi’nin Dişli ve Özburun beldelerinde içme kullanma ev endüstri suyu sağlanması ile ilgili hazırlanan protokolün imzalanması, ilgili protokolün 10. maddesi gereğince Birlik kurulması, gerektiğinde işletilmesi için Genel Sekreterlik makamına yetki verilmesi konusu da komisyonlara havale edildi.
MECLİS ÜYELERİ “GEÇERKEN UĞRADIM” FİLMİNİ İZLEYECEK
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kullanımına tahsis edilen 03 BA 797 plakalı otobüsün, fenni muayene, sigorta, bakım ve onarım giderlerinin karışlanmasında kullanılmak üzere ödenek aktarım talebi komisyonlarda değerlendirilecek. Hocalar İlçesi’nde SYDV 2. üye olarak seçilen Ali Osman Tanrıkulu’nun istifası nedeniyle yerine hayırsever üye seçilmesini ilgili komisyonlar görüşecek. İGM’nin Mart ayı ikinci birleşimi yarın sabah saat 10:30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban toplantı sonrası meclis üyeleriyle sinemaya gidilerek Afyonkarahisarlı bir ailenin hikâyesini anlatan “Geçerken Uğradım” filminin izleneceğini açıkladı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme